ZAZDROŚĆ!!! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » ZAZDROŚĆ!!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1 Ostatnio edytowany przez ulka04 (2015-09-06 15:40:30)

Temat: ZAZDROŚĆ!!!

Prosze o pomoc psychologiczną. Jestem bardzo zazdrosna o swojego mężczyznę i nie przemawiają żadne do mnie argumenty, które on kieruje do mnie:( kocham go bardzo, ale on uważa że, nie mam powodów do zazdrości i sprawdzania jego postepowania. Bardzo prosze o pomoc co w tej sytuacji zrfobić, jak postepować w tej sytuacji?, dziekuje ula

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: ZAZDROŚĆ!!!

Co powoduje, że nie ufasz kobietom w jego otoczeniu lub jemu samemu?

3

Masz jakieś realne powody, żeby nie ufać? Może był jakiś inny mężczyzna Cię zdradził albo porzucił? Może ojciec Cię zostawił albo zdradzał Twoją matkę? Ewentualnie masz niską samoocenę i nie wierzysz, że możesz być dla swojego faceta najważniejsza? Jak znajdziesz odpowiedź to powinno być Ci prościej. Problem raczej sam nie zniknie, ale będziesz mogła nad nim popracować.

4

Przerywaj za każdym razem swoją reakcję wewnętrzną. Mówię o tym co robisz z myślami tuż przed tym jak wpadasz w zazdrość. Przestań tworzyć w swojej głowie wizje jak Twój mężczyzna Cię zdradza, flirtuje z innymi kobietami czy robi coś, co jest zarezerwowane tylko dla Ciebie. Zazdrość to finalny skutek takich wyobrażeń. Analogiczna sytuacja to taka, w której dziecko się spóźnia, a w głowie matki zaczynają pojawiać się wizje wypadku drogowego, uprowadzenia itd.
Kiedy przyłapiesz się na tworzeniu kalejdoskopu wizji zdrady, powiedz sobie 'stop' i zracjonalizuj swoje irracjonalne obawy wybierając drugą stronę medalu. Twój mężczyzna przecież Cię nie zdradza, prawda?

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » ZAZDROŚĆ!!!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024