Objawy porodu. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Objawy porodu.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

Temat: Objawy porodu.

Jeśli jest gdzieś podobny wątek to przepraszam z góry.

Liczę na to, ze znajda sie tu doświadczone mamusie. Chodzi mi o objawy zbliżającego sie porodu.
A wiec obecnie jestem w 37tc (termin mam na 28.08.) i od kilku dni cos innego niż normalnie zaczyna sie ze mną dziać. A mianowicie, dopada mnie taki silny ból krzyżowy, który promieniuje na brzuch i talie, tak z 4 razy dziennie, niekiedy taki mocny, ze przez chwile nie mogę tchu złapać. Brzuch coraz częściej robi sie bardzo twardy i tak jakby stawał dęba (mam nadzieję, ze zrozumiecie o co mi chodzi), mała chyba juz sie obróciła, bo kopniaczki czuje tuz pod żebrami, brzuszek juz sie opuścił, lepiej sie oddycha, jednak do łazienki chodzę częściej, znacznie częściej tez sie wypróżniam (nie chodzi o siku tongue) nawet kilka razy dziennie, wcześniej tylko raz, mój śluz trochę sie zmienił, jest gestszy niż wcześniej, no i zaczęła lecieć mi z piersi siara.

Przepraszam za opis dolegliwości, ale juz na głowę dostaje, bo to moja pierwsza ciąża i boje sie, ze nie zauważe albo przeocze cos ważnego. Nie wiem co oznaczają te objawy, czy to czasami nie przez stres. Na kontroli byłam tydzień temu i lekarz powiedział, ze wszystko ok, tylko morfologia trochę za niska, przepisał leki. Mówił tez, ze szyjka jest juz skrócona i miękka. Następna wizyte mam za 3 dni, ale nie wiem czy dam rade wytrzymać tyle.

Czy znajdzie sie jakas mama, ktora potrafi mi powiedzieć, czy to juz po malu sie zaczyna czy nie ? Bardzo prosze o pomoc.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Objawy porodu.

Jednego mozesz byc pewna - porodu NIE DA sie przeoczyc big_smile.

Niektore objawy owszem, ale suma summarum - kiedy zaczyna sie porod to szybko sie orientujesz, ze sie zaczelo big_smile

3

Wiem, że samego porodu to raczej nie przeoczę. tongue Chodzi mi tu bardziej o to, żebym w miarę wcześniej się zorientowała, żeby chłopak zdążyl do domu wrócic z pracy i mnie zawieźć, nie chciałabym raczej w domu urodzić. wink

Tyle się naczytałam, tyle mi ciotki, sąsiadki, matka naopowiadały, że ja to już teraz głupieje. hmm Jedne mówią, że boli, moja mama zorientowała się, że rodzi jak już naprawdę rodziła- nie miała żadnych objawów. Teraz nie wiem czego sie spodziewać i przez to się boję. I chyba zaczynam panikować już po mału....

4

No i tak wlasnie jest, ze kazda kobieta przechodzi porod inaczej, wiec nie dostaniesz recepty na to co, jak i kiedy.

jedne rodza kilka godzin inne - kilkadziesiat. Ponoc pierwszy porod trwa dlugo, a u mnie trwal 2 h tongue, moja kolezanka, ktora rodzila w tym samym czasie od wystapienia boli do samej akcji porodowej czekala ponad 30h.

Nie da sie przewidziec jak to bedzie trwalo u ciebie - uspokoj sie i po prostu cierpliwie czekaj - konkretnym wyznacznikiem saodstepy miedzy bolami porodowymi - jezeli wystepuja w okresach mniej niz pol godziny i sie skracaja - to znaczy, ze sie zaczal porod.

Ja na przyklad wypadniecia czopu w ogile nie zauwazylam tak samo jak odejscia wod plodowych - jak dotarlam do szpitala to wody juz mi odeszly - ale gdzie i kiedy - nie mam pojecia (wiec prawdopodobnie pod prysznicem big_smile).

5

No to faktycznie tylko pozazdrościć krótkiego porodu i w ogóle szybkiej akcji. smile

U mnie jak narazie ból i skurcze są kilka razy na dzień w odstępie kilku godzin, więc z tego co mówisz wychodzi na to, że jeszcze nie teraz. wink Za to okazuje się, że niezła ze mnie panikara.... Ale jak już mówiłam, to moja pierwsza ciąża i tyle tych różnych historii, że na głowę można dostać.

6

Kilka razy na dzien to sa bole przepowiadajace.

Mnie kiedy zlapal pierwszy bol porodowy to sie, doslownie, kolana pode mną ugięły tongue to nie był jakis tam bol, ale spięcie calego ciala big_smile

Tak wiec spokojnie, obserwuj sie, ale nie panikuj wink

7

Podobnie miałam z bólem krzyżowym- ani się ruszyć przez chwilę ani tchu złapać. Masakra...

8

A tak jeszcze przy okazji - mala podpowiedzia bedzie ciepla kapiel - kiedy zlapie cie bol i nie bedziesz pewna, czy to juz to ciepla kapiel powoduje, ze bole przepowiadajace slabna, natomiast jezeli to bole porodowe - zaczna sie nasilac.

9

Dziękuję ! Mam nadzieję, że z byle jakim bólem nie będę do wanny biegać. big_smile

10

Przede wszystkim, nie panikuj wink Tak jak napisała Iceni - nie da się przegapić porodu smile Wszystko będzie dobrze, ale jeśli masz wątpliwości, zawsze można pojechać do szpitala, zbadają i uspokoją i podpowiedzą na co się szykować smile

11

Gdyby nie fakt, ze za 3 dni mam wizyte u gin to juz dawno bym dobiegła do szpitala. wink z drugiej strony boje się, ze zupełnie niepotrzebnie będą mnie tam potem trzymać przez 3 tygodnie. Oczywiście, jesli zajdzie taka potrzeba no to jasne, ze bede leżeć. Jesli jednak nie musze to po co ? wink

Ja tak jeszcze odnośnie tych przepowiadająch bóli. Nie ma pewnie tez reguły ile przed porodem one sie pojawiają ?

12

I co? I jak? Byłaś już u tego lekarza? Bo "za 3 dni" to chyba jakoś już teraz? smile Daj koniecznie znak czy wszystko w porządku, trzymam kciuki!

13

Cześć dziewczyny. smile

A więc tak, w czwartek wróciłam do domu z moją kochaniutką córeczką. smile Urodziłam w niedzielę po odejściu wód płodowych, nawet nie dotrwałam do umówionej wizyty. wink Córka urodziła się w 37 tygodniu z wagą 2520g i 50cm długości, urodziłam przez cc. Teraz już jesteśmy w domku i malutka jutro kończy swój pierwszy tydzień. smile

14

Gratuluje!!

15

Dziękuję bardzo. smile

16

I jak sie czuje mamusia smile?

A tak jesli moge zapytac, to dlaczego skończyło się cesarską?

17

Jeszcze trochę boli rana, nie powiem, ale gdy patrzę na mój mały skarb zapominam o wszystkim. <3 najważniejsze, że Ona jest zdrowa i cała. smile

A cesarka wyszła w trakcie. Skurcze ładnie się zaczęły, rozwarcie doszło do 6cm w bardzo szybkim tempie, ogólnie jeszcze z 30 min przy takiej akcji i urodziłabym naturalnie. Ale gdy skurcze były coraz mocniejsze, małej spadało tętno. Lekarz po kilku takich skurczach i spadkach tętna zadecydował cesarkę. I bardzo dobrze, bo okazało się, że moje maleństwo było owinięte pępowiną wokół szyi aż 2 razy ! Nie wiem co by było gdyby kazał urodzić naturalnie...

Teraz jestem szczęśliwa, bo mam moją małą kruszynkę już przy sobie. smile

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Objawy porodu.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024