Witajcie dziewczyny;))
Jestem ola i jakieś 4 miesiące temu pierwszy raz pofarbowałam naturalne włosy(średni blond) na ciemny brąz...Żałuję tego bo teraz mażę o jasnych blond:(( powiedzcie jak mogę to zrobić i jaki będzie efekt..
Z góry dziękuję i pozdrawiam:))
Witaj Olu, wejdz na jeden z tematow utworzonych przeze mnie. Moj problem polegal mniej wiecej podobnie (nie bede tutaj sie o tym rozpisywac), tyle, ze ja jak jeszcze mialam ciemne wlosy, aby je rozjasnic poszlam do fryzjerki, dopiero pozniej sama eksperymentowalam z wloskami.
Naprawde najlepsza porade da Ci fryzjer. Ja do tej pory staram sie wyprowadzic rudawy kolor na jasny blond. Juz prawie jestem na mecie, ale jeszcze troche zostalo:)
Pozdrawiam Cie serdecznie ![]()
Na pewno sama nie podjęłabym się tego ryzykownego zabiegu. Z ciemnych na jasny to trudna sprawa, ale wykonalna. Poradź się sprawdzonego fryzjera, nie poszłabym do pierwszego lepszego, wypytaj znajome, niech polecą. Zwróc też uwagę na rodzaj farby którą bedą robić dekoloryzację, powiedz fryzjerowi, jaką farbę miałaś nakladaną (właściwie powinien sam zapytać)
Najlepszy sposób to na początek balejage (czy jak to się tam pisze). Nie niszczy włosów tak jak od razu pełna koloryzacja, a efekty są rewelacyjne. Potem to już można nakładać raz na pół roku pasemka. No i odrosty nie są tak widoczne.
ja w ciągu 3 dni z włosów czarnych (farbowanych) uzyskałam jasny blond (2x rozjaśnianie na koniec farba dla wyrównania koloru) więc wniosek prosty- chcieć to móc, wystarczy że wybierzesz się do fryzjera a on ci doradzi w jaki sposób najlepiej. nie polecam jednak tak wielkiego pośpiechu jak mój gdyż baaardzo zniszczysz włosy.
Parę lat temu też dokonałam takiej odważnej operacji, ale oczywiście u fryzjera. W domu-nie polecam, możesz zostać bez włosów. Ja spędziłam u fryzjera 5 godzin, udało się, ale włosy mimo profesjonalnej opieki bardzo ucierpiały i odczuwałam to bolesnie jeszcze przez dwa lata. Dlatego lepiej to robić długo malutkimi kroczkami, po jednym tonie, bo możesz mieć potem poważny problem, a to nie warte tego. Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia:)
A ja polecam udac się dobrego fryzjera. Nie wiem skąd jesteś ale ja chodzę regularnie do anlaya day spa i zawsze wychodze zadowolona ![]()
Moja fryzjerka gdy mialam podobny "problem" i chcialam zmienić kolor to porobiła mi pasemka rozjaśniaczem i tak pomału schodziłam z koloru, zajęło mi to około 6 miesięcy.
Witaj
Dobrze by było gdybyś stopniowo wróciła do dawnego koloru,a nie drastycznie. Zniszczysz włosy. Wypróbuj o ton lub dwa jaśniejszą farbę,trochę daj odpocząć włosom (odrosną) i potem znów jaśniejszym. Jeśli jednak nie odpowiada Ci tak długi proces,to u fryzjera zrób dekoloryzację. Włosy zniszczą się,ale efekt będzie szybszy.
Pozdrawiam ![]()