pierwszy facet i pozadanie do innego.. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » pierwszy facet i pozadanie do innego..

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: pierwszy facet i pozadanie do innego..

Mam problem. Jestem z chlopakiem ponad 3 lata i jakies pol roku temu poznalam innego. Oboje sie sobie spodobalismy. Nic miedzy nami nie bylo, nigdy sie nie umowilismy, tylko od czasu do czasu wpadamy na siebie przypadkiem. Ostatnio duzo o nim mysle. Czuje sie, jak bym byla zakochana. Kiedy jestem sama, to nie moge skupic na niczym innym uwagi.. Mojego W. bardzo kocham, ale on jest moim pierwszym facetem i teraz strasznie mnie ciagnie do A. Pragne go!! Nie wiem co mam robic:( chyba oszaleje!!  Staralam sie o nim zapomniec, ale mieszkamy w malym miasteczku i zdaza mi sie go widywac, a kiedy tak sie stanie, to mysle, ze serce mi zaraz wyskoczy:(

Co mam zrobic? ;(

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: pierwszy facet i pozadanie do innego..
gabunia56 napisał/a:

Mojego W. bardzo kocham, ale on jest moim pierwszym facetem i teraz strasznie mnie ciagnie do A. Pragne go!!

Ile masz lat? Ja  wieku 18 lat także miałam podobne zawirowania. Zerwałam z pierwszym chłopakiem, bo poczułam coś więcej do innego. Teraz bardzo tego żałuję, ale czasu nie można cofnąć. Ten pierwszy nawet nie chce ze mną rozmawiać, bardzo go zraniłam. Jeżeli między Wami jest coś więcej to nie niszcz tego dla zwykłej ciekawości. To Twoje pierwsze poważne uczucie i pewnie czasami jesteś ciekawa jakby to było z innym. Ja byłam ciekawa i przez to bardzo dużo straciłam.

Nie znasz tego chłopaka, z którym spotykasz się czasami przypadkiem na mieście. A jeżeli okaże się, że tylko jego wygląd tak cię pociąga i jego charakter nie będzie Ci odpowiadał? Będziesz żałowała, że dla niego zostawiłaś kogoś z kim spędziłaś trzy lata. Moim zdaniem w tym wieku to już jest coś i skoro jesteście tak długo ze sobą to nie dla zabawy. Nie zniszcz tego. Mówi się, że lepiej spróbować i żałować, niż żałować że się nie spróbowało. Akurat w takiej sytuacji to nie jest raczej prawda.

3

To zapewne chwilowe zauroczenie jakich pełno. Jeśli jesteś szczęsliwa w związku, zakochana to nie warto poświęcać związku dla flirtu.

4

zostaw to.. nie komplkuj sobie zycia ..tym bardziej ze mieszkasz w malym miesci gdzie wszscy o wszystkich wszystko wiedzą. beda plotki itp.. nie warto

5

Mam 21 lat a moj chlopak 24. Macie racje, ale to bardzo trudne zapomniec o nim.. Ja znam wiele przypadkow, kiedy kobieta wziela slub zbyt wczesnie z pierwszym mezczyzna, ktorego pokochala, zaszla w ciaze i nie bylo innego wyjscia. po osmiu latach malzenstwa poznala mlodszego faceta i zakochala sie w nim strasznie, Zostawila meza a on bardzo cierpial, bo kochal ja ponad wszystko. Ja kocham mojego W, ale nie jestem do konca szczesliwa.. Ale powiedzcie mi same: nie da sie zyc z kims nie sprobojac czegos innego. Gdy sie poznalismy, mialam 18 lat i mialam cala mlodosc przed soba (nie mowie, ze teraz jestem stara, tylko juz jestem w powaznym zwiazku i nie zdazylam sie wyszalec)

6

gabunia56 napisał/a:

Ja znam wiele przypadkow, kiedy kobieta wziela slub zbyt wczesnie z pierwszym mezczyzna, ktorego pokochala, zaszla w ciaze i nie bylo innego wyjscia.

Są też przypadki, że kobieta wyszła za mąż za kolejnego partnera, spotyka tego pierwszego i zostawia męża i dzieci dla niego. Niestety nie wiemy jaka będzie nasza przyszłość, a może to i lepiej;)

nie da sie zyc z kims nie sprobojac czegos innego.

Teoretycznie tak, bo nie możemy powiedzieć że jest nam z kimś dobrze tak do końca skoro nie wiemy jak mogłoby być z kimś innym. Może lepiej. Ale to tylko takie gdybanie. Ja z perspektywy czasu mogę na 100% powiedzieć, że z tym pierwszym było najlepiej.

Ja kocham mojego W, ale nie jestem do konca szczesliwa..

Brakuje Ci czegoś w związku? Nie jest do końca taki o jakim marzysz itd? Z drugiej strony nie masz pewności, że ten drugi da Ci to wszystko czego zapragniesz, stworzycie idealny związek. Naprawdę warto aż tak wiele zaryzykować?

7

Każda dziewczyna marzy o księciu z bajki, o cudownym romansie, o motylach w brzuchu przez całe życie, o idealnym życiu z nim u boku... Gdy już znajdujemy tego księcia, tworzymy z nim związek to po pewnym czasie zaczyna ten książe nam powszednieć. Poznajemy jego wady, słabości. Często mamy tyle szczęścia, że nie możemy aż w to uwierzyć i dlatego rozglądamy się na boki.
Można nie docenić prawdziwego uczucia, tego co się ma, i łatwo stracić... A potem żałować całe życie...

Albo żałować że się nie spróbowało... Chciaż nie znam takich przypadków.

8

A Ja jestem dziewczyny innego zdania. Jesteś jeszcze młoda i powinnaś się własnie wyszaleć .... Ja w Twoim wieku też sie zakochałam i chciałam zeby to był mój ostatni facet ale poświadomie czułam że coś jest nie tak. Wyszłam na mąż a po 4 latach się rozwiodłam i teraz żałuję że nie skończyłam tamten związek wcześniej ... Jeśli ciągnie Ciebie to innego to widocznie nie kochasz go z całego serca albo też jesteś nieszczęśliwa z  nim bo on nie daje Ci wszystkiego czego pragniesz... to już jest zły znak! Niestety ale to prawda.
Jesli nie jesteś niczego pewna nie pakuj się w żadne małżeństwo. Masz jeszcze dużo czasu żeby poznać prawdziwą miłość i przekonać się z kim chcesz byc do końca życia!
Pozdrawiam.

9

Sama juz nie wiem.. Moze jestem szalona, ale ja chce ich obu!! Mam matlik w glowie. Rozmawiam o tym z przyjaciolka, ale ona nie jest w stanie mi niczego doradzic, bo przeciez to moje zycie i ja bede placic za bledy, ktore popelniam. No ale jednak strasznie mnie to przytlacza i chce znac opinie osob trzecich na ten temat, zeby podjac wlasciwa decyzje. Jedno jest pewne: nie zdradze, bo nie uznaje tego. Nie jestem osoba kochliwa.. jak sie zakocham, badz zaurocze, to jestem stala w uczuciach, wiec A. bedzie mi ciezko wybic z glowy. Tak bym chciala sie z nim spotkac i porozmawiac..

10

No tak dobrze to Ty nie możesz mieć smile Dwóch facetów naraz każdy by tak chciał smile.
Nie matrw się ... nie jesteś jeszcze w małzeństwie, nie masz dzieci więc to nie jest duży problem.
Bądz spokojna i opanowana i rób to co serce Ci podpowiada ... jeśli pragniesz coś to staraj sie dążyc do tego.
Twój obecny chłopak moze i jest Twoją miłością ale za rok lub 2 wszystko może się zmienić, dlatego uważam że nie powinnaś rezygnować ze swoich pragnień ...
Oczywiście nie mówię tu o tym żebyś wskoczyła mu odrazu do łóżka tylko spokojnie wszystko sobie przemyślała ... jesli myślisz o innym to nie jest to jeszcze zdrada .. myśleć i marzyć można smile ... Przyjdzie czas że wszystko ze rozwiąże i będziesz wiedziała kogo i czego naprawdę chcesz!
Więc z chłopakiem sobie być a z tamtym spotykaj się od czasu do czasu i sprawdż czy on jest Ciebie wart!

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » pierwszy facet i pozadanie do innego..

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024