Od początku..
"jednak on sam jest tj nieobecny, niby zainteresowany, ale niedostępny, zimny. " : Po tym zdaniu już Ci powiem, że ten mężczyzna zna się na technikach podrywu..,skąd to wiem?. Stosuje technikę push&pull (przyciągnij - odepchnij), dzięki temu podsyca Twoje emocje, Ty nie wiesz co się dzieję, a on Ci funduje huśtawkę emocjonalną dzięki czemu jest nadal atrakcyjny w oczach kobiety.
"poznałam faceta idealnego" : poznałaś mężczyznę, który będzie manipulował emocjami kobiet, co zresztą robi i w Twoim przypadku:>. Ideał nie musi tego robić, ale to tak na marginesie.
"Poznałam go w urzędzie na schodach, pomógł mi i od razu podkreślił, że robi to bezinteresownie, nie oczekuje niczego w zamian i żebym to zapamiętała. " : po tym zdaniu centralnie padłam..,osoba, która robi coś bezinteresownie nie głosi tego całemu światu, tylko to po prostu robi.. . Więc to co powiedział to próba dowartościowania swojego ego. Miałaś go podziwiać jaki jest cudny, co zresztą robisz. Krótko mówiąc osoba ta nie wie nic o bezinteresowności:>. Manipulacja do kwadratu.
" kiedy plusuje go i mówię, że nigdy z nikim tak dobrze mi się rozmawiała, lub, że po takiego typu faceta właśnie szukam, on to puentuje dość krótko, że na pewno kogoś znajdę, a on sam jest po prostu "typowym samcem alfa" jak się określa, i każda kobieta czuje się przy nim dobrze." : Twój podstawowy błąd, plusujesz kogoś kto zna się na technikach podrywu, to nudne. Nie byłaś wyzwaniem dla hehehe "samca alfa". Tak się określają osoby, które znają się na PUA itd.. . Zobacz co robi, znów stosuje technikę przyciągnij odepchnij, Ty dajesz mu jawne zainteresowanie, on to widzi, on natomiast próbuje zaniżyć Twoje poczucie własnej wartości odpychając Cię, że kogoś sobie znajdziesz. Zaplusowałabyś jakbyś nie pokazywała mu zainteresowania. A wręcz weszła w tą "gierkę manipulacyjną" i jego ramę próbowała zachwiać. Wtedy byłby pewnie zainteresowany rozmową. Tak..Ty w jego już dawno wpadłaś ramę i dla niego to nudne jest. Nie ulega wątpliwości, że straszny narcyz z niego skoro pisze, że wszystkie czują się przy nim dobrze:D. Jedyną opcją prawidłową było sprowadzenie go do swojej ramy..ale pytanie, czy Ty lubisz takie gierki by nie być tą w jego mniemaniu "słabą" i chcesz takiej relacji opartej na gierkach manipulacyjnych.. Na to pytanie sama musisz sobie odpowiedzieć..
"Gdy pytam go czy go nudze, on mowi mi wprost, ze jak bede go nudzic, to mi to powie" : Nawet gdybyś go nudziła, a on ma w głowie, by target jego (czyli Ty) rozkochać i np. doprowadzić do KC (czyli pocałowania) to w życiu Ci nie powie, że go nudzisz..,co najwyżej, nie staniesz się partnerką.. . Po tym zdaniu co go zapytałaś pokazałaś mu, że masz niskie poczucie własnej wartości, a więc słabą ramę..,zbyt słabą by jego zbić..on to wie i pokazał Ci, że to Ty masz walczyć o jego zainteresowanie..hehe..czysta gierka manipulacyjna:>
"z drugiej strony nie wiem tj nie widzi we mnie swojej kobiety." : To celowe działanie..on wie, czy widzi w Tobie partnerkę czy też kogoś na kim może potrenować swoje zdolności podrywackie hehe:). Ty nie wiesz i o to chodzi..,jak byś wiedziała to byś nie starała się o jego uwagę i niego. On natomiast już wie, że ma Cię w garści, bo mu pokazałaś jawne zainteresowanie.. . Kobieta takiego hehe "samca" musi być wyzwaniem..jak nim nie jesteś to nie jesteś atrakcyjna i tyle.
""Macie jakieś pomysły, jak ta relacje przenieść na kolejny poziom?" : Jeśli chcesz tą relację przenieść na kolejny poziom, to musisz jego ramę zbić przede wszystkim.. . Pytanie tylko, czy naprawdę chcesz się babrać w manipulacje, bo o ile na początku to "ujdzie" to w relacji partnerskiej będzie to uciążliwe.. .