denerwujaca szwagierka - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: denerwujaca szwagierka

Witajcie.
Mam problem ze szwagierka, którą niesamowicie mnie drażni. Nie wiem czasem jak się zachować i mam wrażenie,  ze wogole nie moge się z nia porozumieć .
Kiedy poznalam swojego męża i opowiadal mi o swojej rodzinie,  bardzo nie pochlebnie wyrazal się o swojej starszej siostrze. Kiedy poznalam ją jakiś czas pozniej już na pierwszym spotkaniu zawstydzila mnie gadaniem,  ze na siłę pcham jej brata do oltarza (mieliśmy w cichych planach malzenstwo).Kiedy przeprowadzila się do domu rodzinnego,  przy kazdym urlopie w Pl spotykalismy ją. Nie wiele mowilam przy niej,  bo przegadywala mnie za kazdym razem. Po slubie cywilnym,  przyjechalismy do domu męża i jakos ciagle brakowalo mu czasu dla mnie,  bo siostra itp. Mieliśmy gdzies jechać to zamiast mnie i męża jechala ona z nim. Zrobilam w końcu awanture,  ze cały czas spedza z nią a jesteśmy na urlopie, pare dni po ślubie i chyba mam jakies potrzeby z tym zwiazane.Mieszkajac za granicą,  mamy w pełni czas dla siebie raz na tydzien , więc na urlopie powinniśmy go choć trochę wykorzystać. Slyszalam jak potem mnie obmowili,  ze jestem uprzedzona (tyle razy bylam,  gdy ona też byla i nic nie mowilam na to, ze spedzaja czas razem-tyle,  ze wtedy nie bylo tego tak dużo.  ), ze jestem dziwna,  bo nie mam paczki znajomych, tak jak oni i ze jakie ja to moge mieć problemy w porownaniu do niej. Wycofalam się wtedy (siłą musieli mnie prawie ciągnąć,  żebym z nimi spedzila czas,  chociaż jak poszlam to czulam się.jak powietrze ) do czasu aż wyjechalismy.

Czy Wy też macie w rodzinie swojego męża /narzeczonego /chłopaka osoby,  ktorych nie znosicie?  Jak z nimi postepujecie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: denerwujaca szwagierka

Strasznie dobrze cię rozumiem i nie wiem co poradzić. My z chłopakiem nie jesteśmy po ślubie, a relacje moje z jego siostrą są straszne, nie wiem co będzie po ślubie, ale liczę na to, że ona po prostu zniknie z planety wink
W ogóle zauważyłam, że bardzo dużo dziewczyn ma problem z siostrami chłopaków/mężów.
Jedyne, co możesz zrobić, to zacisnąć zęby - bo kolejna rozmowa z mężem chyba niewiele da sad

3

Dobrze wiedzieć,  ze nie jedyna mam taki problem. Mój ma 2 siostry. Z młodsza, kiedyś się przyjaznilam,  póki mnie nie zawiodla. Nie odzywalam się do niej przez jakis okres czasu aż mnie przeprosila. Ze straszą jest gorzej. Ona ujmuje to tak,  ze "jakiś gówniarz nie bedzie jej podskakiwal ".Sorry , ale jestem dorosla osoba,  młodsza, co prawda,  ale chyba mam prawo mówić,  co chcę.

4

tez mialam problem z siostrą męża.
obecnie rzadko sie widujemy.
a moją bratową napewno nieraz zawiodlam i zdenerwowalam ale jest najwspanialszą osobą na swiecie i kocham ją bardziej niz siostre.przykro mi ze ją zawiodlam.

5

Tak, szwagierki bywają straszne. I bywają całkiem fajne. Po prostu dwie baby ze swoimi problemami, cichą rywalizacją o chłopa (braciszka i faceta). Ja dla byłej bratowej też nie byłam miła - czułam się zagrożona, bo mój kochany braciszek nagle stał się zupełnie obcy. Nauczył się czegoś nowego, przejął jej poglądy, wartości itp. Nie poznawałam go. No i wymarzyłam sobie, że ta dziewczyna będzie podobna do mnie, że będziemy miały wspólne tematy, pasje, że będziemy razem chodzić na kawkę, zakupy itp. itd. A ona była z zupełnie innej gliny ulepiona. Zbliżyłyśmy się paradoksalnie po ich rozstaniu dopiero. A obecna jest świetna, choć ma wady - to w końcu też człowiek, nie porcelanowa lalka. Skoro on ją kocha, to ja nie mogę mieć nic do niej.
A z wredotami, ale takimi już maksymalnymi to najlepiej się nie spotykać, tylko w sytuacjach wyższej konieczności typu uroczystości rodzinne.

6

emoevelyn napisał/a:

Witajcie.
Slyszalam jak potem mnie obmowili,  ze jestem uprzedzona (tyle razy bylam,  gdy ona też byla i nic nie mowilam na to, ze spedzaja czas razem-tyle,  ze wtedy nie bylo tego tak dużo.  ), ze jestem dziwna,  bo nie mam paczki znajomych, tak jak oni i ze jakie ja to moge mieć problemy w porownaniu do niej.

Mozesz doprecyzowac, kto Cie potem obmowil? Co to za ONI?
Czy to Twoj maz Cie obmawial razem ze szwagierka?
Czy kogos innego mialas na mysli?

7

Emilia napisał/a:

Tak, szwagierki bywają straszne. I bywają całkiem fajne. Po prostu dwie baby ze swoimi problemami, cichą rywalizacją o chłopa (braciszka i faceta).

U mnie właśnie tak jest. Siostra mojego chłopaka chce nas za wszelką cenę rozdzielić, chociaż nigdy nie powiedziała tego wprost (albo mój chłopak nie chciał mi powtarzać). A on jest przy niej zupełnie inną osobą. Dzwoniąc do niego, po tym jak powie "halo" ja już wiem, czy jest sam, czy z siostrą. Ona specjalnie "prosi go o pomoc" wtedy, gdy wie, że byliśmy umówieni. Parę dni temu powiedziałam chłopakowi, że jej nienawidzę za to, pewnie nieraz w kłótni mi te moje słowa wypomni wink

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024