facet idealny, a jednak taki niedostępny - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » facet idealny, a jednak taki niedostępny

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

Temat: facet idealny, a jednak taki niedostępny

Czesc,

Mam duzy problem, poznałam faceta idealnego - takiego jaki był zawsze w sferze moich marzeń, jednak on sam jest tj nieobecny, niby zainteresowany, ale niedostępny, zimny.

Poznałam go w urzędzie na schodach, pomógł mi i od razu podkreślił, że robi to bezinteresownie, nie oczekuje niczego w zamian i żebym to zapamiętała. W międzyczasie zaczęliśmy, ze sobą gadać, oraz spotykać się jednak dla niego to są tj przyjacielskie relacje, kiedy plusuje go i mówię, że nigdy z nikim tak dobrze mi się rozmawiała, lub, że po takiego typu faceta właśnie szukam, on to puentuje dość krótko, że na pewno kogoś znajdę, a on sam jest po prostu "typowym samcem alfa" jak się określa, i każda kobieta czuje się przy nim dobrze.

Macie jakieś pomysły, jak ta relacje przenieść na kolejny poziom?
Gdy pytam go czy go nudze, on mowi mi wprost, ze jak bede go nudzic, to mi to powie, ale z drugiej strony nie wiem tj nie widzi we mnie swojej kobiety.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: facet idealny, a jednak taki niedostępny

Rozśmieszyłaś mnie tym postem:-) Ile ty masz lat, bo chyba nie napisałaś? Przestań się facetowi narzucać, tyle napiszę. On ewidentnie nie jest tobą zainteresowany, a poza tym troszkę sztuki uwodzenia tak generalnie by ci się przydało, a nie takie rąbanie prosto z mostu - mało pociągające to jest w wydaniu męskim, a co dopiero w damskim... XD Samiec alfa...:-) Nawet samiec alfa nie oprze się kobiecie, jeśli ta będzie w jego typie, więc...

3

martyna_z napisał/a:

...poznałam faceta idealnego - takiego jaki był zawsze w sferze moich marzeń...od razu podkreślił, że robi to bezinteresownie, nie oczekuje niczego w zamian...W międzyczasie zaczęliśmy, ze sobą gadać, oraz spotykać się...on sam jest po prostu "typowym samcem alfa" jak się określa...

Ty tak na serio?
Nikt nie jest IDEALNY - zakładam, że jesteś dość młoda osobą, bo na to wychodzi czytając Twoje słowa...
Coś zrobił "bezinteresownie" (jak to podkreslił), a potem jakoś wyszło jednak, że ...zaczęliscie sie spotykać? Zastanawiajace...
Piszesz, ze on sam siebie okresla mianem "samiec alfa"? Ha ha ha... smile
Cóż, chyba odradzałabym Ci takiego "samca alfa we własnym mniemaniu" (ha ha ha smile ) jako partnera...

4

Ja bym tak jednoznacznie nie oceniała Autorki postu.
Być może trochę źle to opisała, bo wydaje mi się to bardziej skomplikowane.
Wg mnie to trzeba na początku sprawdzić czy ten facet jest zainteresowany.  Najlepszy sposob to nie odzywać się jakiś czas i poczekać czy On wyjdzie z inicjatywą.  Wtedy będziesz wiedziała na czym stoisz.
Jeżeli wyjdzie coś to wydaje mi się że jest to pierwszy krok, ale przy tym opisie to myślę, że tych krokow moze byc dużo. Ten mężczynza wydaje się być trudniejszym typem, bardziej zamkniętym w sobie. Zacznie wydaje mi się taki proces docierania się. Będziesz go musiała przekonać do siebie, ale nie tak wprost i nachalnie, tylko bardziej subtelnie i powoli. Poprzez rozmowę, wspólne spędzanie czasu. On musi poczuć się z Tobą tak jak Ty czujesz się z Nim. Nabrać zaufania, pewności i trochu też... Chęci na więcej. Bądź ciekawa, czarująca, przede wszystkim uśmiechnięta, ale nie zaborcza.

5

Jejku co się dzieje, to już któryś z kolei post dzisiaj,że on na mnie spojrzał,że on dotknął mojej ręki,że mi pomógł - i bach od razu wielka miłość ze strony kobiety/dziewczyny.Upał, wakacje, czy o co chodzi?
Autorko,lubisz się narzucać?

6 Ostatnio edytowany przez Grażyna0 (2015-07-06 19:20:49)

Od początku..

"jednak on sam jest tj nieobecny, niby zainteresowany, ale niedostępny, zimny. " : Po tym zdaniu już Ci powiem, że ten mężczyzna zna się na technikach podrywu..,skąd to wiem?. Stosuje technikę push&pull (przyciągnij - odepchnij), dzięki temu podsyca Twoje emocje, Ty nie wiesz co się dzieję, a on Ci funduje huśtawkę emocjonalną dzięki czemu jest nadal atrakcyjny w oczach kobiety.

"poznałam faceta idealnego" : poznałaś mężczyznę, który będzie manipulował emocjami kobiet, co zresztą robi i w Twoim przypadku:>. Ideał nie musi tego robić, ale to tak na marginesie.

"Poznałam go w urzędzie na schodach, pomógł mi i od razu podkreślił, że robi to bezinteresownie, nie oczekuje niczego w zamian i żebym to zapamiętała. " : po tym zdaniu centralnie padłam..,osoba, która robi coś bezinteresownie nie głosi tego całemu światu, tylko to po prostu robi.. . Więc to co powiedział to próba dowartościowania swojego ego. Miałaś go podziwiać jaki jest cudny, co zresztą robisz. Krótko mówiąc osoba ta nie wie nic o bezinteresowności:>. Manipulacja do kwadratu.

" kiedy plusuje go i mówię, że nigdy z nikim tak dobrze mi się rozmawiała, lub, że po takiego typu faceta właśnie szukam, on to puentuje dość krótko, że na pewno kogoś znajdę, a on sam jest po prostu "typowym samcem alfa" jak się określa, i każda kobieta czuje się przy nim dobrze." : Twój podstawowy błąd, plusujesz kogoś kto zna się na technikach podrywu, to nudne. Nie byłaś wyzwaniem dla hehehe "samca alfa". Tak się określają osoby, które znają się na PUA itd.. . Zobacz co robi, znów stosuje technikę przyciągnij odepchnij, Ty dajesz mu jawne zainteresowanie, on to widzi, on natomiast próbuje zaniżyć Twoje poczucie własnej wartości odpychając Cię, że kogoś sobie znajdziesz. Zaplusowałabyś jakbyś nie pokazywała mu zainteresowania. A wręcz weszła w tą "gierkę manipulacyjną" i jego ramę próbowała zachwiać. Wtedy byłby pewnie zainteresowany rozmową. Tak..Ty w jego już dawno wpadłaś ramę i dla niego to nudne jest. Nie ulega wątpliwości, że straszny narcyz z niego skoro pisze, że wszystkie czują się przy nim dobrze:D. Jedyną opcją prawidłową było sprowadzenie go do swojej ramy..ale pytanie, czy Ty lubisz takie gierki by nie być tą w jego mniemaniu "słabą" i chcesz takiej relacji opartej na gierkach manipulacyjnych.. Na to pytanie sama musisz sobie odpowiedzieć..

"Gdy pytam go czy go nudze, on mowi mi wprost, ze jak bede go nudzic, to mi to powie" : Nawet gdybyś go nudziła, a on ma w głowie, by target jego (czyli Ty) rozkochać i np. doprowadzić do KC (czyli pocałowania) to w życiu Ci nie powie, że go nudzisz..,co najwyżej, nie staniesz się partnerką.. . Po tym zdaniu co go zapytałaś pokazałaś mu, że masz niskie poczucie własnej wartości, a więc słabą ramę..,zbyt słabą by jego zbić..on to wie i pokazał Ci, że to Ty masz walczyć o jego zainteresowanie..hehe..czysta gierka manipulacyjna:>

"z drugiej strony nie wiem tj nie widzi we mnie swojej kobiety." : To celowe działanie..on wie, czy widzi w Tobie partnerkę czy też kogoś na kim może potrenować swoje zdolności podrywackie hehe:). Ty nie wiesz i o to chodzi..,jak byś wiedziała to byś nie starała się o jego uwagę i niego. On natomiast już wie, że ma Cię w garści, bo mu pokazałaś jawne zainteresowanie.. . Kobieta takiego hehe "samca" musi być wyzwaniem..jak nim nie jesteś to nie jesteś atrakcyjna i tyle.

""Macie jakieś pomysły, jak ta relacje przenieść na kolejny poziom?" : Jeśli chcesz tą relację przenieść na kolejny poziom, to musisz jego ramę zbić przede wszystkim.. . Pytanie tylko, czy naprawdę chcesz się babrać w manipulacje, bo o ile na początku to "ujdzie" to w relacji partnerskiej będzie to uciążliwe.. .

7 Ostatnio edytowany przez piroman1981 (2015-07-06 19:23:58)

Jak poderwać tego to nie powiem bo na każdego jest trochę inna metoda a gość ewidentnie ma to gdzieś. Możesz się z nim pospotykać, bo co z czasem będzie jak Ciebie pozna to się okaże (czasem się to udaje a czasem niektórzy takie głupie gierki robią) ale radzę uzbroić się w cierpliwość, bo jak nad emocjami panować nie potrafisz to w końcu może być ryzyko że wylądujesz z tym u specjalisty. Nie ma chyba nic gorszego niż jednostronne nieodwzajemnione zakochanie się rozciagnięte w czasie, znam to niestety hmm

8

Według mnie każdy facet jest inny i potrzebuje czasu. Niestety nie da się kochać jednostronnie. Jeśli nie będzie chciał niczego więcej to musisz to zrozumieć. Na razie poczekaj.

9

hej dziewczyny,

jesli faktycznie jest on manipulantem/podrywaczem to chyba troche slabo trafilam, nawet gdyby sie we mnie zakochal to raczej bedzie non stop manipulowal, tak?
dodatkowo gdy kiedys zaprosilam go do siebie, on powiedzial mi wprost, ze woli neutralny grunt bo za duzo juz takich sytuacji przerabial,

co najdziwniejsze, to on juz mi tyle pomogl...

10

martyna_z napisał/a:

hej dziewczyny,

jesli faktycznie jest on manipulantem/podrywaczem to chyba troche slabo trafilam, nawet gdyby sie we mnie zakochal to raczej bedzie non stop manipulowal, tak?
dodatkowo gdy kiedys zaprosilam go do siebie, on powiedzial mi wprost, ze woli neutralny grunt bo za duzo juz takich sytuacji przerabial,

co najdziwniejsze, to on juz mi tyle pomogl...

Ciężko stwierdzić, czy by nadal manipulował, jednak na pewno widać, że za tym "samcem alfa" kryje się osoba niedowartościowana, która potrzebuje wiecznej adoracji.. . Myślę, że i w partnerstwie pojawiałyby się elementy manipulacyjne..skoro tak stawia na podrywackie style..,tam w związku nawet musisz być wyzwaniem..a takie coś już jest samo w sobie manipulacyjne:P.

"dodatkowo gdy kiedys zaprosilam go do siebie,on powiedzial mi wprost, ze woli neutralny grunt bo za duzo juz takich sytuacji przerabial" : czyli rozumiem, że nie spotkaliście się u Ciebie?

"co najdziwniejsze, to on juz mi tyle pomogl..." : tzn? co jeszcze zrobił oprócz powiedzenia na cały regulator, że ta jego "pomoc" jest "bezinteresowna"?:P

11 Ostatnio edytowany przez martyna_z (2015-07-06 20:02:59)

Hej,

Grazyna - nie, zazwyczaj spotykamy sie w jakiejs knajpce lub cos (przy czym to zawsze on placi - tlumaczac, ze tak zostal wychowany)
No pomgol mi bardzo duzo, poczawszy od problemow rodzinnych, po zawodowe - i to takie dziwne, bo czasami dzownie do niego z pytaniem lub cos, a on jest w delegacji i zawsze wieczorem znajdzie czas, zeby mi odpisac.

Powiedzial, ze zdeklarowal sie pomoc, to mi pomoze do konca, a potem pojdziemy kazdy w swoja strone sad

p.s
odnosnie tego ze on jest taki bezposredni, mowi wszystko wprost to juz go o to pytalam, powiedzial ze nie lubi zadnych niedomowien, lub podtekstow.

12

martyna_z napisał/a:

Hej,

Grazyna - nie, zazwyczaj spotykamy sie w jakiejs knajpce lub cos (przy czym to zawsze on placi - tlumaczac, ze tak zostal wychowany)
No pomgol mi bardzo duzo, poczawszy od problemow rodzinnych, po zawodowe - i to takie dziwne, bo czasami dzownie do niego z pytaniem lub cos, a on jest w delegacji i zawsze wieczorem znajdzie czas, zeby mi odpisac.

Powiedzial, ze zdeklarowal sie pomoc, to mi pomoze do konca, a potem pojdziemy kazdy w swoja strone sad

Witaj, witaj:D
Rozumiem, czyli jest neutralny grunt. Zrobiłaś błąd w ogóle mu proponując spotkanie u siebie, bo mógł to odebrać jako podpucha tzw. shit test, który zbił tym, że woli neutralny grunt bo blablabla. Swoją drogą słabe zbicie, ale zostawmy to:D.

"Powiedzial, ze zdeklarowal sie pomoc, to mi pomoze do konca, a potem pojdziemy kazdy w swoja strone" : tu masz odpowiedź jak on Cię odbiera..jak zaczniesz zabiegać by tego nie robił to wyjdziesz w oczach podrywackich na desperatkę.. . Na Twoim miejscu poczekałabym ale tym razem też nie okazuj, że czegoś chcesz więcej od niego. Niech zobaczy, że Ty się z tym zgadzasz. O dziwo, bo zawsze zabiegałaś:D

13

czyli jednym slowem, nieciekawy kandydat na zwiazek neutral

14

martyna_z napisał/a:

p.s
odnosnie tego ze on jest taki bezposredni, mowi wszystko wprost to juz go o to pytalam, powiedzial ze nie lubi zadnych niedomowien, lub podtekstow.

Nie lubi podtekstów?:D. Przecież sam je stosuje:>. Oj, oj.. . Tak jak mówię zmień front i pokaż, że zgadzasz się z tym, że każdy idzie w swoją stronę:). Zobaczymy co będzie dalej. Jak planuje odejście to i tak go nie zatrzymasz. A tak, przynajmniej nie wyrzucisz sobie, że nie spróbowałaś:).

15 Ostatnio edytowany przez martyna_z (2015-07-06 20:12:42)

tylko jak juz sie raz nie odzywalam, to on w ogole do mnie nie napisal, odezwal sie ,wiec raczej final bedzie smutny hmm

16

martyna_z napisał/a:

czyli jednym slowem, nieciekawy kandydat na zwiazek neutral

Na związek mógłby być ciekawy pod warunkiem, że i Ty weszłabyś w manipulacje i gierki..Albo też i zbiłabyś mu je tak, że wszedłby w Twoją ramę..
Jeśli ktoś jednak wymaga wiecznego podziwiania to chyba sama wiesz, że na dłuższą metę zmęczy to każdego..

17

martyna_z napisał/a:

tylko jak juz sie raz nie odzywalam, to on w ogole do mnie nie napisal, odezwal sie ,wiec raczej final bedzie smutny hmm

Nie panikuj, desperacyjne odzywanie się jeszcze bardziej odrzuca.. . Poczekaj cierpliwie..

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » facet idealny, a jednak taki niedostępny

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024