witam!szukam pomocy dla mojej przyjaciolki!mieszka z przyjacielem od roku w Angli ma 2 dzieci z innego zwiazku dzieci chodza do szkoly ona nie pracowala on utrzymywal Dom teraz ich Wyrzuca z domu i z tad prozba o pomoc czy przyjaciolka ma szanse na Byt w Angli sama z dziecmi? Szukam pomocy odpowiedzi jak mozna jej pomoc
Trudno będzie Ci pomóc przyjaciółce, gdy jesteś w kraju. Najważniejsze, co możesz zrobić, to uświadomić jej, że będąc matką dwójki dzieci w wieku szkolnym, powinna OBOWIĄZKOWO pracować, a nie szukać jelenia, który będzie utrzymywał ją oraz nie swoje dzieci. Nie sądzę, że za alimenty, jakie zapewne dostaje w Polsce, można w Anglii przeżyć choćby tydzień.
witam!szukam pomocy dla mojej przyjaciolki!mieszka z przyjacielem od roku w Angli ma 2 dzieci z innego zwiazku dzieci chodza do szkoly ona nie pracowala on utrzymywal Dom teraz ich Wyrzuca z domu i z tad prozba o pomoc czy przyjaciolka ma szanse na Byt w Angli sama z dziecmi? Szukam pomocy odpowiedzi jak mozna jej pomoc
Daj namiary na koleżankę , ja chętnie podejmę prace w Zjednoczonym krUlestwie , sam mam dwójkę ,wiec kolejną trójkę też utrzymam.
4 2015-09-20 18:08:41 Ostatnio edytowany przez majkaszpilka (2015-09-20 20:38:49)
Może niech zapyta tam na miejscu?
Jeśli ma dzieci i miesza w uk powinna dostawać child benefit (odpowiednik polskiego rodzinnego ) .Moze starać sie o mieszkanie z councilu . Może zadzwonić do revenue i przedstawić sprawę aby dostać child tax credit. A tak w ogóle to powinna zacząć od wizyty w citizen advice . Tam jej pomogą .