od kilku lat mam dobrego przyjaciela, od pewnego czasu poprostu on zaczyna myślec że między nami jest coś więcej niż przyjaźń .
jak mam mu powiedziec że to nie jest dokońca to o czym myśli??
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Przyjaciel chce czegoś więcej, jak go zbyć?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
od kilku lat mam dobrego przyjaciela, od pewnego czasu poprostu on zaczyna myślec że między nami jest coś więcej niż przyjaźń .
jak mam mu powiedziec że to nie jest dokońca to o czym myśli??
NIe ma innego wyjścia jak poważnie z nim porozmawiać.... powiedzieć o Twoich domysłach i zapytać wprost jak to jest naprawdę. Wytłumacz Mu , że traktujesz Go jak prawdziwego przyjaciela i chcesz żeby tak zostało.
NIe ma innego wyjścia jak poważnie z nim porozmawiać.... powiedzieć o Twoich domysłach i zapytać wprost jak to jest naprawdę. Wytłumacz Mu , że traktujesz Go jak prawdziwego przyjaciela i chcesz żeby tak zostało.
no niestety wiele razy próbowałam -.-'
kikixd565 musisz z nim porozmawiać bo sam sie nie domysli że dla ciebie jest "tylko" przyjacielem. to jest niestety dowód na to że nie istnieje przyjaźń męsko-damska ![]()
tez kiedyś miałam przyjaciela, który niestety zakochał sie we mnie
skutek jest taki, że teraz bardzo sporadycznie kontaktujemy sie ze sobą, mimo że on ma już żonę. szkoda przyjaźni. rozmowa to podstawa -wytłumacz mu że jako przyjaciel jest dla ciebie bardzo cenny i zależy ci aby tak między wami pozostało
kikixd565 musisz z nim porozmawiać bo sam sie nie domysli że dla ciebie jest "tylko" przyjacielem. to jest niestety dowód na to że nie istnieje przyjaźń męsko-damska
tez kiedyś miałam przyjaciela, który niestety zakochał sie we mnieskutek jest taki, że teraz bardzo sporadycznie kontaktujemy sie ze sobą, mimo że on ma już żonę. szkoda przyjaźni. rozmowa to podstawa -wytłumacz mu że jako przyjaciel jest dla ciebie bardzo cenny i zależy ci aby tak między wami pozostało
nie wiem czy to zrozumie, a na tej przyjaźni naprawdę mi zależy ;/
po prostu powinnaś powiedzieć mu wprost, bez żadnego owijania w bawełnę, bo to tylko pogorszy sprawę
zrozumie czy nie zrozumie ale musisz mu o tym powiedzieć, on nie może żyć w niepewności i co gorsza być może robić sobie jakieś złudne nadzieję. Powiedz mu wprost jak Ty go traktujesz i zapytaj jak on traktuje Ciebie.
to może trzeba podjąć bardziej drastyczne kroki ... ? zagrozić, że mimo bardzo ci zależy na nim jako przyjacielu, to jeżeli nie będzie cię również traktować jako przyjaciółki to ograniczysz kontakty z nim ?
może wysyłasz mu też jakies sygnaly że mogłoby byc z tego cos więcej ?
to może trzeba podjąć bardziej drastyczne kroki ... ? zagrozić, że mimo bardzo ci zależy na nim jako przyjacielu, to jeżeli nie będzie cię również traktować jako przyjaciółki to ograniczysz kontakty z nim ?
w sumie to może jednak dobre rozwiązanie ![]()
jak nie sprobujesz to sie nie przekonasz ![]()
jutro wieczorem napiszę co z tego wynikło ;D
Czekamy z niecierpliwością
Tylko nie przestrasz chłopaka
i bądź delikatna ![]()
trzymam kciuki
) jak mądry, tow szystko będzie ok ![]()
postaram się ;p
trzymam kciuki
) jak mądry, tow szystko będzie ok
mam nadzieję ;d
może wspomnij mu o tym, że jakiś chłopak bardzo Ci się podoba. Albo gdy np. idąc ze swoim przyjacielem ulicą, zobaczysz jakiegoś przystojniaczka, szepnij półsłówkiem, że wpadł Ci w oko. Trochę drastyczna i brutalna metoda, ale wtedy nie pozostawisz mu złudzeń i będzie miał jasną sytuację. No, chyba że wolisz być bardziej delikatna, to wtedy nie pozostaje Ci nic innego poza szczerą rozmową z przyjacielem. pozdrawiam ![]()
dzięki wszystkim ;* do jutra ![]()
E...nie wiem czy zaraz trzeba tak drastycznie. Z tego co rozumiem kikixd565 sama nie jest pewna (nie ma jego potwierdzenia) jak traktuje ją ów "przyjaciel". Na razie nie ma jednoznacznej odpowiedzi na pytanie "kim dla Ciebie jestem?", nie ma więc potrzeby wdrażać restrykcji na podstawie nie potwierdzonych wniosków.
Moim zdaniem najpierw trzeba jasno określić "jak to między nami jest" nie uciekając się do takich kroków...bo jeśli "przyjaciel"podkochuje się w "przyjaciółce" (bądź na odwrót) nie zmieni to uczuć jakie w nim są...a przyjaźń (jeśli istotnie jest) może zniszczyć-on po prostu, żeby nie stracić jej całkowicie dostosuje się do reguł...pozornie.
kikixd565, powiedz mu jasno kim on jest dla Ciebie, na czym Tobie zależy, a potem zapytaj o to samo jego-tak byście oboje wiedzieli na czym stoicie i jakie macie wzgl. siebie oczekiwania. Rozmowa nie łatwa-ale wg mnie konieczna...nie pozwól, żeby się łudził...
Powodzenia ![]()
Tez kiedyś miałam przyjaciela, który niestety zakochał sie we mnie sad skutek jest taki, że teraz bardzo sporadycznie kontaktujemy się ze sobą
;/ ech też mam taką "przyjaźń" za sobą...ultimatum z jego strony było : albo będę z Tobą albo koniec przyjaźni.
Nie utrzymujemy kontaktów.
wyślij mu link do tej strony:P
Powiedz mu wprost,prawda to najlepsze rozwiązanie.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Przyjaciel chce czegoś więcej, jak go zbyć?
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024