Witam dzisiaj się dowiedziałam ze miesiąc temu przyszedł do mnie list o przymusowe otwarcie lokalu oraz możliwość zajęcia, licytacji rzeczy z mieszkania bądź nieruchomości. Dzisiaj wpłaciłam 300 zł na poczet długu bez wcześniejszego uzgodnienia o wysokość raty i mam pytanie czy to wstrzyma postępowanie egzekucyjne? Czy komornik może w.każdej chwili wejść do mieszkania mimo tej wpłaty? Dodam tylko ze cala kwota zadłużenia wynosi ok 7 tys z odsetkami i wszelkimi kosztami.
Witam dzisiaj się dowiedziałam ze miesiąc temu przyszedł do mnie list o przymusowe otwarcie lokalu oraz możliwość zajęcia, licytacji rzeczy z mieszkania bądź nieruchomości. Dzisiaj wpłaciłam 300 zł na poczet długu bez wcześniejszego uzgodnienia o wysokość raty i mam pytanie czy to wstrzyma postępowanie egzekucyjne? Czy komornik może w.każdej chwili wejść do mieszkania mimo tej wpłaty? Dodam tylko ze cala kwota zadłużenia wynosi ok 7 tys z odsetkami i wszelkimi kosztami.
Może,wpłata 300 zł nie wstrzymuje egzekucji.Poczytaj w internecie,zapewne znajdziesz jakąś informację,co dalej robić.Moim zdaniem powinnaś się dogadać z wierzycielem,bo to na jego "zlecenie" komornik wykonuje swoje czynności.
No a potem,regularnie spłacać swoje zobowiązania...
Dziękuję za odpowiedź . Właśnie jutro będę dzwonić i się dogadywac. Ja jestem w stanie spłacać do 500 zł miesięcznie, a co jeśli nie przystanie na ta kwotę tylko zażąda wyższej na którą mnie nie stać? A niestety trafiłam na takiego który za 30 tys długu zajął i licytowal dom wart milion złotych i miał parę podobnych spraw.