Czy szukanie "dziewicy" przez internet graniczy z cudem ?
Już nawet nie chodzi o punkt widzenia że sex dopiero po ślubie. Może komuś się zmienił punkt widzenia przez staroświeckie wychowanie, że zachowanie cnoty już nie jest takie ważne a drugoplanowe ale do takiej decyzji. Ja w sumie dojrzałem jak zachowałem je przez ponad 22lata a mniej niż 23 :> Proszę sobie darować komentarze że jestem ofermą, bo dla większości ludzi nie jest to do pomyślenia że ja tego nie mam dawno za sobą, skoro jestem taki komunikatywny w relacjach z ludźmi, ciągle wesoły i inne pierdoły. Aha i nie oceniać mi wyglądu bo wysoki brunet zawsze jest naj naj :>
1 2015-08-02 11:17:53 Ostatnio edytowany przez akceptacja92 (2015-08-02 11:19:16)
Jeśli wyznacznikiem wartości człowieka jest posiadanie przez niego dziewictwa, to ja Ci szczęścia życzę i chyba trochę współczuję.
A o co Ci naprawdę chodzi?
Dla mnie szukanie dziewicy to trochę desperackie podejście, zwłaszcza przez internet. Chociaż takie osoby z pewnością są, jednak nie chcą się może z tym ujawniać.
Tak czy siak powodzenia.
Hmmm...przypomniała mi się historia sprzed ponad dwudziestu lat :-)
Zdarzyło się wówczas, że z kolegą rozmawialiśmy na tzw. poważne tematy, czyli związki dwojga ludzi. I on biedaczek zdradził, że nie może pogodzić się z faktem, ze jego dziewczyna nie była już dziewicą.
Fakt - mnie też najpierw zamurowało - dziewczę miało 16 lat - ja ponad 20 wówczas :-) Nie mniej jednak od słowa do słowa wytłumaczyłam koledze, że jakiś kawałek błony nie może stanowić o wartości kobiety. Po prostu nie może, chociażby ze względu na niesprawiedliwość natury w tym względzie ;-)
I wiecie co? Są do dzisiaj udanym małżeństwem :-) A ona do tej pory nie wie, że jej ówczesny chłopak, a dzisiejszy mąż, miał taki dylemat :-)
Ot - jeżeli kogoś się pokocha, to z całym jego dotychczasowym bagażem doświadczeń - w końcu one czynią nas mądrzejszymi ;-)
No właśnie, czy kwestia dziewictwa jest dla Ciebie kluczowa? A to jaka jest kobieta, czy pasujecie do siebie, czy macie wspólne zainteresowania, czy pojawiła się chemia między Wami to już są nieistotne kwestie? Najważniejsze, że nie miała przed Tobą żadnego innego? OK, to może być istotny element dla niektórych, ale żeby to miała być najważniejsza kwestia? To trochę dziwne. Oczywiście nie twierdzę, że jesteś ofermą, bo nie miałeś żadnej kobiety, widocznie nie trafiłeś na taką, z którą warto byłoby pójść do łóżka.
I to jak najbardziej cenię, że poważnie podchodzisz do tego tematu. Nie idziesz do łóżka z pierwszą lepszą. Ale wydaje mi się, że nie powinieneś ograniczać się jedynie do dziewczyn, które jeszcze są dziewicami. Poza tym co, już przy pierwszym kontakcie będziesz się pytał, czy ona jest dziewicą? Możesz trochę dziwnie zabrzmieć...:p Ale pewnie jest szansa, żebyś taką znalazł... Ja mam bardzo dobre doświadczenia z mydwoje, tam poznałam mojego obecnego faceta, tam w większości zakładają konto osoby, które szukają poważnych związków. Ale czy są też dziewice? Sorry, ale na to pytanie nie jestem w stanie odpowiedzieć:p Ale pamiętaj, że są rzeczy ważniejsze, jak poznasz taką kobietę, którą pokochasz, która będzie do Ciebie idealnie dopasowana, to wydaje mi się, że jej przeszłość nie będzie dla Ciebie najważniejsza, jednak ważniejsza jest przyszłość...:)
A czy dziewictwo jest dla ciebie najważniejszym kryterium...? Dla mnie to bardzo dziwne i chrore wręcz podejście
Dlaczego chore? Jeżeli on zachował cnotę to dlaczego ma jej nie wymagać od potencjalnej kandydatki? Pomijając to ja w ogólnie nie rozumiem, jak można uprawiać seks bez miłości.
Szkoda autorze, że nie jesteś trochę starszy, bo może byśmy się dogadali. Ja mam nadzieję, że znajdę jeszcze takiego mężczyznę, dla którego będę jedyną (zresztą on dla mnie też)