Związek z 17 lat starszym facetem? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Związek z 17 lat starszym facetem?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 32 ]

Temat: Związek z 17 lat starszym facetem?

Mam 26 lat, on 44. Nie wygląda na swój wiek, niektorzy nawet określają go jako faceta po trzydziestce. Połączyła nas wspólna pasja, rozmowy do białego rana. Jest cudownym, ciepłym, miłym , inteligentnym,dowcipnym, czułym,pełnym życia, facetem. Mogłabym zalety wymieniać bez końca -nigdy nie czułam się tak kochana, najważniejsza, doceniona i nigdy nie spotkałam tak cierpliwego faceta. Gdzie wady - Był żonaty ( z żona nie jest już kilkanaście lat), ma 18 letnie dziecko. I to jest główny problem dla mnie, marzy mi się ślub w kościele,  ale z racji tego, że jego małżeństwo było totalnym niewypałem, tylko ze względu na wpadkę -istnieje duża możliwość jego "unieważnienia". Procedura w toku...Problemem jest to, że moja mama gdy dowiedziała się, że był żonaty, wpadła w szał, że to "stary dziad", facet nie dla mnie i że jeśli się  z nim zwiążę, to będzie jej życiowa porażka. Na razie utrzymuję, że to kontakt tylko koleżeński, choc między nami jest coś więcej. On jest pewien swoich uczuć do mnie, chce zrobic wszytsko, zeby między nami było dobrze i będzie walczył o mnie...
A mi jest przykro, bo widzę miny swoich koleżanek, kiedy wspominam o jego wieku. Większość patrzy na mnie z obrzydzeniem...uważają, że to dziwne, że facet w tym wieku interesuje się młoda, atrakcyjną dziewczyną, że na pewno chce mnie wykorzystać i zostawić, że odizoluje mnie od znajomych...jednym słowem chcą mnie odwieźć od tej znajomości...

Czy któraś z Was była/jest w takim związku? Czy bliskie mi osoby w końcu się przekonają do niego? Szczególnie mama, bo mam dośc ukrywania się (chcę uniknąć kłótni, awantur, przykrych słów, więc wolę nic nie mówić i robić swoje)...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Związek z 17 lat starszym facetem?
FushigiHi napisał/a:

Mam 26 lat, on 44. Nie wygląda na swój wiek, niektorzy nawet określają go jako faceta po trzydziestce. Połączyła nas wspólna pasja, rozmowy do białego rana. Jest cudownym, ciepłym, miłym , inteligentnym,dowcipnym, czułym,pełnym życia, facetem. Mogłabym zalety wymieniać bez końca -nigdy nie czułam się tak kochana, najważniejsza, doceniona i nigdy nie spotkałam tak cierpliwego faceta. Gdzie wady - Był żonaty ( z żona nie jest już kilkanaście lat), ma 18 letnie dziecko. I to jest główny problem dla mnie, marzy mi się ślub w kościele,  ale z racji tego, że jego małżeństwo było totalnym niewypałem, tylko ze względu na wpadkę -istnieje duża możliwość jego "unieważnienia". Procedura w toku...Problemem jest to, że moja mama gdy dowiedziała się, że był żonaty, wpadła w szał, że to "stary dziad", facet nie dla mnie i że jeśli się  z nim zwiążę, to będzie jej życiowa porażka. Na razie utrzymuję, że to kontakt tylko koleżeński, choc między nami jest coś więcej. On jest pewien swoich uczuć do mnie, chce zrobic wszytsko, zeby między nami było dobrze i będzie walczył o mnie...
A mi jest przykro, bo widzę miny swoich koleżanek, kiedy wspominam o jego wieku. Większość patrzy na mnie z obrzydzeniem...uważają, że to dziwne, że facet w tym wieku interesuje się młoda, atrakcyjną dziewczyną, że na pewno chce mnie wykorzystać i zostawić, że odizoluje mnie od znajomych...jednym słowem chcą mnie odwieźć od tej znajomości...

Czy któraś z Was była/jest w takim związku? Czy bliskie mi osoby w końcu się przekonają do niego? Szczególnie mama, bo mam dośc ukrywania się (chcę uniknąć kłótni, awantur, przykrych słów, więc wolę nic nie mówić i robić swoje)...

No cóż, zadam parę pytań:
1. Jak długo sie "znacie"?
2. Na jakim stopniu zaawansowania jest ta Wasza znajomość (tylko spacery i miłe spotkania)?
3. Najważniejsze: Twoje słowa: "jego małżeństwo było totalnym niewypałem, tylko ze względu na wpadkę -istnieje duża możliwość jego "unieważnienia". Procedura w toku.." to coś, co usłyszałaś ...od niego? Większej głupoty długo szukać, wybacz.
Jak odpowiesz - mozna sie wypowiedziec... Póki co napiszę tylko, ze wiek niekoniecznie jest barierą i problemem. Owszem, to juz spora różnica, ale bywają - udane i długie zwiazki - z jeszcze wiekszą dysproporcją.
Ja tutaj obawiam się, ze dałas sobie trochę wkręcić parę bajeczek (o "unieważnianiu małżeństwa", o ewentualnych przyczynach rozpadu małżeństwa), bo to dobre by uwieść młodą i niedoświadczona damę... I obstawiam, ze jesteś dla niego TYLKO zabawką... Ale wiecej przeczytasz po podaniu paru jeszcze informacji...

3 Ostatnio edytowany przez rossanka (2015-07-22 21:07:25)

Wady -"był żonaty"- myślałam ,że napiszesz że"jest żonaty"- to byłaby wada. Ale że rozwodnik to o co chodzi?Chyba,że o cały ceremoniał ślubu.
Nie podoba mi się określenie,że jego małżeństwo to niewypał i było zawarte że względu na wpadke.Jeśli to jego słowa, to duuzo traci jako facet.
Co do różnicy wieku,dla mnie to za duzo;,ale jeżeli Tobie to pasuje,to w czym problem?
Tyle mi się nasunęło.
Aha jeśli zdanie mamy i znajomych jest dla Ciebie ważne,to może nie jest jeszcze pora na poważny związek nie mówiąc już o slubie.

4

Niee, to moje słowa, nie jego. chciałam w skrócie ując bardziej skomplikowana historię...
Znamy się 3 msc-e, oczywiście wiele rzeczy może jeszcze wyjść, ale po roku, czy dwóch to nie czas się zastanawiać, jeśli chodzi tylko o kwestię wieku smile Dlatego wolę przemyśleć sprawę już teraz... smile
Jesteśmy w związku, ale nie mieszkamy razem, na razie są to spotkania, wspólne wyjazdy i dużo rozmów, często po wiele godzin.

Akurat tego, że nie jestem zabawką, jestem prawie pewna. Dlaczego? Bo planuje ze mną przyszłość, wziął się za unieważnienie z mojego powodu, bo wie, że to dla mnie ważne, chce zrobic wszystko, żeby związek wypalił, a jeśli trzeba, będzie rozmawiał i przekonywał moją mamę...Nie chodzi też o sex, bo szanuje moją decyzję, ja chcę jeszcze poczekać. Jego dobrzy znajomi wiedzą o mnie.

I nie chodzi o ceremoniał ślubu, tylko o to, że jestem wierząca i nie wiem, czy będę potrafiła żyć ze świadomością, że nigdy tego ślubu nie wezmę...choć mając świadomość, że to cudowny facet, nie wiem, czy nawet mimo to, nie zaryzykuję...

Zdanie bliskich mi osób jest dla mnie ważne o tyle, że chcialabym, żeby akceptowali mój wybór i cieszyli się razem ze mną , że jestem szczęśliwa. Nie chcę się odcinać od nich, a widzę, że czesto będę musiala wybierać, bo jako, że są młodsi, źle się czują w jego towarzystwie, próbują mi dać do zrozumienia, że taki związek nie ma sensu. Jedynie jest mi przykro, że tak to postrzegają...nawet nie dając szansy..

Szczerze mówiąc nie mam się komu wygadać, bo koleżanki jak mówiłam, patrzą na to z obrzydzeniem...A chciałabym wysłuchać opinii kogoś, kto w takim związku był, lub jest wink Teraz mam jeszcze dużo wątpliwości...Ale to jaki jest sprawia, że chcę spróbować wink

5

3 m-ce to krótko.Może poznajcie się lepiej.Po 3mcach mówić o ślubie to jakoś tak,no za bardzo szybko.Patrz jaki to człowiek,co mówi a jak się zachowuje.Dopiero jesteście w fazie poznawania się .
Na sprawy obrządków ślubnych przyjdzie czas.
O, albo obgadajcie sprawę religii.Czy będziecie się zgadzać w tym aspekcie skoro już na początku jest zgrzyt.
Do czego się w tym wieku spieszysz?

6

Zgrzytu w sprawie religii nie ma. On tez jest wierzący, tyle, że jemu by to nie przeszkadzało, ale skoro mi na tym zależy, to chce to zrobic. W kwestii rodziny też nie ma problemu, bo on chce mieć dzieci, ja tak samo. A ewentualne zamażpójście to oczywiście, za kilka lat, ale ja podchodzę do tematu tak, że jeśli facet (jakikolwiek) nie nadaje się na ewentualnego męża już, to nie wchodzę w ten związek...
Czas odegra tu główną rolę, bo w każdym związku na początku jest pięknie. A do czego mi się spieszy - powoli myślę już o założeniu rodziny, jeśli tylko będę miała do tego dopowiednią osobę..On sie taką wydaje, jeśli chodzi o charakter.

7

FushigiHi napisał/a:

... Jest cudownym, ciepłym, miłym , inteligentnym,dowcipnym, czułym,pełnym życia, facetem. Mogłabym zalety wymieniać bez końca -nigdy nie czułam się tak kochana, najważniejsza, doceniona i nigdy nie spotkałam tak cierpliwego faceta...

Dobry jest, nawet bardzo dobry...

Natomiast na dywagacje na temat czy różnica jest ok czy nie jest (ja jestem wysoce sceptyczny w tej kwestii), to i tak już jest za późno, bo Autorko zdążyłaś "popłynąć". smile

A tu masz podobną sytuację, poczytaj... http://www.netkobiety.pl/viewtopic.php?id=83067

8

A dlaczego chcą unieważnić małżeństwo? Przecież to się robi tylko w sytuacjach takich jak np. poważne kłamstwo, a nie bo komuś nie wyszło.

Osobiście nie chciałabym być z kimś, kto mógłby być moim ojcem. Nie chciałabym, żeby mój przyszły mąż miał jakąś poważną historię z przeszłości, która ma duży wpływ na teraźniejszość. Poza tym za 10 lat ty będziesz jeszcze młoda, a on już raczej nie... Dziwnie bym się czuła.

Ale jeżeli tego chcesz to dobrze przyjrzałabym się jego przeszłości. Czy mówi jaka to jego ex była zła, czy jednak się nie wybiela. I oczywiście jaki ma kontakt z dzieckiem.

9

Wyszło na to, że pochodzili z małej miejscowości, więc dziewczyna uznała, że lepiej będzie widziana jako rozwódka, niż panna z dzieckiem. Do tego powychodziły inne kłamstwa. Na dziecko płaci, ale od kilku lat nie mają kontaktu. Jego była żona ma już nową rodzinę, buntowała dziecko przeciwko niemu, dochodziło do tego, że jedyną formą spotkania byloby przyjście z Policją, więc odpuścił. Wyjdzie na to, że go bronię, ale sama znam dwa przypadki, gdzie wina faktycznie leżała po jednej stronie, w jednym z nich właśnie dziecko wierzące w słowa matki, że ojciec to największe zło. Dziś chłopak jest dorosły, ale zmądrzał dopiero kilka lat temu, jednak kiedy nawiązał kontakty z ojcem, matka sie obraziła i powiedziała, że nie ma syna...

Aczkolwiek może byc również inaczej, ale myślę, że z czasem to wyjdzie, nie da sie ukryć takich rzeczy przez długi czas. Dużym sprawdzianem będzie to, czy sąd orzeknie nieważność małżeństwa.

owszem nie jest mi juz obojętny, ale z poważnymi decyzjami jeszcze czekam.

a co do wieku ojca - Zostanie rodzicem w wieku 17 lat to też, jakby nie patrzeć "patologiczna" sytuacja, tak samo jak związanie się z o tyle starszym. Osobiscie mój tata ma 65 lat, więc jemu jeszcze daleko do mojego ojca. smile Jestem najmłodszym dzieckiem w całym pokoleniu,moje rodzeństwo jest w podobnym wieku, zawsze wychowywałam się wśród starszych osób, może dlatego ja nie czuję takiego sytansu...

10

Niby z nim chcesz być ale jednak p ytasz się ludzi na forum.Czy chodzi ci głównie o ta różnice wieku??
Masz wątpliwości.
Dla mnie 17 lat to za dużo.10 to maksymalnie.powyżej tego wieku,mężczyzna mi się kojarzy z wujkiem/ojcem jest dla mnie bezplciowy.Ale że ja tak mam-nie znaczy,że ty też tak powinnas.Jak czujesz ,że te 17lat Ci nie przeszkadza to po co pytasz?Chyba,że przjmujesz się opinia innych ludzi.Ale ludzie zawsze będą gadac.Przyszlabys do domu z facetem 20 letnim- też by było niedobrze.

11

Dla mnie 17 lat to tez zdecydowanie za duzo ale to nieistotne, FushigiHi jesli tobie ten facet odpowiada i chcesz z nim byc to nie przejmuj sie innymi, nikt za ciebie twojego zycia nie przezyje, ani rodzice ani my forumowicze. Wyjdzie wam to super a jak nie to trudno, przynajmniej nie bedziesz miala do siebie pretensji ze nie sprobowalas ale nie szukaj partnera zeby podobal sie rodzicom czy znajomym, to tobie ma sie podobac

12

Nie popełniaj tego samego błędu co on, kiedy brał ślub. Za parę lat przejrzysz na oczy i będziesz żałowała. Kiedy twoje dziecko będzie miało 20 lat, on będzie miał 65 (o ile się pośpieszycie), będzie prawie na emeryturze, pomyśl o tym.

13

Autorka napisala ze jeszcze czeka z powaznymi decyzjami, oni nie biora jeszcze slubu, jeszcze duzo moze sie wydarzyc bo oni tak naprawde jeszcze sie nie znaja, choc niepokojace jest ze po 3 mies. Znajomosci pojawiaja sie mysli o slubie, gdyby sie pospieszyli to bylby to duzy blad, autorka jest mloda, ma jeszcze bardzo duzo czasu wiec niech go wykorzysta na poznanie tego pana a nie na tak ryzykowne decyzje;) ale jesli chce z nim byc to niech bedzie, bez wzgledu na to co powiedza inni tylko wlasnie zeby przystopowala z myslami o slubie zeby to nie przyslonilo zdrowej oceny tego faceta i sytuacji

14

Cóż, pytam ludzi na forum, bo wiem, że moi bliscy troszczą się o mnie i nigdy nie będą obiektywni...

Oczywiście, że wolałabym, żeby był młodszy, nie miał za sobą nieudanego małżeństwa i dziecka...Tylko, że byłam już w paru związkach i  z nikim nie byłam tak szczęśliwa i nie czułam się tak dobrze. z nikim też się tak nie doagadywałam. Nikt się tak o mnie nie starał, nie traktował faktycznie jako partnerki, swojego priorytetu. On, jeśli chodzi o charakter odpowiada mi idealnie. Wyglądowo -mimo, że jest tyle starszy, jest bliższy mojego "ideału" niż większość facetów.

Owszem myślę o tym co będzie za 10 -20 lat. Ale z drugiej strony czy mam gwarancję, wychodząc za faceta w swoim wieku, że będzie ciągle sprawny, ciągle atrakcyjny. Czy nie przysięgamy sobie miłości w zdrowiu i w chorobie? Kiedy z nim rozmawiam nie czuje róźnicy wieku, wręcz przeciwnie -wreszcie z kimś rozmawia mi się tak dobrze (a jestem komunikatywną osobą).

A co do dzieci - ja mam 26 lat, moja mama jest po 60-tce, mi to nie przeszkadza, wręcz często jest dużo bardziej wyrozumiała, niż inne, młodsze matki moich znajomych. Teraz pojawił się pierwszy taki przypadek, że kategorycznie jest przeciwna. Bywało tak, że ktoś jej się nie podobał, ale szanowała mój wybór. Tu głównie chodzi jej o jego przeszłość.

Boję się tego, że ta różnica wieku może kiedyś byc problemem, ale z drugiej strony, czy mam pewnośc, że z równieśnikiem dogadam się idealnie...Związek to zawsze ryzyko.

Tym bardziej, że obawiam się, iż takiego mężczyzny już w życiu mogę nie spotkać. Bo gdybym miała z niego teraz zrezygnować, to tylko powodem byłby wiek i była żona, dziecko. Reszta w 100% mi odpowiada...

Nie wiem, czy warto rezygnować ze szczęścia tylko dlatego, że za 10 lat będzie wyglądał dużo starzej -nikt nie jest w stanie przewidzieć jak ja będę wyglądać, na co chorować...

Piszę tu, bo mam mętlik w głowie. Z jednej strony chcę tego, chcę spróbować, z drugiej widze reakcje otoczenia -które sprawiają, że człowiek się zastanawia, choc deyzja będzie oczywiście należeć do mnie...

Rozmawiałam z nim o tym, on też wie, że różnie może być -ale na razie chcemy się poznać, on układa swoje sprawy osobiste i zobaczymy co z tego wyjdzie, bo jest na tyle wcześnie, że mogą wyjść różnice "charakterowe" nie do zaakceptowania wink

15

Dokladnie, najpierw musicie sie poznac bo rozne sprawy beda "wychodzic" to nieuniknione. Uroda kiedys przeminie i kazdego to czeka ale zostanie charakter, osobowosc, to cos co sie spodobalo. Dla mnie byloby bledem rezygnowanie z kogos bo otoczeniu nie podoba sie moj wybor, pamietaj ze nikt za ciebie zycia nie przezyje, bierz pod uwage wszystko co o nim wiesz i miej swiadomosc ze wybierajac jego wybierasz rowniez zycie z jego przeszloscia (eks zona i corka) i pamietaj zeby sie nie spieszyc, masz czas bo tu o twoja przyszlosc chodzi, jak sobie raz spaprasz tak to bedzie sie za toba ciagnelo...

16

To nie tak, że temat ślubu wyszedł ot tak...Gdyby wcześniej nie był żonaty, pewnie jeszcze bysmy o tym nie rozmawiali. Jednak kiedy sprawy zaczęły się toczyć tak, że nie byliśmy już zwykłymi znajomymi, temat wypłynął, bo dla mnie niemożność wzięcia ślubu jest bardzo dużą przeszkodą, nie wiem jeszcze czy do zaakceptowania. Pewne sprawy trzeba było omówić, bo też nie mogłabym robic mu nadziei i angażować się w związek, który wiem, że nigdy nie przerodzi się w nic poważnego, a jeśli już, to powinna być swiadoma decyzja obu stron. Na tyle, ile się znamy zakładamy ewentualność wspólnej przyszłości, ale też sprecyzowaliśmy swoje plany, bo przy tak dużej różnicy, mogłoby byc tak, że on już nie chce dzieci, albo ślubu, a ja tak. No, a jednak jeśli w takich sprawach byłoby nam nie po drodze, to związek nie miałby sensu. Jednak plany życiowe mamy podobne, na realizację poczekamy pewnie kilka lat, bo nie ma co komplikować już i tak dość zawiłej sytuacji wink

Wiem, co czuje serce, chce przeanalizować co podpowiada rozum. Może powiedzie mi coś na co nie zwróciłam uwagi, a chcę podjąć świadomy wybór, bo przecież tu też nie chodzi tylko o mnie. On tez ma uczucia, a to dobry facet i nie chcę go skrzywdzić  smile

17

Ale on chyba też musiał chcieć tego małżeństwa? Moim zdaniem jednak faceta rozwiedzionego powinno się oceniać po tym jaki ma kontakt z dziećmi.

18 Ostatnio edytowany przez Beyondblackie (2015-07-23 08:54:38)

Z całym szacunkiem, ale dywagacje na temat małżeństwa po trzech miesiącach, są dla mnie z lekka śmieszne. Nie ma znaczenia ile facet ma lat, niezależnie od wieku, to za mało czasu by kogoś poznać. Piszesz o nim w samych superlatywach, nie dostrzegając, że teraz to on może nawet księcia z bajki strugać- to żadna sztuka przez kilka tygodni.

Poczekaj rok, dwa, poznaj go lepiej, i wtedy zacznij się zastanawiać nad jego przydatnością do stanu małżeńskiego.

19

Mi się wydaje, że ma kryzys wieku średniego i szuka młodej laski dla zabawy. Za kilkanaście lat pewnie będzie cały siwy.

20

Rozumiem ze tez ma uczucia ale uwierz ze dorosly facet sobie bardziej poradzi niz tak mloda dziewczyna ktora jest bardziej emocjonalna i mniej doswiadczona. Czasem znamy kogos kilka lat i ta osoba nadal potrafi nas czyms zaskoczyc i nadal moze cos "wyplynac" czego wczesniej nie bylo wiec tymbardziej w tak krotkiej znajomosci, poznajcie sie lepiej, poobserwuj co bedzie sie dzialo i dopiero wtedy zobaczysz czy takie zycie z takim facetem ci pasuje, a moze cos ci sie odmieni? Narazie to etap fascynacji, poczekaj az emocje opadna i zobaczysz go w innym "trzezwiejszym" swietle

21

A ja zapytam autorkę wątku. Pisze o mamie, ale nic nie wspominasz o tacie i Jego stosunku do tej całej sytuacji.
Zapytałam celowo, bo to może mieć kluczowe znaczenie.

22

Tajemniczy Pan napisał/a:

Mi się wydaje, że ma kryzys wieku średniego i szuka młodej laski dla zabawy. Za kilkanaście lat pewnie będzie cały siwy.

DOBRE sobie...siwy mowisz a ilu facetów w wieku 35 jest łysych..prosze Cie to kwestia genow.

23

Nie ma tu osoby która byłaby z partnerem z taka różnica wieku...no coz. Ja jestem z Panem P. juz ponad rok. Roznica wieku 15 lat. Czy ja sie zastanawiałam tak jak Ty. no pewnie ze tak. Naczytalam sie głupich artykułów i madrzejszych wypowiedzi osob ktorzy sa szczesliwi w takich zwiazkach. Bywa roznie jak to u kazdego. Co bym proponowala to poczekaj, poobserwuj, nie spiesz sie. Rodzice sie przekonaja jak zobaczą ze jest dla Ciebie dobry i Cie szanuje. Kazda matka chce szczescia swoich dzieci.

Ja jestem szczesliwa i nie zamienie go na żadnego innego.

A porownywanie bo on taki stary itp...jesli jest dobry to dobry bedzie do konca dni. Moze wolicie przystojniaka z paskudnym charakterkiem i spaprane zycie jakich tu wiele i udawanie ze jest cudnie pieknie-bo sie mamusi i babci podobał.

To mi ma być dobrze, miło, spokojnie w zyciu nie moim koleżankom, ciotkom i babciom.

Jest wiele takich par ktorzy maja dzieci i sa szczesliwi. Jest wiele takich gdzie gburem czlowiek byl i "dziadem" został.

24

Fushigi nie chce sie zasmucać, ale widze ze jesteś w moim wieku.
Nam jest bliżej do jego dziecka (18 latka) niz do 44 latka. To po prostu sa dwa kompletnie inne etapy w życiu.

DOBRE sobie...siwy mowisz a ilu facetów w wieku 35 jest łysych..prosze Cie to kwestia genow.

Ja to odebrałam jako metafore tego ze zestarzeje sie o wiele szybciej niz autorka. Czas nikogo nie oszczedza, ale jednak bardziej widoczny po osobie jest przeskok z 44 na 60 niz 26 na 42.

25

Trochę nie na temat, zastanawiam się, jaki jest status dzieci urodzonych w małżeństwach połączonych ślubem kościelnym, po unieważnieniu takiego małżeństwa. Czy wobec Boga stają się dziećmi nieślubnymi?

26

Autorko ja uważam, że związki z dużą różnica wieku są najbardziej udane. U mnie jest 15 lat starszy facet. I naprawdę to wielki atut. Starszy mądrzejszy, rozsądniejszy, umie zadbać o partnerkę, bardziej cierpliwy opiekuńczy. Po co Ci jakiś chłystek co Cię będzie poniewierał? A koleżanki po prostu Ci zazdroszczą, bo same mają jakiś małolatów i wielkie niby coś. A skoro zazdroszczą to znaczy, że szkoda na nich czasu, bo nie są przyjaciółmi prawdziwymi.

P.S: Mam takie pytanie bardziej ogólne, moje panie i panowie czy mielibyście coś przeciw gdyby Wasz zięć był w Waszym wieku?
Jeżeli tak to niby dlaczego?

27

Są dwa powody dodatkowe które sprawiają że różnica wieku nie ma znaczenia. Po pierwsze zostało nam mniej niż pięć lat a po drugie nawet jeślibyśmy mieli więcej czasu to i tak w przyszłym roku mają wejść na rynek legi genetyczne zatrzymujące starzenie.

Rzeczywiście starsi panowie są bardzo opiekuńczy i mają dobry charakter.

28

smonio napisał/a:
Tajemniczy Pan napisał/a:

Myślę, że więcej siwych jest w wieku 60 lat niż 35

29

FushigiHi napisał/a:

Fakt jak on się "trzyma" wizualnie, to najmniejszy problem takiego związku. Nie wiem, czy jego zainteresowanie Twoją osobą jest "zdrowe, ponieważ nie znam Ciebie ani też jego. Osobiście do mężczyzn uganiających się za dużo młodszymi partnerkami jestem raczej uprzedzona. Jawią mi się oni jako osobniki niedojrzałe emocjonalnie. Oczywiście tego nie dostrzega się od razu. Odkrywa się to raczej z czasem i zdziwieniem...  wink Zdecydowanie więcej widzą nasi znajomi i rodzina ale...  niepochlebne opinie tłumaczymy sobie ich uprzedzeniem związanym z różnicą wieku. Czy on Cię odizoluje od znajomych ? Nie wiem. Najprawdopodobniej odizolujesz się od nich sama ponieważ partner, nie będzie się zbyt dobrze wśród Twoich znajomych czuł, a Ty będziesz dbała o jego komfort.

Nie namawiam, nie odradzam ale proponuję mieć oczy szeroko otwarte. Osobiście ponownie nie zdecydowałabym się na związek z dużą różnicą wieku.

30

Mój tata zmarł kilka lat temu. Znam tę teorię, że dziewczyny szukają ojca w starszym partnerze. Ja miałam świetne relacje z tatą i jego nikt mi nie zastąpi. Szczególnie facet, co do którego pałam zupełnie innym rodzajem uczuć smile Zresztą on nie gra mojego tatusia. Ja nie czuję różnicy wieku smile Jestem samodzielna, mam  silny charakter smile

On bardzo chętnie poznaje moich znajomych, wręcz przeciwnie, to oni są uprzedzeni i mówią, że głupio się czują, wiedząc, że on jest starszy. On na każde spotkanie jest bardzo otwarty, a wręcz cieszy się, że poznaję go ze swoimi znajomymi. wink

Ja wolę pewne pytania zadać sobie już teraz wink

31

To, że teraz poznaje chętnie Twoich znajomych jest dla mnie dość oczywiste. Jesteście aktualnie na etapie poznawania się w szerokim tego słowa znaczeniu. O tym, czy zaprzyjaźni się z Twoimi przyjaciółmi dowiesz się dopiero za jakiś czas. Pisząc te słowa nie mam oczywiście zamiaru przekonywać do swojej racji, bo nie muszę jej mieć. Uważam natomiast, że póki co w trakcie tych 3 miesięcy znajomości, każde z Was pokazuje raczej swoje lepsze "strony" osobowości...

32

Owszem, dlatego nie wykluczam, że może być różnie i to wcale nie wiek, czy kwestia wcześniejszego małżeństwa może nas poróżnić smile

Posty [ 32 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Związek z 17 lat starszym facetem?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024