Adwokaci - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

Temat: Adwokaci

poruszam temat, który mi nie daje spokoju. Przyjaciółka się rozwodzi była u kilku adwokatów ale ciągle jest coś (jej zdaniem) nie tak. Jej mąż chce rozwodu z jej winy. Nie byłam "w środku" ale z jej opowieści wynika, że mąż ma rację. Oczywiście broni się ale jej wina to ok powiedzmy 80%.
Jest nawet skłonna przyjąć tą winę ale adwokaci skutecznie próbują ją od tego odwieźć. Oboje z męzem są dość sytuowani, ona ma wysokie samodzielne stanowisko, on dobrze prosperujący interes rodzinny. Chcą "grzecznego" rozwodu, rozmawiają ze sobą, ich "strony" nakłaniają do walki.
Dodam, że mają dzieci-syna i córkę nastoletnich. Domówieni są, że córka ma mieszkać z nią, syn z ojcem. Niewiadomo jak na to przystanie Sąd ale chcą tak zrobić. Znów adwokaci mówią inaczej..czy to standard taki?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Adwokaci

No jestem w szoku  ,każdy adwokat namawia na rozwód bez orzekania winy .jestem na bieżąco w trakcie spraw i także sędzia na rozprawie zapytał czy nie da się tego załatwić bez orzekania .Mino tego że mój mąż wyprowadził się 6 lat temu i jest z kimś związany ma z nią dziecko i jeszcze żąda w tej chwili mojej winy to dla sądu  tak najprościej załatwić to polubownie .Mam wrażenie że sędzia nawet nie czyta pozwu jakie jest uzasadnienie ,nawet świadków jak przepytuje to był zdziwiony co zeznają mimo tego że było opisane wszystko w piśmie .

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024