facet bardzo ulozony, az meczy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » facet bardzo ulozony, az meczy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 27 ]

Temat: facet bardzo ulozony, az meczy

Witam,

Poznalam ostatnio faceta jest on przedsiebiorca, prowadzi duza firme i powoli zaczyna mnie to irytowac, ze jest taki ulozony, zero w nim szalenstwa etc.
Zawsze pod koniec tygodnia pyta mi sie, jak wyglada moj tydzien, kiedy mozemy gdzies wyskoczyc, zamiast przyjechac kiedys na spontanie i tyle...

To samo w seksie, ktory on tez juz ma zaplanowany bo np tak na spontanie nie moze, bo rano gdzies leci i nie moze byc zmeczony, a wraca pozno.

jak wy sobie z tym radzicie? wiem, problem troche z du**, no ale tesknie za takim spontanem, a nie wszystko sformalizowane jak w firmie.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: facet bardzo ulozony, az meczy

Znajdz innego faceta. Takiego ze spontanem.

3

Jedyne, co możesz zrobić,  to zwolnić faceta i pozwolić mu związać się z kobietą,  która doceni tę stabilność. A sama poszukaj bardziej po swoich potrzebach. Bo cud się chyba nie wydarzy, a charakter  jego nie zmieni. Chyba że Ty dasz radę w zamian za zalety zaakceptować go w końcu takim jaki jest.
A zaskakiwanie kobiet co do weekendu może być źle widziane, bo miewają one już plany, dlatego on, po dżentelmensku,  pyta zawczasu. Jeśli mu szepniesz dyplomatycznie, że lubisz być zaskakiwana, może zadziała.

4

To może być duży plus też smile Porozmawiaj z Nim i zachęć do tej nutki spontaniczności , a jak nie wyjdzie , no cóż, nie można mieć wszystkiego, doceń Go za to, że myśli, planuje i za inne walory wink Jakby Cię trzymał ze wszystkim na ostatnią chwilę to też niedobrze.

5

Haha, typowa kobieta. Gosciu jest zaradny i ulozony - czyli teoretycznie same zalety, ale ta sie musi doj...
Wrazen ci trzeba, to idz w tango, a nie zawracaj glowy porzadnym facetom.

Jak on jest przedsiebiorca, to moze miec cale tabuny innych lasek.

A najsmieszniejsze jest to, ze potem zakladane sa tematy typu "czemu faceci sa tak pewni siebie", gdzie kobiety pisza, ze im to przeszkadza i ze wcale nie leca na takich.
Tylko ze jak sie trafi normalny, to okazuje sie "nudny".

6

jw
Klasyka big_smile

7

no wydaje mi sie, ze troche przesadzam,
tylko jesli koles ma dokladnie plany gdzie jego firma bedzie za 5-10-15 lat, i zaraz ja tez bede jego planem to troche mi sie dziwnie robi.

8

To znajdź sobie kloszarda, artystę, albo piosenkarza i będziesz miała to co chcesz wink
Kobiecie nie dogodzisz tongue

9

Panowie, bez przesady. Czemu znów ze skrajności w skrajność? To chyba oczywiste, że formalizowanie wszystkiego może nudzić. "Proszę kochanie. Podpisz to. To zaświadczenie ile godzin tygodniowo spędzamy, kolejno: trzymając się za ręce, całując, uprawiając seks, rozmawiając. Podpiszesz jeszcze kilka papierków, wszystko skatalogujemy i możemy przechodzić do rzeczy." wink
Nie wiemy tak naprawdę jak daleko ten konkretny pan się w tym posuwa i jak w związku z powyższym wygląda ich wspólnie spędzany czas. Dopiero się dowiemy. Prawda, autorko? wink

10

Moze on ma za duze poczucie odpowiedzialnosci?
Moze jego tez to meczy?, ze nie moze pozwolic sobie na spontan, bo musi byc, zdazyc, zalatwic, dopilnowac....
Moze, jesli on dba o takie rzeczy- ty zadbaj o te spontaniczna czesc zwiazku?
Moze , jesli wiesz, ze bedzie mial czas, ty wyciagnij go gdzies, bez planow, bez uprzedzenia( tylko, jak wiesz, ze bedzie mogl pojsc), moze ty mu pokaz ten spontan na przykladzie wlasnym?

A jesli on z tych, co nie da rady, co na niego nie ma dzwigni, zeby ruszyc z posad, i swiety boze nie pomoze- to, no coz, godzisz sie z tym, albo rozstajesz...

Ale, po mojemu warto najpierw powalczyc, moze jemu tego brakuje, moze on to w tobie ceni?

11

A ja Ciebie rozumiem smile też mam męża, który zawsze wszystko musi mieć dokładnie zaplanowane, ja jestem bardziej spontaniczna i elastyczna. Więc jeśli chodzi o spontan - to ja zapewniam odrobinę szaleństwa smile Mąż trochę się wtedy denerwuje, ale generalnie akceptuje spontaniczne wydarzenia.

12

martyna_z napisał/a:

no wydaje mi sie, ze troche przesadzam,
tylko jesli koles ma dokladnie plany gdzie jego firma bedzie za 5-10-15 lat, i zaraz ja tez bede jego planem to troche mi sie dziwnie robi.

Skoro o mężczyźnie, który jest tam kimś dla Ciebie  piszesz per "koleś", to już niczemu się nie dziwię.

13

To jest dorosły, ukształtowany człowiek. Nawet jeśli jest w stanie się zmienić, może by i chciał,.to i tak szału nie będzie. Wiązać się z kimś,  kto nam nie pasuje i mieć pretensje o cechy jego charakteru jest naprawdę bez sensu.

14

Nooo, ja mialam takiego, co nawet pogadac sie nie dalo, bez 3 dniowego " rozbiegu", taki typ- po prostu.
U autorki to moze wynikac z pracy, odpowiedzialnosci, ( okolicznosci zewnetrznych), dlatego warto sprobowac....

No, chyba, ze to taki charakter- to rady nie ma....

15

Dam Ci dobrą radę - nie pakuj się w "zmienianie".... To nikogo nie uszczęśliwi.

16 Ostatnio edytowany przez Scorpions (2015-07-13 18:37:34)

Zostaw lepiej tego faceta i poszukaj takie "na spontanie" i dopiero wtedy będziesz miała atrakcje kiedy będziecie myśleli jak zarobić na jutro na chleb.
Facet pocierpi, ale kiedyś znajdzie sobie kobietę na poziomie, która go doceni i zaakceptuje to jaki jest.

17

matyna, to może Ty coś zorganizuj ? Wpadnij po niego po pracy i zabierz w jakieś urokliwe miejsce np. na piknik ? Bierzesz kosz z dobrym prowiantem, koc i masz bez większego wysiłku, romantyczną randkę na "spontanie". Rozruszaj go. Pokaż, że można czasami przełamać rutynę i że to może być całkiem przyjemne. Chyba, że tego "spontana" oczekujesz tylko od niego... wink

18

a może on jest po prostu nudny? ja lubie spontany i to że ktoś ma firmę i jest ulożony nie znaczy że nie może być przy tym tez spontaniczny i szalony. może on po prostu nie jest dla ciebie rzeczywiscie i oczekujesz czegoś innego od mężczyzn?

19 Ostatnio edytowany przez jaMajkaa (2015-07-13 19:22:27)

Tak czułam, że męska część przystąpi do"ataku" wink
Autorko ja nie rozumiem; dlaczego nie porozmawiasz z partnerem, bądź sama nie wprowadzisz tego czego brakuje Tobie w związku.
Ja osobiście staram się stać w swoim związku na"drugiej szali"
Tworzy się piekna rownowaga smile
Nie oczekuje, az moj partner spełni wszystkie
moje"zachcianki" bądz się domysli wszystkiego
Czasem wystarczy wziąść sprawy w swoje ręce, a nie siedzieć niezadowolona i czekać na cud
Związek to praca dwóch stron
Moze Ty wpadnij na"coś" spontanicznego i wykonaj to z Jego udzialem

20

jaMajkaa A dziwisz się nam - męskiej części? big_smile
Nóż w kieszeni się otwiera jak czyta się takie coś.
W takich czasach, gdzie jest pełno dewiacji, zboczeńców, psychopatów, złodziei, gdy tak ciężko o pracę, gdy tak ciężko z wieloma sprawami. Kobieta znajduje super faceta pewnie z dobrym charakterem, pewnie przystojnego i w dodatku bardzo zaradnego i potrafiącego wypracować odpowiedni byt dla rodziny. On się stara, bo sama pisze, że proponuje wcześniej jakieś wypadu itp. a ona chce go zdradzić, bo jest zbyt mało "nieprzewidywalny".

Czy nie pomyślałaś, że on ma jakieś grafiki, spotkania, terminy i musi cos sobie wcześniej zaplanować? Za pewne Ty nie pracujesz prawda?

Wybaczcie, ale nie mogę się powstrzymać czytając takie posty, bo wyobrażam siebie w takiej sytuacji. Tak jak mówiło wiele facetów dla kobiet trzeba być chamem, dupkiem, bez kultury, bez mózgu, bez pracy, bez ambicji, bez zainteresować.

Dobrze aby ten wątek przeczytało wielu normalnych facetów i zastanowiło się nad tym. Wy harujecie jak woły a Wasze kobiety myślą czyby sobie nie zrobić skoku w bok, bo jesteście zbyt ułożeni.

21

Jakoś tak bywa, że jak ktoś pracuje na poważnym stanowisku, to żeby się ze wszystkim ogarnąć ustala sobie plan dnia. Często nawet godzina po godzinie. Jak Ci to nie odpowiada to znajdź sobie wolnego strzelca, który nie ma żadnych zobowiązań i może działać na spontanie.

22

dzieki za odpowiedzi, macie racje - ale wiecie kazda skrajnosc meczy, jednak ze wszystkich wad jakie maja faceci to chyba ta jest najlepsza.
bede musiala do tego przywyknac i tyle, plus taki ze jak on jest taki ogarniety, to zawsze bedzie nam sie dobrze zylo,

23

martyna_z napisał/a:

Witam,

Poznalam ostatnio faceta jest on przedsiebiorca, prowadzi duza firme i powoli zaczyna mnie to irytowac, ze jest taki ulozony, zero w nim szalenstwa etc.
Zawsze pod koniec tygodnia pyta mi sie, jak wyglada moj tydzien, kiedy mozemy gdzies wyskoczyc, zamiast przyjechac kiedys na spontanie i tyle...

To samo w seksie, ktory on tez juz ma zaplanowany bo np tak na spontanie nie moze, bo rano gdzies leci i nie moze byc zmeczony, a wraca pozno.

jak wy sobie z tym radzicie? wiem, problem troche z du**, no ale tesknie za takim spontanem, a nie wszystko sformalizowane jak w firmie.

Za dobrze Ci i wymyślasz!
Tak szczerze to szkoda takiego poukładanego faceta dla Ciebie. Bo są ludzie którzy bardzo cenią sobie poukładane życie i ktoś szalony, nieogarnięty jest po prostu dla nich dramatem, bo całkiem dezorganizuje ich życie.

24

Scorpions w zasadzie, to się nie dziwię. big_smile
Wiesz, jakies kilka lat temu-ja głupia, o zgrozo...tez czekałam na"ideał"
Dzisiaj mądrzejsza wink wiem, ze ten ideał, ma prawo mieć swoje wady, humory, nastroje.Ma prawo nie byc idealny.
Dużo zależy też od nas partnerek.Zamiast marudzic, rzucac fochy itd trzeba włączyć opcje-komunikacji (rzeczowej, i bez bis-ów)
I to samo Autorko pisałam do Ciebie. Nie czekaj, az partner się domyśli.Nauczcie sie komunikowac o swoich potrzebach.

25

O boże, trafiła na dobrego faceta, mądrego, ambitnego a i tak narzeka.
To może zostaw go i poszukaj sobie kogoś zupełnie innego?
Będziesz miała codziennie ten swój "spontan" a że facet do inteligentnych nie będzie należał to taki szczegół, grunt że będzie się coś działo! tongue

26

To powiedz mu że pragniesz sponrtanicznosci albo wymien faceta;0

27

Haha, faktycznie śmieszne są te ataki na autorkę - podejrzewam, że autorstwa skrzywdzonych i porzuconych z gatunku "tych dobrych".

Może faktycznie po prostu nie pasujecie do siebie? Ot cały problem. Życiowa zaradność nie jest przecież przeciwieństwem bycia spontanicznym. Można 6 dni z rzędu zasuwać będąc urobionym po łokcie, a siódmego podjechać na spontanie po dziewczynę i zabrać ją w jakieś oryginalne miejsce. Rozplanowany seks to już w ogóle komedia big_smile

Posty [ 27 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » facet bardzo ulozony, az meczy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024