Przesadzanie z L4 - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Przesadzanie z L4

Witajcie!

Mam watpliwosci co do wzięcia zwolnienia lekarskiego. Pracuje na umowę na czas nieokreślony od ponad roku w systemie dwunastogodzinnym. Często mam oczywiście jakieś dni wolne z tego tytułu. W grudniu wzielam L4 na 2 dni z powodu choroby, następnie w lutym kilka dni, bo niestety znowu dopadlo mnie chorobsko. W kwietniu miałam 1 dzień L4 - było to związane z problemami zoladkowymi. Teraz mamy lipiec no i glupio mi znowu przynosić L4. Źle się czulam więc wzielam urlop na zadanie, no ale wczoraj poszlam już do pracy i po 12 h straciłam głos. Dziś mam wolne a jutro musiałabym już iść. Dodam że w weekendy też pracuje. Wiem że jest to spowodowane klimatyzacja, ale nie wiem czy mój pracodawca to zrozumie i nie będzie krzywo spoglądał na te moje zwolnienia. Z drugiej strony jak sie nie wylecze to będzie się to za mną ciągnęło a za tydzień wyjeżdżam nad morze. Proszę doradzcie, czy warto brać kolejne 2 dni L4 czy przemeczyc i iść do pracy?

Z góry dzięki:-)
Julka

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez LeeBee (2015-07-16 13:00:41)

Odp: Przesadzanie z L4

No bez przesady. Nie miałaś aż tak dużo dni chorobowego.
A jak nie chcesz brać zwolnienia to może zamień się z kimś?

3

Myślę, że to nie jest jakieś przesadzanie ze zwolnieniami

4

Niestety choroba mnie rozlozyla i musiałam wziąć L4. Pytałam bo nie chciałabym żeby pracodawca patrzył na mnie jak na chodzadza chorobę no i nie byłam pewna czy nie przesadze z tymi zwolnieniami. Dzis takie czasy ze ludzie chodzą chorzy do pracy byle tylko ja miec

5

Nie przesadzasz ze zwolnieniami. Znałam osoby, dla których normą było "chorowanie" po kilka dni w miesiącu i pracodawca nie zwalniał ich z tego powodu. A w Twoim przypadku to tylko w sumie kilka dni na przestrzeni kilku miesięcy, więc nie jest źle wink

Julia88 napisał/a:

Witajcie!

Mam watpliwosci co do wzięcia zwolnienia lekarskiego. Pracuje na umowę na czas nieokreślony od ponad roku w systemie dwunastogodzinnym. Często mam oczywiście jakieś dni wolne z tego tytułu. W grudniu wzielam L4 na 2 dni z powodu choroby, następnie w lutym kilka dni, bo niestety znowu dopadlo mnie chorobsko. W kwietniu miałam 1 dzień L4 - było to związane z problemami zoladkowymi. Teraz mamy lipiec no i glupio mi znowu przynosić L4. Źle się czulam więc wzielam urlop na zadanie, no ale wczoraj poszlam już do pracy i po 12 h straciłam głos. Dziś mam wolne a jutro musiałabym już iść. Dodam że w weekendy też pracuje. Wiem że jest to spowodowane klimatyzacja, ale nie wiem czy mój pracodawca to zrozumie i nie będzie krzywo spoglądał na te moje zwolnienia. Z drugiej strony jak sie nie wylecze to będzie się to za mną ciągnęło a za tydzień wyjeżdżam nad morze. Proszę doradzcie, czy warto brać kolejne 2 dni L4 czy przemeczyc i iść do pracy?

Z góry dzięki:-)
Julka

Pracodawca zrozumie ja nigdy nie zmuszałem nikogo chorego do przychodzenia do pracy.
Rozumiem o czym mówisz ja mimo ,że w aucie i w pracy posiadam klimę nie korzystam bo tak jak Ty zaraz boli mnie gardło(żona nie może tego pojąć).Weź sobie kilka dni L-4 a pracodawcy o tym powiedz na pewno znajdzie Ci miejsce gdzie jest to mniej dokuczliwe(ja bym tak zrobił)
Dla mnie jako pracodawcy twoje 2 dniowe zwolnienia to nie zwolnienia.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024