Jaki cel ma była dziewczyna? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Jaki cel ma była dziewczyna?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Jaki cel ma była dziewczyna?

2 lata temu zerwała ze mną dziewczyna po 3 latach związku. Ogólnie utrzymujemy kontakt sporadycznie, ale zawsze po koleżeńsku, a nie wrogo. Mieszka ona w UK, ja stamtąd już wróciłem. Co jakiś ona do mnie pisze, ciekawa jest co u mnie. Nawet jak już w tamtym roku jej powiedziałem, że ma do mnie już nie pisać, to się zgodziła, ale po 2 miesiącach napisała, że za bardzo mnie lubi, żeby ze mną nie mieć kontaktu. Ja do niej nie piszę, nie zawracam jej gitary i dlatego dziwi mnie dlaczego ona nie da mi, skoro sama mnie zostawiła.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jaki cel ma była dziewczyna?

Twierdzisz że utrzymujecie kontakt sporadycznie i po koleżeńsku i co ważniejsze, nie wrogo, a jednak traktujesz ją jak wroga. Jak to jest?

Czasami bywa tak, że w związkach nie wychodzi, ale ważne co z tym później się zrobi. Nie rozumiem ludzi, którzy się denerwują, że ex pisze (pisze co słychać, raz na jakiś czas, a nie coś natrętnego). Ilekroć się to nie dzieje wśród moich znajomych, to mówię że albo blokujesz kontakt z taką osobą, skoro Cię to boli, albo piszesz normalnie.

Jaki cel ma Twoja dziewczyna? Lubi Ciebie i chce od czasu do czasu z Tobą porozmawiać o wszystkim.

3

Ja po prostu chciałbym zamknąć ten rozdział i do niego już nie wracać. Ona właśnie nie gada ze mną o wszystkim, tylko zawsze wypyta co robię, z kim itd. I tak jest co jakiś czas. Nie traktuje jej wrogo, mi po prostu ten kontakt nie pozwala tego zamknąć. I pisałem jej to, ale i tak pisała dalej. Przed moim wyjazdem chciała spędzać ze mną dużo czasu, jak nigdy wcześniej. Dowiedziałem się, że jej siostra z którą mieszka powiedziała, że jesteśmy siebie warci, bo jedno i drugie chce być razem, ale żadne nie zrobi pierwszego kroku i nie schowa dumy. Traktuje te słowa z przymrużeniem oka. W ostatni dzień, kiedy odprowadzałem ją do domu, zapytała się mnie czy powiedzieć mi, jak zdobyć kobietę. Powiedziała, że żeby zdobyć kobietę, trzeba o nią zawalczyć. Jakbym ja o nią nie walczył po rozstaniu...

4 Ostatnio edytowany przez Evens (2015-07-21 00:39:32)

Rozumiem co masz na myśli że chcesz zamknąć ten rozdział. Dziwi mnie po prostu to, że (podobnie jak wiele moich znajomych) nie ograniczyłeś możliwości kontaktu. Ja ze swojej strony nigdy nie blokowałem swoich ex, bo z każdą jestem w jako-tako dobrych stosunkach. Żadnych czułości, ale jeśli się spotkamy to nie odwracamy głowy w drugą stronę, ale jest sporo osób których to boli.

A co do niej, to nie rób sobie większych nadziei, bo sporo dziewczyn takich jest - jak walczysz to źle, ale jak olewasz to same przybiegają.
Myślę że ta dziewczyna mogła się wyszaleć, a teraz chciałaby czegoś więcej. Nie wiem czy mieć Ciebie za chłopaka, czy za przyjaciela, albo czy jest zazdrosna. Faktem jest jednak, że kobiety dużo częściej rozmawiają o sprawach sercowych, niż mężczyźni, tak więc jej siostra może faktycznie coś wiedzieć.

Pytanie - od kogo się o tym dowiedziałeś? Z tekstu wynika że nie od niej samej (siostry, w sensie)

5

Część Tobiasz. Pisaliśmy Ci juz wtedy, ze ona będzie chciała miec nad Toba kontrolę. Przypomnij sobie swój pierwszy wątek. De facto zrobiles koło i wróciłeś do punktu wyjścia. Który to już raz ? Ona jest jak pies ogrodnika.
Napisz, dosadnie, by dala Ci święty spokój. Zadaj pytanie czy zna: "miałeś .... zloty róg". To pasuje do niej jak ulał. Spytaj czy da spokój czy musisz ja zablokować i jesli będzie trzeba zablokuj ją. Pamiętam doskonale jaką jazdę Ci zafundowała, Ty zdajesz się nie pamiętać.

6

bullet napisał/a:

Część Tobiasz. Pisaliśmy Ci już wtedy, ze ona będzie chciała mieć nad Tobą kontrolę. Przypomnij sobie swój pierwszy wątek. De facto zrobiłeś koło i wróciłeś do punktu wyjścia. Który to już raz ? Ona jest jak pies ogrodnika.
Napisz, dosadnie, by dala Ci święty spokój. Zadaj pytanie czy zna: "miałeś .... zloty róg". To pasuje do niej jak ulał. Spytaj czy da spokój czy musisz ja zablokować i jeśli będzie trzeba zablokuj ją. Pamiętam doskonale jaką jazdę Ci zafundowała, Ty zdajesz się nie pamiętać.

Bullet, ja nie wiem czy kontrolę ale generalnie ludzie są różni, ja zawsze paliłam wszelkie mosty, tak mi lepiej a inni utrzymują koleżeńskie kontakty jak "psiapsiółki". Może ona jest ten typ właśnie, nic do niego nie czuje to i łatwiej jej taka koleżeńską relację prowadzić a on wolałby już się nie odwracać.
To wtedy najlepiej zablokować telefon, fejsa, zmienić maile i po sprawie ;-)

7

Jak się widzieliśmy to również nie odwracałem głowy, tylko raczej spokojnie pogadaliśmy, bez żadnych pretensji. Dziwi mnie po prostu jej zachowanie, bo to samo było również w poprzednim sezonie. Jak tylko wróciłem do Polski (ona jest w UK) to co jakiś czas pisała co u mnie itp. Po tym jak jej zakazałem pisać, dalej pisała. Później podobno jak się dowiedziała, że wracam do UK to była bardzo ucieszona. Ja jestem zdania, że była ucieszona, bo wiedziała, że w Polsce się dobrze bawię, a tam raczej tego nie mam. Jak się spotkaliśmy powiedziałem jej, że za 2 miesiące wyjeżdżam, to było w kwietniu. Nic nie odpowiedziała, spuściła głowę w dół. Później próbowała mi zniechęcić ten powrót, namawiała do pozostania. W końcu przyszedł czas powrotu. Poszedłem się pożegnać z jej ciocią i wujkiem, o dziwo ona również tam wtedy przyszła, chociaż nic jej o tym nie mówiłem. Tydzień później byłem u mojego szefa (jej drugiego wujka) się pożegnać. Ona również tam przyszła. Wróciłem do Polski. Spotkałem się z moją pierwszą miłością, jest ona o nią strasznie zazdrosna do tej pory. Wrzuciłem z nią zdjęcie, moja była polajkowała. Byłem pewny, że od tamtej pory już na pewno da mi spokój, obrazi się śmiertelnie po tym. Nic bardziej mylnego. Napisała jakby nigdy nic... Ja do niej w ogóle pierwszy nie piszę, nie nawiązuje kontaktu. Już dawno kontakt byłby zamknięty, gdyby ona go nie ciągnęła.

O tych słowach jej siostry dowiedziałem się od jej wujka, któremu na jakiejś imprezie jej siostra mu powiedziała, jak o nas gadali. Na pewno nie wróciłem do pierwszej strony tematu, bo ja nie chce już do niej wrócić. Sentyment mam, ale to wszystko. Źle jej nie życzę i zawsze pomogę jak będzie trzeba, ale to wszystko.

Chciałem jeszcze zaznaczyć, że mam bardzo dobry kontakt z jej rodziną. Ale m.in. dlatego, że chciałem w końcu zakończyć ten rozdział w życiu, wróciłem do Polski. Bo tam byłem na co dzień z nimi i nigdy bym tego nie zakończył.

8

Na Twoim miejscu jasno bym napisała, że jeśli chce utrzymywać kontakty koleżeńskie, to niech sobie znajdzie inne osoby do towarzystwa i pogaduszek i że nie potrafisz być jej kolegą.
..bo jeśli jej niby od nowa zależy, to po konkretnej decyzji, szybciej podejmie ona swoją decyzję, by wrócić do Ciebie lub darować sobie Ciebie.
Jeśli szuka tylko kolegi do rozmów i da sobie siana, to lepiej dla Ciebie - zajmiesz się w 100% sobą.

Osobiście nie lubię koleżeńskich kontaktów z byłymi, no chyba, że każdy poukładał sobie życie, ma innego partnera, to ok.

Pamiętaj, że to od Ciebie zależy, czy będziecie mieć kontakt, czy nie. wink

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Jaki cel ma była dziewczyna?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024