Witajcie Kochane, czym kierujecie się przy zakupie drzwi do Waszych domów lub mieszkań? Razem z narzeczonym wprowadziliśmy się do naszego, pierwszego wspólnego mieszkania. Nie wszystko jest jeszcze gotowe, ale możemy spokojnie już w nim mieszkać. Zastanawiam się czy przy wyborze drzwi ma znaczenie producent lub firma? Pierwszy raz kupuje drzwi do swojego mieszkania. Do tej pory mieszkałam tylko w jednym mieszkaniu z rodzicami i tam nie musiałam zastanawiać się nad takimi kwestiami. Z góry bardzo dziękuję.
A to zależy na co kogo stać, jakie ma od drzwi oczekiwania.
Na pewno warto w pewnych okolicznościach zainwestować w dobre drzwi wejściowe, antywłamaniowe aby być spokojnym o swoje mienie za nimi.
A wewnątrz to już nawet wystarczą tanie drzwi z supermarketu z promocji. Byle pasowały, dobrze się domykały, były łatwe w utrzymaniu w czystości.
Ja też nie mam zbyt dużego doświadczenia w wybieraniu drzwi, ale te które mam są super i nie żałuję że dołożyłam trochę pieniędzy.
Nie dość, że są bardzo ładne to jeszcze, solidne i drewniane...bardzo sobie to chwalę ![]()
Dają efekt wyciszający, co przy mieszkaniu w bloku z rodzicami w drugim pokoju jest naprawdę super
Ja nie słyszę ich, a oni mnie ![]()
czym kierujecie się przy zakupie drzwi do Waszych domów lub mieszkań?
Zewnętrzne- wewnętrzne wzmocnienia, zamek, mocowanie ościeżnicy, faktura okleiny (czyszczenie).
Wewnętrzne- estetyka wyglądu, forma wykończeń, faktura okleiny (czyszczenie) i żeby całość współgrała w mieszkaniu.
Cena- czynnik indywidualny
bardzo często człowiek przy takim wyborze kieruje się ceną. później jakością. Jak ktoś nie jest z branży to producent drzwi nic mu nie powie bo niby skąd ma mieć taką wiedzę. Idź do sklepu albo poszukaj w internecie różnych wzorów i producentów. Wtedy będziesz mniej więcej wiedzieć w czym się obracasz i jakie to są kwoty.
Oczywiście , że ma znaczenie! to jest tak naprawde podstawowa wartość , którą powinniśmy się kierować podczas wszelkich możliwych zakupów , od spożywczych przez odzieżowe na budowlanych skończywszy. To przeciez od producenta zależą wykonanie , jakość , materiały , także systemy gwarancyjne. Jak coś kupujesz pierwszy raz to zwiad n/t producenta - obowiązkowy!
7 2015-06-16 20:22:16 Ostatnio edytowany przez piroman1981 (2015-06-16 20:22:44)
Co do sugerowania się ceną to nie chce mi się rozpisywać - ten np. filmik wszystko podsumuje
Ja stawiam na przestrzeń i wybierałam do domu takie drzwi, jakie podpatrzyłam u znajomych. Drzwi takie zamykają się na pół, jak harmonijka, tylko połowiczna. Po zamknięciu wygadają jak drzwi od szafy, a po otwarciu zajmują o 80% mniej miejsca na ścianie, niż drzwi zwykłe:-) są świetne, tylko nie wiem, jak one się fachowo nazywają, przykro mi, zakładałam je już dawno temu...
Powinno być, że przy każdych drzwiach masz podane parametry techniczne i tym się kieruj. Co do ceny to czasem te same drzwi w kilku miejscach mają różne ceny , nie wiem z czego to wynika.Jeśli chodzi o producentów to mam dobre doświadczenia z vox i cal - mam te pierwsze drzwi, drugie widziałam u rodziny.