To BYŁA ta " miłość życia"... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » To BYŁA ta " miłość życia"...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 26 ]

Temat: To BYŁA ta " miłość życia"...

Chciałabym się z Wami podzielić moją historią. Mam na imię Beata i mam 20 lat.

Cała rzecz działa się dwa lata temu.

Poznałam przez Internet wspaniałego mężczyznę - Eryka. Mimo, że nie uważałam się za zwolenniczkę takich znajomości, zaczęliśmy pisać. Od tego dnia codziennie pisaliśmy ze sobą do późnych nocnych godzin. Na lekcjach siedziałam zaspana i myślałam tylko o nim ( byłam w klasie maturalnej). Był styczeń. Nasze rozmowy stawały się coraz dłuższe, a ja coraz bardziej szczęśliwsza. Eryk był przystojny, potrafił rozbawić mnie do łez, był też bardzo taktowny i rozmawiało nam się cudownie. Jak idiotka wybuchałam śmiechem patrząc w monitor i wywołując tym samym zdziwione spojrzenia domowników. smile W lutym do mnie zadzwonił ( po raz pierwszy). Gdy usłyszałam jego głos, nogi mi zmiękły i ogólne szaleństwo. Przenieśliśmy się na telefon, chyba nigdy w życiu tak długo z nikim nie rozmawiałam przez telefon. Nadszedł kwiecień. Rozdano nam świadectwa ukończenia szkół, wybraliśmy się z klasą do pizzeri, a ja już na 18.00 tego samego dnia miałam zamówiony bilet do Poznania żeby się z nim zobaczyć. Ja jestem z małej wioski około 50 km od
Poznania, a on mieszka na Przedmieściach Warszawy. Dlaczego Poznań? Tam studiowała moja siostra więc mogłam zostać u niej na noc, rodzicom wcisnęło się bajerę, że jadę odwiedzić siostrę. smile

W końcu zestresowana jak nigdy udałam się na miejsce spotkania i zobaczyłam go wśród tłumu. Myślałam, że serce mi eksploduje z radości, nie wierzyłam że po tak długim czasie wirtualnego kontaktu, on jest tu - tak blisko mnie! Wyglądał jeszcze lepiej niż na zdjęciach. Podeszłam do niego i uśmiechnęłam się, on mnie przytulił i przez te dwie sekundy czułam się jakby mnie ktoś odciął od świata. Rozmawialiśmy do bardzo późna. Minęło pół dnia, a miałam wrażenie, że minęło pięć minut. Ciągle się do mnie uśmiechał, niby przypadkowo dotykał, wszystko szło idealnie.  Miał wracać tego samego dnia, ale stwierdził że zostanie i spotkamy się jeszcze następnego dnia. Na to ja nieco się zszokowałam, bo siostrze powiedziałam, że spotykam się z koleżankami i nawet nie mogłabym go u niej przenocować. Sama nie znałam zbyt dobrze miasta więc powiedziałam mu, że nie wiem gdzie mógłby spędzić noc. Na co on stwierdził że sobie poradzi i pożegnaliśmy się. Ja pełna obaw nie mogłam zasnąć w nocy. Rano wstałam wcześnie i od razu zaczęłam się ubierać żeby się z nim spotkać. Siostra patrzyła nieco podejrzliwie, ale wykręciłam się. ( Nie powiedziałam jej, bo dowiedzieliby się rodzice- a tego na ten moment chciałam najmniej). I spotkaliśmy się- okazało się że po prostu był w Mc Donaldzie. Zrobiło mi się trochę głupio, no ale ja nie nakłaniałam go żeby zostawał. Mimo tego spędziliśmy drugi cudowny dzień. Gdy wracał, rozpadało się ( wiecie, taki klimat jak w tanich filmach - deszcz i rozstanie bla bla wink )No ale coś w tym było, nie mogłam znieść myśli, że trzeba wrócić do  normalnego życia i mnie ( normalnej dziewczynie, której obce są takie akcje) DOSŁOWNIE MI ODBIŁO.

W życiu bym się tego po sobie nie spodziewała.

Zaczęliśmy pisać. On był bardzo pozytywnie nastawiony do znajomości i chciał ją kontynuować normalnym torem. Ja natomiast zażądałam od niego deklaracji, próbowałam na nim wymusić decyzję...

Napisał to ( do tej pory mam w archiwum):
" Jesteś dziewczyną, z którą mógłbym być, było świetnie na spotkaniu, ale boję się że odległość która nas dzieli przeważy szalę. Jednak nie przekreślam tego i chcę się z Tobą jeszcze zobaczyć za dwa tygodnie"

Na co ja ( dalej na jakiejś głupiej fazie) zaczęłam mu robić wyrzuty, że tylko tak mówi itd..

Od tej chwili rozmawialiśmy jakoś mniej.

Potem wcale.

Weszłam w nowy związek, na fb zauważyłam, że też ma dziewczynę. Później zerwałam, on po jakimś czasie też. Napisałam do niego rok temu. Odpisał, że jedzie do Anglii i odezwie się jak wróci. No i cisza.

Minął kolejny rok, a ja nie umiem przestać o nim myśleć. Przez te dwa lata byłam w dwóch związkach, myślałam, że mi wyleci z głowy. Jednak tak się nie stało. Chciałabym z nim szczerze porozmawiać, wyjaśnić te kwestie raz na zawsze, ale czy pisać drugi raz? I tak już wyszłam na jakąś cholerną desperatkę, którą nigdy nie byłam i nie jestem.
Czy przez jedno głupie zachowanie straciłam go już na zawsze?
Sorry wielkie że tak długo męczę was jakimś melodramatem, ale jeśli ktoś się przemęczył - dzięki wielkie!

I jak już dotrwałaś/eś napisz szczerze co myślisz.
Sama się już pogubiłam.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez życiejestkrotkie (2015-08-07 18:20:46)

Odp: To BYŁA ta " miłość życia"...

Napisz do niego nic nie tracisz wink a jeśli chodzi o odległość to dla chcącego nic trudnego.  Oboje jesteście pełnoletni. Po jakimś czasie któreś z Was może się przeprowadzić do drugiego.. oczywiście nie mowie odrazu; )

3 Ostatnio edytowany przez Elle88 (2015-08-07 18:26:57)

Cóż za dramat.. 2 spotkania i odrazu miłość. Nie-sa-mo-wi-ta historia yikes

Gdybyś tylko odróżniała zauroczenie spotęgowana "przeszkodami" (moim zdaniem wydumanymi nieco -gdyby chciał znalazłby dla Ciebie miejsce w swoim harmonogramie i życiu) od Miłości..

Czytając tego typu "dramaty" zdaję sobie sprawę, że wyrosłam bezpowrotnie z nastoletnich lotów wink, ale może ktoś Cię zrozumie lepiej, jest tu tez sporo nastolatków.

4

Pomylilas dzialy. "Debiuty literackie" sa pietro wyzej. tongue

5

Ależ jesteście cyniczne:D

6

Elle88 napisał/a:

Cóż za dramat.. 2 spotkania i odrazu miłość. Nie-sa-mo-wi-ta historia yikes

Gdybyś tylko odróżniała zauroczenie spotęgowana "przeszkodami" (moim zdaniem wydumanymi nieco -gdyby chciał znalazłby dla Ciebie miejsce w swoim harmonogramie i życiu) od Miłości..

Czytając tego typu "dramaty" zdaję sobie sprawę, że wyrosłam bezpowrotnie z nastoletnich lotów wink, ale może ktoś Cię zrozumie lepiej, jest tu tez sporo nastolatków.

Ale rozmawiali, co czesto jest dobrym sposobem poznania kogos. Bo nie sa zajeci calowaniem sie i patrzeniem sobie w oczy.

7 Ostatnio edytowany przez Elle88 (2015-08-07 21:06:15)

Ale rozmawiali, co czesto jest dobrym sposobem poznania kogos. Bo nie sa zajeci calowaniem sie i patrzeniem sobie w oczy.

Ja też dziś zaliczyłam flirta z jednym panem, przechodząc przez park.. czy z tego powodu mam przez 2 kolejne lata czekać na kolejne spotkanie? Czuję, ze to było "TO".. sad

Ja właśnie dlatego nie nadaję się do jakiegokolwiek poradnictwa 'odpłatnie'.. Jak czytam/słucham głupoty to mam przed oczami scenariusze rodem z cięzkiego kalibru bdsm. Tylko to mi daje satysfakcję na chwilę.. choć wiem, że to tylko marzenia, nic nie da się realnie z tym zrobić.
Zawsze muszę wleźć z ciekawości i przeczytać..  #$$^#W$!

8

Elle88 napisał/a:

Ja też dziś zaliczyłam flirta z jednym panem, przechodząc przez park.. czy z tego powodu mam przez 2 kolejne lata czekać na kolejne spotkanie? Czuję, ze to było "TO".. sad

Ja właśnie dlatego nie nadaję się do jakiegokolwiek poradnictwa 'odpłatnie'.. Jak czytam/słucham głupoty to mam przed oczami scenariusze rodem z cięzkiego kalibru bdsm. Tylko to mi daje satysfakcję na chwilę.. choć wiem, że to tylko marzenia, nic nie da się realnie z tym zrobić.

:DDD
Lubię ten Twój cynizm Elle;)

No to hajda, szukać kawalera z parku:D

9 Ostatnio edytowany przez ad rem (2015-08-07 21:11:03)

.

10

No idę jutro tą samą trasą..
I również wierzę, tak jak autorka, że jeśli to było przeznaczenie , to on mnie i  za 5 lat wymijając znowu na rowerze po ciemku i w futrzanej czapce tyłem po pomponie pozna!

11

Elle88 napisał/a:

No idę jutro tą samą trasą..
I również wierzę, tak jak autorka, że jeśli to było przeznaczenie , to on mnie i  za 5 lat wymijając znowu na rowerze po ciemku i w futrzanej czapce tyłem po pomponie pozna!

Yeaah!
Ja też wierzę w przeznaczenie!
Ba że pozna- padniecie sobie w ramiona z takim impetem, że ziemia się zatrzęsie;)
I sceneria się zamieni na nawę kościoła od razu, wiadomo...:)

12

Yeaah!
Ba że pozna- padniecie sobie w ramiona z takim impetem, że ziemia się zatrzęsie;)

Widzę, że wiesz o co choo <lubię to>

Tylko teraz muszę znaleźć odpowiedź na pytanie, co chciał mi powiedzieć swoimi plecami gdy odjeżdżał. Na pewno musiał być jakiś przekaz podprogowy..
W najbliższych tygodniach pewnie spotkam jeszcze jakichś panów i może nawet będzie jakiś flirt, ale nie nie.. Czuję w moczu, że to było TO sad

ech.. pogubiłam się w tym
Dzięki, że jesteście, bo ja rozpadam się na kawałki..

Love być bardzo trudna dla mnie sad

13

Elle88 napisał/a:

Yeaah!

Widzę, że wiesz o co choo <lubię to>

Tylko teraz muszę znaleźć odpowiedź na pytanie, co chciał mi powiedzieć swoimi plecami gdy odjeżdżał. Na pewno musiał być jakiś przekaz podprogowy..
W najbliższych tygodniach pewnie spotkam jeszcze jakichś panów i może nawet będzie jakiś flirt, ale nie nie.. Czuję w moczu, że to było TO sad

ech.. pogubiłam się w tym
Dzięki, że jesteście, bo ja rozpadam się na kawałki..

Love być bardzo trudna dla mnie sad

Hehehe:D
Nie pękaj, my Cię też lofciamy:P

14

Elle88 napisał/a:

Wiele bylo zwiazkow w ktorych, ludzie najpierw przez dlugi czas pisali listy /maile /gadali przez telefon, a pozniej dopiero spotykali i z miejsca byli razem.

Ja widze smiesznosc postu autorki, ale nie w tym, ze niby sie nie da kogos poznac poprzez sama rozmowe wystarczajaco by sie zakochac.
^ ^

Na tej zasadzie, przeciez nie moge lubic Vian sad bo jej na zywo nie widzialam ani razu (czyli mniej niz autorka)  i mnie nie wymacala. Ojejku.

15 Ostatnio edytowany przez Elle88 (2015-08-07 22:16:13)

Ja widze smiesznosc postu autorki, ale nie w tym, ze niby sie nie da kogos poznac poprzez sama rozmowe wystarczajaco by sie zakochac.

Da się poznać jakąś cześć, nawet sporą, czyjejś osobowości poprzez pisanie - jasne. Ale dopiero spotkanie weryfikuje obustronną chemie.
Tutaj jej nie było po stronie tego gościa, a autorka klasycznie zakochała się w iluzji jaką wykreował nie będąc z nią przecież w związku.

Lubić i nie lubić, czyli mieć osobisty stosunek do każdego z użytkowników jak najbardziej można, ale to trochę co innego niż konstruować w swojej głowie scenariusz związkowy, a potem ubolewać latami, że był tylko w naszej głowie wink

16

Napisz. Jeżli w dalszym ciągu "leży Ci to na sercu". Kąśliwe komenarze zamieszczone powyżej też weź pod uwagę. Przydaje się czasem spojrzenie na siebie i na sytuację z przymrózeniem oka. Nie można życia brać śmiertelnie serio. Tak czy siak - napisz. Odpisze, to ok, zobaczysz co Ci napisze. Nie odpisze, to trudno, przynajmniej rozwiejesz swoje wątpliwości. Bo tak to się zamęczysz.

17

Moze autorka musi po prostu zderzyc sie z rzeczywistoscia. Moze gdyby zaczela z nim zyc , to tak naprawde okazalo sie, ze on nie jest jej wielka miloscia?

Autorko - napisz skoro chcesz. Dlaczego nie? Inaczej jeszcze bardziej sie nakrecisz.

18

A pewnie, niech pisze. Tylko, że już pisała i on nie odpowiadał.
Jeśli to nie jest jasny komunikat to może faktycznie trzeba do usrania próbować wink

19

Szkoda mi w sumie autorki.

On nie wyglada na zainteresowanego, a napewno nie na zakochanego. Ale z drugiej strony nie wiemy co ona mu tam napisala.

20

Zakochany facet, który nie znalazł czasu na odpisanie na smsa przez rok czasu.. niech będzie wink

Moim skromnym zdaniem autor dał jej kosza już w zdaniu:" Mógłbym być z Tobą, ALE.." - wstawić dowolny powód z d... (no, chyba, że byłby żonaty albo na łożu śmierci), ale tak... klasyczny blef na otarcie łez miłej zapewne dziewczyny, która się zbyt mocno wkręciła. Facet -jak to bywa w takich sytuacjach- "nie miał serca" powiedzieć jej wprost, więc zaserwował banał, na który niestety nabierają się wszyscy startujący dopiero w relacje damsko-męskie.. Gość pewnie nie ma pojęcia, że ona przez 2 lata na niego czeka.. o ile w ogóle ją kojarzy hmm

21 Ostatnio edytowany przez NinaLafairy (2015-08-08 00:10:07)

No napisalam przeciez, ze napewno nie jest zakochany.

Chociaz znam przypadek zakochanego, ktory to sie nie odzywal tyle czasu big_smile I znam przyklad zakochanej, ktora dluzej jeszcze milczala.

Ale to nie w Twoim wypadku autorko!

22

NinaLafairy napisał/a:

Chociaz znam przypadek zakochanego, ktory to sie nie odzywal tyle czasu big_smile I znam przyklad zakochanej, ktora dluzej jeszcze milczala.

Wyjątek potwierdzający regułę i zapewne dotyczy Ciebie i Twojego partnera smile i fajnie

Natomiast ludzie zakochani bez wzajemności takich "wyjątków" lubią się czepić i czekają na ich materializację latami (!!) hmm

23

Elle88 napisał/a:
NinaLafairy napisał/a:

Wyjątek potwierdzający regułę i zapewne dotyczy Ciebie i Twojego partnera smile i fajnie

Natomiast ludzie zakochani bez wzajemności takich "wyjątków" lubią się czepić i czekają na ich materializację latami (!!) hmm

Nie jestem pewna czy ona jest w nim zakochana, czy w wyobrazeniu o nim. Bo minelo tyle czasu, ze z takim poziomem romantyzmu to ona sobie mogla wiecej dorobic do niego.
W sumie najbardziej romantyczna milosc jest ta niespelniona , podobno

24

Nie jestem pewna czy ona jest w nim zakochana, czy w wyobrazeniu o nim.

Nie no, to jest oczywiste smile

W sumie najbardziej romantyczna milosc jest ta niespelniona , podobno

Najbardziej wyidealizowana i przekoloryzowana - to na pewno wink

25

Dzięki dziewczyny za wszystkie komentarze. Poniekąd rozumiem Waszą uszczypliwość bo faktycznie - może to brzmieć głupio, ale nie daje mi ta sytuacja spokoju.
Nie napisałam tego wyżej, dawno dałabym sobie z nim spokój gdyby nie jeden fakt. Podczas wszystkich rozmów, właściwie on dążył do ich rozpoczęcia. Ja go trochę olewałam na początku. Widziałam, że był nieźle wkręcony w tą znajomość, pisał codziennie, dzwonił tak samo, on dążył do spotkania. I to nie tak, że po spotkaniu ze mną w realu stwierdził, że jednak to nie to ponieważ pisał do mnie codziennie w takim samym tonie przez ok. tydzień.
I właśnie wtedy ja JEDNORAZOWO zachowałam się jak desperatka. Nie wiem co mi odbiło, może bałam się, że już się nie zobaczymy itd.
I po tym moim zachowaniu on zmienił styl pisania. Już wtedy wiedziałam, że pojechałam po całości.
Znalazłam cały fragment tego co mi wtedy wysłał.
" Jeśli chodzi o mnie, to nie chcę zbyt szybko oceniać i używać poważnych określeń. Chcę Cię poznać jeszcze lepiej. Ale możesz być pewna, że mam o Tobie bardzo dobre zdanie, imponujesz mi w wielu rzeczach i wciąż potrafisz mnie zaskakiwać. Jesteś prze mega sympatyczną dziewczyną jakich mało na tym świecie. I jak od początku byłem z Tobą szczery, tak jestem dalej. Szkoda, że jesteś tak daleko. Wiem, że nic nie poradzisz na to, ale powiem Ci, że takie rozmowy i spacery jak wtedy to mogłyby być częściej smile Szczerze. Chciałbym to rozwinąć bo uważam, że jesteś dziewczyną z którą mógłbym być, ale boję się w tej chwili zaangażować, żeby nie okazało się po jakimś czasie, że odległość, która nas dzieli przeważyła szalę. Wiesz o czym najbardziej myślę ostatnio? O tym co by było gdyby, jakby to wyglądało i czy poradziłbym sobie z tym, że Ty jesteś tam a ja tu. Jak byśmy się mieli spotykać to raz na nie wiem - 2 tygodnie. Po prostu biję się z myślami, czy dałbym radę. I nie chcę dać za szybko kroku naprzód".

Ja się tylko zastanawiam czy przez jedno moje głupie zachowanie można tak spierdzielić sprawę

26

No to przyjmij, że on uznał że jednak nie za rady, przez tę odległość właśnie.

Posty [ 26 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » To BYŁA ta " miłość życia"...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024