Walka z kolegą - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1

Temat: Walka z kolegą

Ostatnio zachowanie mojego kolegi zrobiło się nieprzyjemne. Być może jestem zbyt wrażliwy i źle odbieram wysyłane przez niego komunikaty, lecz istnieje również szansa, że mam rację.

Jego postawa stała się cwaniacka, zaś wypowiadane przez niego słowa mają charakter pejoratywny.

Oto przykład kilku niestosownych, moim zdaniem, wypowiedzianych przez kolegę słów.

Kiedy idziemy głupku, na kebaba?
W sobotę będę wolny, głupku - odpowiadam.
Dobra, jak coś dam jeszcze znać idioto.
Skończmy z tymi żartami - mówię
Dlaczego?
Nie podobają się mi

Nie martw się, ty mnie nie dasz rady obrazić, ale ja dam radę obrazić ciebie

co chcesz powiedzieć? - pytam
nie dasz rady w żaden sposób mnie obrazić, lecz ja mogę sprawić tobie przykrość

Uznałem to jako wywyższanie się, sugerowanie że jest ode mnie lepszy.

Następnie zapytał o imię jakie wybrałbym dla dziecka. Kiedy udzieliłem informacji, ten dodał że nie wyobraża sobie mnie z dzieckiem. Odparłem, że ja go z jego dzieckiem również i lepiej aby myślał o swoim nie moim, jego reakcja mnie zaskoczyła.

Moje dziecko będzie ładne, przystojne, inteligentne, rozsądne, nie to co twoje

Jakby chciał zakomunikować, że jest ode mnie lepszy.

Potem pod koniec rozmowy podsumował ją słowami, dobra w sobotę jesteśmy umówieni głupku

Odpowiedziałem, jesteśmy umówieni, ale nie mów do mnie głupku

Czemu nie głupku

Słuchaj żarty do czasu, ale jak się wkurwię i ci przypierdolę to będziesz płakał - powiedziałem

Jasne, prędzej zesrasz się w gacie

Pokazał, że się mnie nie boi, ale też nie szanuje. W ten sposób to odebrałem, jak Wy to rozumiecie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Walka z kolegą

Prowo czy masz coś z kopułą ?

Jedno słowo - wyluzuj. Czy musisz brać do siebie wszystko, co ktoś inny do Ciebie mówi? Ludzie czasem gadają od rzeczy, to jest jeden z wielu przykładów. Po prostu to ''olej''. Chyba, że lubisz wdawać się w jałowe dyskusje z marginesem, i tym samym zniżać do poziomu podłogi.

4

dante87 napisał/a:

Prowo czy masz coś z kopułą ?

Prowo smile
To drugie raczej ... niemożliwe jakby ... w sensie, żeby aż tak bardzo ...

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024