Pozytywy w związku! :-) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Pozytywy w związku! :-)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Pozytywy w związku! :-)

Kochani,

pełno tu opisów problemów, a może podzielmy się też tym, co lubimy w swoich partnerach, czym nas wzruszają, czym nam imponują... :-) W końcu z jakiegoś powodu zdecydowaliśmy się z nimi być.

Mój chłopak rozczula mnie swoją troskliwością. Zawsze robi wszystko, żeby to mnie było wygodnie, ciepło i dobrze. :-) Przy drobnych sprzeczkach zostawiamy sobie chwilę na ochłonięcie emocji i potem rozmawiamy o wszystkim jak najbardziej szczerze. Uwielbiam jego żarty i to, że spędzamy czas bardzo aktywnie (co jakiś czas robimy listę miejsc do odkrycia i wędrujemy).

A najbardziej chyba lubię w nim tego Dużego Dzieciaka, który nie wstydzi się grać ze mną w berka na rynku tongue, albo czytać przed snem Muminków (to nasza ulubiona bajka z dzieciństwa).

A Wy co najbardziej lubicie w swoim partnerze/ partnerce? Co jest w nich najbardziej zwariowanego?

Pozdrawiam Was ciepło!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pozytywy w związku! :-)

Ja lubię to, że jest bardzo opiekuńczy i troskliwy. Ugotuje obiad, zatroszczy się, gdy jestem chora, przytuli, gdy potrzeba. Jest też pierwszą osobą, przy której mogę być sobą, nie muszę niczego ani nikogo udawać - akceptuje mnie ze wszystkim, z moimi humorami, etc. Ja jego też, czujemy się w swoim towarzystwie absolutnie swobodnie - i to, wg mnie jest jednym z wyznaczników udanego związku. Lubię też jego poczucie humoru, lubię introwertyzm, bo sama jestem introwertykiem, często potrzebujemy własnej przestrzeni, czasu dla siebie i umiemy go sobie dać. Lubię to, jak zawsze mnie inspiruje, podbudowuje wewnętrznie, chwali to, co robię, zachęca.

W sumie, to dużo by można na ten temat...

3

Jak byłam w zwiazku to pozytywne było po prostu same bycie tego kogos z kim byłam.

4

Ja pamiętam jedną Tajkę podczas wakacji - nasz zwiazek był świetny całe 3 tyg trwał - każdego dnia przynosiła mi kokosy i banany w cieście, sprzątała w mieszkaniu które wynajmowałem ( za darmo) - no i seks w każej postaci (darmo)
. Odbierałem to jako solidne zaangazowanie tej kobiety w naszą relację, wydawać by się mogło że 2 obcych ludzi nie może stworzyć takiego przepełnionego troską i namiętnoscią zwiazku ale jednek czasem warto oddać cząstke siebie drugiej osobie aby poczuć tą podbudowującą siłę miłości

Pozdrawiam

5

Szkoda, że tak mało osób się odzywa. To jednak prawda jest, że ludzie wolą narzekać, marudzić, czarnowidzieć niż dostrzec lub powiedzieć coś miłego.

6

No niestety to fakt. Na forum się tylko narzeka i potem ma się wrażenie, że nie ma szczęśliwych związków.

Zainspirowana wami powiem, że też uwielbiam jak z chłopakiem wygłupiamy się jak dzieci czy oglądamy bajki i to, że od samego początku naszej znajomości czuję się przy nim bardzo swobodnie, dobrze i przez to jak na mnie patrzy czy komplementuje jestem pewna siebie.

Lubię to, że nie wyniósł z domu podziału - kobieta w kuchni, facet przed telewizorem, tylko sam wszystko też potrafi zrobić.  Jak mnie wspiera w dążeniu do osiągania celów. To jak bez przerwy wymyśla nowe zdrobnienia i szczerze komplementuje. Oboje lubimy planować i od początku mówimy sobie jakie mamy wyobrażenia na temat zakładania rodziny. Też lubi zwierzęta.

To, że jest zdrowo zazdrosny. Cudownie przytula. Praktycznie bez przerwy jak nie się przytulamy, to trzymamy za rękę (ale nie, on i tak mówi, że faceci przytulać się nie lubią big_smile ) Uwielbiam jego czułość oraz namiętność. To, że oboje mamy głupie żarty. To, że nie krzyczy nawet przy porozumieniach i nie kłamie.

Mamy kilka spraw do wypracowania, nie zawsze jest idealnie, ale to świetny chłopak i bardzo dużo się przez niego uśmiecham. smile

Jakbym czytała o nas! Myślę, że takie zdrowe szaleństwo i naturalność naprawdę plusują. Ja jeszcze lubię te pospotkaniowe pogaduszki na absurdalne tematy. Kiedyś dostałam od niego uroczego misia Waldemara do przytulania i gadaliśmy w nocy dwie godziny o Waldku i jego zalotach do Mamy Muminka. tongue Albo jak czasami udajemy w miejscach publicznych taką kłótliwą, bluzgającą parę haha.
I jego komplementy:
Maciek: Znasz taką grę: ,,jakiego zwierzaka ci przypominam?"
Ja: Nie.
Maciek: No i słusznie, bo nie istnieje. To jakiego zwierzaka ci przypominam.
Ja; Takiego misia uroczego.
Maciek:  Masz na myśli potężnego niedźwiedzia?
Ja: W pewnym sensie. A ja Tobie?
Maciek. No nie wiem. Tak najbardziej to chyba mrówkojada. big_smile

Adellaa napisał/a:

No niestety to fakt. Na forum się tylko narzeka i potem ma się wrażenie, że nie ma szczęśliwych związków.

Zainspirowana wami powiem, że też uwielbiam jak z chłopakiem wygłupiamy się jak dzieci czy oglądamy bajki i to, że od samego początku naszej znajomości czuję się przy nim bardzo swobodnie, dobrze i przez to jak na mnie patrzy czy komplementuje jestem pewna siebie.

Lubię to, że nie wyniósł z domu podziału - kobieta w kuchni, facet przed telewizorem, tylko sam wszystko też potrafi zrobić.  Jak mnie wspiera w dążeniu do osiągania celów. To jak bez przerwy wymyśla nowe zdrobnienia i szczerze komplementuje. Oboje lubimy planować i od początku mówimy sobie jakie mamy wyobrażenia na temat zakładania rodziny. Też lubi zwierzęta.

To, że jest zdrowo zazdrosny. Cudownie przytula. Praktycznie bez przerwy jak nie się przytulamy, to trzymamy za rękę (ale nie, on i tak mówi, że faceci przytulać się nie lubią big_smile ) Uwielbiam jego czułość oraz namiętność. To, że oboje mamy głupie żarty. To, że nie krzyczy nawet przy porozumieniach i nie kłamie.

Mamy kilka spraw do wypracowania, nie zawsze jest idealnie, ale to świetny chłopak i bardzo dużo się przez niego uśmiecham. smile

Narzekać zawsze najprościej. A chyba życiowy dział: ,,związki i miłość" to nie tylko same problemy...

9

Ja kocham opiekuńczość i troskliwość mojego A. To jak mnie przytula i całuje każdy skrawek buzi smile Uwielbiam jego poczucie humoru, potrafi mnie rozbawić do bólu brzucha! Mamy też swój "język" - wymyślamy sobie różne zdrobnienia, śmieszne wymyślone sytuacje - takie dzieciaki w nas się budzą i to też bardzo cenię, bo nie jesteśmy taką sztywną i poważną parą. Po prostu w każdej sytuacji jest nam ze sobą dobrze, a przetestowaliśmy się już przez te kilka lat. A no i bardzo w nim cenię kulturę osobistą i to jaki szacunek ma do kobiet - to zawdzięcza swoim rodzicom a i ja jestem im za to wdzięczna, że tak dobrze go wychowali. To bardzo mądry i pomocny mężczyzna.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Pozytywy w związku! :-)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024