Wirus HPV - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Wirus HPV

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Wirus HPV

Witam.
W maju byłam u ginekologa,która stwierdziła, że prawdopodobnie mam wirusa HPV. Zaczęły się dodatkowe badania na potwierdzenie.
Przedwczoraj byłam na wycinaniu zmian,które jak stwierdziła moja ginekolog są zmianami świadczącymi o tym wirusie.
Nie wiem na jakim etapie jest ten wirus,bo wyczytałam, że on powoduje raka szyjki macicy jestem w grupie wysokiego ryzyka,ponieważ moja bliska ciocia zmarła na tego raka,ale ona zmarła 23 lata temu więc medycyna posunęła się do przodu od tamtego czasu.

Nie wiem czy się zaszczepić na tego wirusa jeżeli już go mam. Czy to coś pomoże? Czy jest sens? Czy po prostu czekać na rozwój wydarzeń i regularnie się sprawdzać. Moja ginekolog nic nie powiedziała jedynie tyle,że to są płatne szczepienia.

Była któraś może w takiej sytuacji? Co z moim partnerem? Czy on też ma iść się gdzieś przebadać?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wirus HPV

Szczepionka nie pomoże na wirusa, nie zabije go, ponieważ sama zawiera ten wirus. Ona nie jest lekiem. Zresztą bez sensu się szczepić czymś, co ma wątpliwą skuteczność i jest skierowane przeciwko jedynie dwóm typom tego wirusa, z rakotwórczych kilkunastu.

Posłuchaj, teraz musisz się przede wszystkim dowiedzieć, jaki typ wirusa posiadasz. Bo jest ich bardzo wiele i nie każdy jest rakotwórczy. Może akurat masz taki, który nic złego nie robi.

To że twoja ciocia miała raka szyjki macicy nie znaczy, że ty na niego zachorujesz. Przecież wirus HPV nie jest dziedziczny, zarażamy się nim drogą płciową.

Najważniejsze w tej chwili to po pierwsze - nie panikować, po drugie - robić regularnie cytologię. Po trzecie - ustalić, co to za typ.

3

Nic nie da szczepionka. Szczepione są dziewczynki w wieku szkolnym,które jeszcze nie współżyły. Bądź dobrej myśli i wracaj do zdrowia smile

4

Hej mam ten sam problem czy możemy o tym pogadać ??? Odezwij sie

5 Ostatnio edytowany przez chloe2 (2015-11-16 17:35:13)

miałam w podstawówce szczepienia na to i niestety nie można zaszczepić się bedac już chorym.
to była seria 3 szczepionek

6

Dziwne już sama nie wiem lekarz każe mi sie zaszczepić mając już H pv bo na jedną z 10 działa i może się cofnąć

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Wirus HPV

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024