Kiedy najlepiej posłać dziecko do przedszkola? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Kiedy najlepiej posłać dziecko do przedszkola?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Kiedy najlepiej posłać dziecko do przedszkola?

Zamierzam dać dziecko do przedszkola gdy skończy 4 lata.
Jak było z waszymi dziećmi?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kiedy najlepiej posłać dziecko do przedszkola?

Hej Moje Drogie ... jesteście tu?

3

Moja panna poszła jako trzylatka.Jest ze stycznia i to chyba ułatwiło sprawę a właściwie utrudniło jej samej bo była dojrzalsza niż trzylatkowie,którzy z nią byli w grupie.

4

Ja chciałabym dac jak będzie miała 3 latka ale pewnie dam od 2,5 bo nie mam za bardzo wyjścia. Niania kosztuje prawie 70% mojej wypłaty a przedszkole 400 zł. Smutna rzeczywistość.

5

Ja również chce dać dziecko  do przedszkola, ale później. Obecnie szukam niani, bo ma tylko 2 latka, a ja muszę pracować.

6

Olala95, ja mam dwojke dzieci i kombinuje tak zeby ich w ogole nie posylac do przedszkola.  Najchetniej nie poslalbym ich rowniez do szkoly publicznej.

7

Nasza starsza córka jest absolwentką przedszkola, idzie do pierwszej klasy. Nasza druga córka we wrześniu będzie miała dwa lata i dwa miesiące. Idzie do najmłodszej grupy opiekuńczej. Nie mamy obaw. Dodam, że nie musimy jej oddawać.

8

Przedszkole jest bardzo ważne w życiu naszego malucha.
Dlatego moim zdaniem nie ma potrzeby zastanawiania się niania, rodzic w domu czy przedszkole.
Odpowiedź jest jedna i prosta (najlepszym rozwiązaniem jest przedszkole, które prowadzi za sobą mnóstwo zalet).
Dziecko, które skończyło trzy lata odczuwa potrzebę wzbogacenia, urozmaicenia swojego świata. Budzi się tu chęć obcowania z innymi, zabawa z rówieśnikami oraz starszymi od siebie dziećmi.
W dzisiejszych czasach nie jesteśmy w stanie zapewnić dziecku 100% uwagi (zabawy, rozmowy, zainteresowania naszą pociechą przez cały czas). Dziecko uczęszczające do przedszkola nie będzie miało problemu z samotnością, od samego początku swojego rozwoju nauczy się żyć z innymi. W przedszkolu wzbogaci swój język, nauczy się dzielić z innymi, poprzez wykonanie licznych prac rozwinie swoją motorykę, nauczy się pewności siebie (a to wszystko w wesołej i przyjemnej atmosferze). Cały przekaz informacji, nowych umiejętności przez zabawę czyli w wielkiej radości.  Dlatego bardzo ważne w życiu małego człowieka jest przedszkole gdzie dziecko poprzez kontakt z innymi może odkrywać samego siebie oraz otaczający go świat.
Przedszkole jest bardzo dobrym miejscem na przygotowanie naszego dziecka do życia w szkole. Dlatego nie zastanawiajmy się długo kiedy i czy w ogóle posłać nasze dziecko do przedszkola.
Zróbmy to jak najwcześniej.

9

Najlepiej posłać wtedy kiedy dziecko jest już samodzielne. Ale nie każda może sobie pozwolić na luksus pozostania z dzieckiem w domu do tego czasu. To zależy smile My posłaliśmy trzylatka smile

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Kiedy najlepiej posłać dziecko do przedszkola?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024