Zmuszani do prostytucji przez ojca i męża. Pastora. Znieczulica. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Zmuszani do prostytucji przez ojca i męża. Pastora. Znieczulica.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1 Ostatnio edytowany przez mysterious_chocolate (2015-06-24 13:24:35)

Temat: Zmuszani do prostytucji przez ojca i męża. Pastora. Znieczulica.

Rzecz ma się w pozornie cywilizowanym kraju, jakim jest Korea Południowa. A jednak...
Okazuje się, że nie do końca. Bo właśnie tutaj rozgrywał się mrożący krew w żyłach dramat.
40-letnia dzisiaj kobieta i jej dwóch synów było zmuszanych przez ojca i męża do prostytucji. Kobieta od prawie 20 lat. Chłopcy, odkąd ukończyli 5 i 6 rok życia. Sprzedawani przez ojca, pastora w jednym z koreańskich kościołów. W całym ''biznesie'' brało udział niemal 1000 osób, conajmniej 300 było klientami chłopców, w tym główny pastor z tej parafiii i jego rodzina, dziadek chłopców(ojciec ich ojca), obie babcie, siostra i brat ich matki. Jedną z rzeczy, które czynią te sprawę jeszcze bardziej straszną i budzącą obrzydzenie jest właśnie to, że własna rodzina kobiety i jej męża o wszystkim wiedziała, i co gorsza - brała w tym udział. Aż się chce powiedzieć - ''Co za popaprana rodzina''. W końcu udało jej się uciec z synami, próbowali oni oskarżyć ojca, ale po przesłuchaniach chłopców w ciemnym pokoju, niczym pospolitych przestępców(młodszy ma ledwie 13 lat!) sprawa ucichła, a mąż kobiety w dalszym ciągu chodzi na wolności, tak samo jak ich rodziny i wszyscy inni, którzy brali w tym udział.
Tak mnie to poruszyło, że musiałam o tym napisać. Smutne jest to, że wiele osób przechodzi obok takich rzeczy obojętnie. Nie wierzę w zabobony, ale uważam, że należy pomagać swoim bliźnim. Pojęcie ''karmy'' nie jest takie głupie - wszystko, co dobrego uczyniliśmy, może do nas wrócić. A zło? Zło jest brakiem dobra(według św. Augustyna, z czym się zgadzam, a wy? ) Więc przejście obok tego obojętnie byłoby dla mnie złem.
To mogłeś/aś być Ty, Twoja dziewczyna/chłopak, Twoja matka! To mogłam być ja. Ale mieliśmy szczęście nigdy tego nie zaznać. Choćby z racji tego, że nigdy nas to nie spotkało, powinniśmy to rozgłosić. Tak, by cały świat się o tym dowiedział!

Z racji tego, że nie można wklejać linków podaję tytuł artykułu, pod którym można dowiedzieć się więcej(jeżeli ktoś chce oczywiście) -> [?TRENDING] Man faces no charges after forcing wife and 2 sons into prostitution while they beg for help

Co o tym myślicie? Czy przechodzicie obojętnie wobec takich spraw, czy staracie się reagować? Skąd się bierze ta straszna obojętność społeczeństwa na tego typu problemy?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zmuszani do prostytucji przez ojca i męża. Pastora. Znieczulica.

Ale jak mam reagować?  Jechać do Korei? tongue
Zwyrodnialcy byli, są i będą i szczerze mówiąc o wiele brdziej mnie martwią te z własnego podwórka niż najbardziej szokujace z drugiego końca świata.

Nie mam zamiaru życ w jakiejś paranoi, ze każdy. Mój saasiad czy sąsiadka to potencjalny psychopata. Zobaczę-zareaguję.

Mnie przeraazaja rzeczy dziejace się w Polsce - zastępcza matka znecajaca się nad powierzonymi pod jej opiekę dziećmi, młodociani przestępcy biegajacy z maczętami itp.

3 Ostatnio edytowany przez mysterious_chocolate (2015-06-24 13:52:30)

Lecieć, jeśli już wink

Chodziło mi raczej o sytuacje, gdy takie rzeczy dzieją się praktycznie przed naszymi oczami. W Polsce również takie rzeczy mają miejsce, a to jest jeden z wielu przykładów na tego typu tragedie. Czasem ludzie udają, że nie widzą.
Jakiś czas temu czytałam o przypadku dzieci(w Polsce, żeby nie było wątpliwości), które przez wiele lat były molestowane przez ojca, który woził ich do swoich znajomych, którzy wykorzystywali je seksualnie. Najstarszy z nich, chłopak, w wyniku silnej traumy trafił do szpitala psychiatrycznego, gdzie ojciec również go napastował. Wymusił na nim nawet podpisanie dokumentu, na podstawie którego sąd zniósł zakaz zbliżania się.
Poza tym pytałam o to skąd waszym zdaniem bierze się taka znieczulica?

4 Ostatnio edytowany przez Małpa69 (2015-06-24 14:59:50)

Z przyzwyczajenia?
Z tego że jeśli się ktoś za bardzo wczuje w takie rzeczy będzie się sam truł myśleniem o nich?
Z tego że zwyczajnie łatwiej się żyje jeśli jest się obojętnym?

A mnie się wydaje, że często w ten sposób postępują osoby, które samy nie doświadczyły współczucia w trudnych momentach wink

6

Musiałabyś zapytać tych ludzi. Dlaczego?

Problem jest złożony i powodów zapewne wiele. W niektórych sytuacjach także strach przed taką osobą, bo co jeśli go nie zamkną?

7

mysterious_chocolate napisał/a:

Chodziło mi raczej o sytuacje, gdy takie rzeczy dzieją się praktycznie przed naszymi oczami. W Polsce również takie rzeczy mają miejsce, a to jest jeden z wielu przykładów na tego typu tragedie. Czasem ludzie udają, że nie widzą.
Jakiś czas temu czytałam o przypadku dzieci(w Polsce, żeby nie było wątpliwości), które przez wiele lat były molestowane przez ojca, który woził ich do swoich znajomych, którzy wykorzystywali je seksualnie. Najstarszy z nich, chłopak, w wyniku silnej traumy trafił do szpitala psychiatrycznego, gdzie ojciec również go napastował. Wymusił na nim nawet podpisanie dokumentu, na podstawie którego sąd zniósł zakaz zbliżania się.
Poza tym pytałam o to skąd waszym zdaniem bierze się taka znieczulica?

Zanim cokolwiek dalej napiszę chciałam się zapytać - a jak poznacie, że dziecko jest molestowane?
Owszem, zdarza się, że dziecko samo z siebie powie nauczycielowi, sąsiadowi, komuś, komu zaufa, że "a mój tata dotyka mojej cipki", albo "mój pan od wuefu chce, żebym całował go w siusiaka", ale to raczej zdecydowana mniejszość przypadków i z reguły trzeba poznawać po oznakach pośrednich, co nie jest takie proste.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Zmuszani do prostytucji przez ojca i męża. Pastora. Znieczulica.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024