Z kim ze znanych osób chętnie poszlibyście "na piwo"? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Z kim ze znanych osób chętnie poszlibyście "na piwo"?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 50 ]

1

Temat: Z kim ze znanych osób chętnie poszlibyście "na piwo"?

Oglądając telewizję, słuchając radia, przeglądając internet "spotykamy" się z dużą ilością osób. Jedni nas denerwują, drudzy wzbudzają sympatię, jeszcze innych podziwiamy.
Jeżeli dano by Wam wybór, że możecie spotkać się przy przysłowiowym "piwie" z kim tylko chcecie kto to by był?

Osobiście chciałabym wypić piwo z:
- Arturem Andrusem - uwielbiam jego poczucie humoru, które eksponuje jak gdyby nie zdawał sobie sprawy z tego swojego talentu
- Wojciechem Mannem - chociaż tu obawiałabym się jego ciętego i złośliwego języka
- Markiem Niedźwieckim - bardzo lubię jego taki "spokój" i cenię za wiedzę muzyczną
- Grupą MoCarta - oj, wydaje mi się, że towarzyszami do piwa są idealnymi smile
- Joanną Kołaczkowską z kabaretu Hrabi - żeby było wsparcie wśród męskiego towarzystwa smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Z kim ze znanych osób chętnie poszlibyście "na piwo"?

To już nierealne ale ja bym na browar wyciągnęła Joannę Chmielewską smile

3

Anna Dymna
Bogdan Smoleń
Wojciech Cejrowski
Ewa Wachowicz
Andrzej Piaseczny

Z nieżyjących Jan Himilsbach, Tony Halik, Adolf Hitler

4

Przy kawie mogłabym podyskutować z Agatą Młynarską. Zadziwia mnie jej  ostatnia metamorfoza oraz  ciągłe niepoddawanie się mimo przeciwności losu.

5 Ostatnio edytowany przez kasia2303 (2015-06-03 11:12:59)

Na pewno Roberta Kor?lczyka z kabaretu mlodych panow smile masa smiechu gwarantowana:) i Waris Dirie, niesamowita kobieta, jest ambasadorka ONZ i walczy z obrzezaniem kobiet w krajach trzeciego swiata, czesto wracam do jej ksiazki "kwiat pustyni"

6

Chciałabym porozmawiać z:
* Martyną Wojciechowską - wydaje mi się inspirującą i ciekawą osobowością;
* Ewą Minge - z racji wykonywanego przez nią zawodu, który jest mi bliski i wciąż mnie pasjonuje;
* wspomnianą przez Kleomę Anną Dymną - jest niezwykle ciepłą, niesamowicie mądrą, a przy tym spokojną i zdystansowaną osobą, od której niewątpliwie mogłabym czerpać i wiele się nauczyć;
* Korą (Olgą Jackowską) - bo od wielu lat fascynuje mnie swoją osobowością i chciałabym skonfrontować to z rzeczywistością;
* Andrzejem Dudą - żeby wyjaśnił mi w jaki sposób ma zamiar spełnić wszystkie dane nam obietnice cool.

7 Ostatnio edytowany przez Małpa69 (2015-06-03 03:25:09)

Na piwo to może nie bo nie piję, ale chętnie spotkałabym się z:

1) Jazem Colemanem
2) Peterem Gabrielem
3) Robertem Smithem
4) Wojciechem Cejrowskim
5) Stevenem Hawkingiem
6) Patricią Routledge
7) Johnem Cleesem

Z nieżyjących:

1) Roman Wilhelmi
2) Stanisław Bareja
3) Louis De funes
4) Ronie James Dio
5) Paul Raven
6) Michael Jackson

To tak na spontanie bo jakbym pomyślała to na pewno bym tu dopisała jeszcze sporo osób...

O jeszcze Tuwim z nieżyjących zdecydowanie i Beksiński (malarz nie dziennikarz), a z żyjących Rosiński

Kleoma napisał/a:

Anna Dymna
Bogdan Smoleń
Wojciech Cejrowski
Ewa Wachowicz
Andrzej Piaseczny

Kleomo, tym Hitlerem dogłębnie mnie zdziwiłaś smile
Kolej na moją listę.
Lidija Bacic, Jelena Rozga, Ana Ivanović, Roger Federer, Rafael Nadal. Z osób, które odeszły: Tomislav Ivcić, Oton Iveković, Halina Poświatowska, Vitus B. Droscher.

9

Kleoma napisał/a:

Anna Dymna
Bogdan Smoleń
Wojciech Cejrowski
Ewa Wachowicz
Andrzej Piaseczny

Z Hitlerem? Dlaczego?
Ja: Anna Dymna, Krystyna Janda, Rałał Królikowski, Robert Wieckiewicz, Justyna Steczkowska, Kayah, Baron z Afromental, Bednarek, Martyna Wojciechowska, Ewa Wachowicz.

10

Ewa Minge, Krzysztof Warlikowski, Danuta Stenka.

11

Hitler większości z nas kojarzy się jednoznacznie, ale był niesamowicie ciekawą postacią, pełną pokrętnej logiki, o niskim poczuciu własnej wartości, a tym samym stanowi niezwykłe studium psychologiczne. Przypuszczam, że właśnie dlatego Kleoma chciałaby z nim porozmawiać.

12

na piwo  bym szła  z Krzysztofem Rutkowskim

13

to ja z Madzia Gessler, Maklowiczem i Okrasa:) Moze by do tego piwa jakas zagryche wymyslili:)

14

Olinka napisał/a:

Hitler większości z nas kojarzy się jednoznacznie, ale był niesamowicie ciekawą postacią, pełną pokrętnej logiki, o niskim poczuciu własnej wartości, a tym samym stanowi niezwykłe studium psychologiczne. Przypuszczam, że właśnie dlatego Kleoma chciałaby z nim porozmawiać.

Hitler jest postacią fascynującą. I musiał być osobą o bardzo dużej charyzmie oraz niesamowitym wpływie na ludzi. A także świetnym znawcą psychiki ludzkiej. I to nie tej wyuczonej, ale tej intuicyjnej. Potrafił, z mało znaczącego malarza i żołnierza przeistoczyć się w wodza za którym poszły miliony. Bałabym się bezpośredniej rozmowy z nim... Nie dlatego, że mógłby mnie wysłać "do gazu", ale tego, że mógłby mnie przekonać do swoich chorych racji...

15

Witam...
- z Sewerynem Krajewskim..
- Andrzejem Dudą
- Beata Tyszkiewicz
- Beata Kozidrak
-Anną Dymną

16

Nie na piwo- na lampkę wina lub ziołową herbatę.
Kasia Kowalska,Bartosz Opania,Katarzyna Dąbrowska(jako Wiki Consalida),Anita Sokołowska,Mikołaj Krawczyk,Anita Lipnicka,
Freddie Mercury,Roger Taylor,Brian May-(QUEEN),Agnetha Faltskog-(ABBA),Dolores O'Riordan-(The CRANBERRIES),
Natalie Portman,oraz z zakochańcami z sagi ZMIERZCH. Może Nicole Kidman,Judi Foster,i jeszcze z jakimś fajnym mężczyzną.

17

z Richardem Dawkinsem, bo jego wizja świata jest bardzo bliska mojej.

Oraz z zupełnie nieznanymi, całkowicie pospolitymi ludźmi z różnych epok historycznych, bo interesuje mnie historia życia codziennego.

18 Ostatnio edytowany przez Metyl (2015-06-03 20:38:13)

Właściwie z każdym członkiem starego Potemu ( nawet ze Smutnym gdyby jeszcze żył sad ), oo ktoś pisał o Andrusie, to na bank. Do tego Kryszak i byłoby grubo. big_smile

19

Z Hitlerem to po to aby naocznie sprawdzić czy to co o nim piszą, pisali jest prawdą, jaki miał sposób bycia, osobowość, intelekt.

Olinka napisał/a:

Dla mnie Adolf Hitler pod żadnym względem nie jest ciekawą postacią. Co może być interesującego w zbrodniarzu do n-tej potęgi? Nawet jeżeli jego osobowość jest warta rozprawy psychologicznej.

21

Wielbicielu, uważam, że określenie postać negatywna nie jest równoznaczne z nudna i mało interesująca. Wręcz przeciwnie.
Nikt z nas nie rodzi się potworem i nic nie dzieje się bez przyczyny. Hitler miał osobowość bardzo skomplikowaną, a jej analiza plus dogłębne poznanie biografii pozwalają nam zrozumieć, jakie mechanizmy rządzą psychiką, która z dziecka robi zbrodniarza.
Niemniej oczywiście to jest moja osobista opinia i wcale nie oczekuję, że inni muszą się z tym zgadzać.

22 Ostatnio edytowany przez Ludmiłaa (2015-06-05 12:10:14)

Lista osób z którymi wybrałabym się chętnie na piwo:

* Angela Merkel
* Władimir Putin
* królowa Elżbieta
* Kamila Parker-Bowles
* Papież Benedykt
* George Uhl
* Sepp Blatter

Z naszymi politykami to przecież są okazje, może nie na piwo, ale na kawę, to można było się załapać. Przecież niedawno była kampania, więc było mnóstwo okazji do zagadania Dudy, Komorowskiego i innych.

A co do znanych podróżników: Cejrowski, Doba, to przecież często są organizują spotkania z fanami, więc są okazje.

23

Ale to nie chodzi o "okazje" z tłumem fanów na karku.
To chodzi o "długie Polaków rozmowy", niespieszne, spokojne, trochę "pod wpływem" gdzie wiadomo, język trochę bardziej giętki się robi, pojawia się "porozumienie dusz" a nie tylko zwykła wymiana słów.
Gdzie rozmowa nie przypomina wywiadu w prasie, ale zahacza trochę o metafizykę, o absurd, abstrakcję itp.

24

Olinka napisał/a:

Wielbicielu, uważam, że określenie postać negatywna nie jest równoznaczne z nudna i mało interesująca. Wręcz przeciwnie.

Absolutnie. Przeciez to w koncu on zafundowal polowie swiata fajerwerki trwajace 5 lat:)

Mussuka napisał/a:
Olinka napisał/a:

Absolutnie. Przeciez to w koncu on zafundowal polowie swiata fajerwerki trwajace 5 lat:)

Mussuko, 6 lat smile Mimo wszystko, pozostanę przy swojej opinii.

26

Wielbiciel Lidiji Bacic napisał/a:
Mussuka napisał/a:
Olinka napisał/a:

No prawie 6 lat, chociaz wliczajac cale te szopki jakie przed Westerplatte juz mialy miejsce na terenie Niemiec, to nawet dluzej.

I ja o tych fajerwerkach pisalam z ironia Wielbicielu. Dla mnie Hitler jest rownie fascynujaca osobowoscia jak ten Norweg, co po wyspien z karabinem latal i w imie "wyzszych celow" powystrzelal kupe niewinnych dzieciakow. Predzej bym mu kefel na lbie rozbila, niz z nim jakikolwiek toast spelnila.

Mussuka napisał/a:
Wielbiciel Lidiji Bacic napisał/a:
Mussuka napisał/a:

No prawie 6 lat, chociaz wliczajac cale te szopki jakie przed Westerplatte juz mialy miejsce na terenie Niemiec, to nawet dluzej.

I ja o tych fajerwerkach pisalam z ironia Wielbicielu. Dla mnie Hitler jest rownie fascynujaca osobowoscia jak ten Norweg, co po wyspien z karabinem latal i w imie "wyzszych celow" powystrzelal kupe niewinnych dzieciakow. Predzej bym mu kefel na lbie rozbila, niz z nim jakikolwiek toast spelnila.

Mussuko, za ten post masz u mnie duży plus smile smile

28

Na piwo, to raczej z naszymi skoczkami. Fajni, rozrywkowi chłopacy, myślę, że z nimi można się powygłupiać i pożartować. wink

29

Mussuka napisał/a:

Dla mnie Hitler jest rownie fascynujaca osobowoscia jak ten Norweg, co po wyspien z karabinem latal i w imie "wyzszych celow" powystrzelal kupe niewinnych dzieciakow. Predzej bym mu kefel na lbie rozbila, niz z nim jakikolwiek toast spelnila.

Ja też zdecydowanie nie poszłabym z nim na piwo, bo to wątpliwa rozrywka i przyjemność, co nie znaczy, że mnie tak pokręcone psychiki nie interesują. Z pasji. Nie mylmy tego jednak z fascynacją, bo Hitler ani nie zachwyca, ani nie inspiruje, wręcz przeciwnie - przeraża. Mnie na pewno.

30 Ostatnio edytowany przez Otis (2015-06-09 01:15:12)

Skłaniałbym się do stwierdzenia, że to nie tyle sam Hitler zrobił piekło, co raczej ludzie ludziom. Hitler był konkretnie pomylony, a piwo z kimś takim to raczej umiarkowana rozrywka (chyba, że ktoś chciałby posłuchać Adolfa jak i z kim zrobiłby porządek, i co on takiego z trudem wysączył z Nietzschego)

Mój typ:
Na Węgrzech jest facet, niejaki Zoltan Horkai, który prowadzi kapitalne przedsięwzięcie - hoduje zwierzęta, wilki, niedźwiedzie, dziki, jelenie i sporo innych. Zajmuje się tym częściowo na potrzeby kina, trenując zwierzaki do określonych scen czy ról. Brzmi to trochę odpychająco, ale takie nie jest. To jest facet, z którym na piwo poszedłbym w każdej chwili.

31

daenerys7 napisał/a:

Na piwo, to raczej z naszymi skoczkami. Fajni, rozrywkowi chłopacy, myślę, że z nimi można się powygłupiać i pożartować. wink

No skoczyc na piwo ze skoczkami- fajne. Ja bym jednak chetnie spotkala sie z nasza reprezentacja mezczyzn w pilce siatkowej. No kocham ten zespol. A jeszcze bardziej bym chciala pojechac z nimi w trase (np. Ligi Swiatowej). I byc z nimi w autokarze. No i w szatni. A potem na piwko wink Czuje, ze na takim spotkaniu boki bym zrywala smile

32

Na piwo to z Charlesem Bukowskim, koniecznie. Z żyjących osób Dorota Wellman wydaje się fajnym, piwnym towarzystwem.

Poza tym napiłabym się:
- whisky z Dylanem Thomasem
- sake z Matsuo Bashou, Musashim Miyamoto i Katsushika Hokusaiem
- wina z Sokratesem, Jezusem, Julianem Apostatą, Hypatią i Leonardem da Vinci
- tequili z Fridą Kahlo (i byłoby to wielkie poświęcenie z mojej strony, bo nie cierpię tequili tongue )
- wina ryżowego z generałami Sun Zi i Yi Sunsinem
- herbaty z Williamem Blake'iem i Stephenem Hawkingiem
- rakiji z Nicolą Teslą
- czekolady z Ninon de Lenclos i Wolterem
- rumu z Anne Bonny
- wódki z Wojaczkiem
- bourbona z Markiem Twainem
- yerby mate z Jose Mujicą
- ginu z Bessie Smith

i tak mogłabym wymieniać i wymieniać do końca napojów. tongue

33

Wina z Jezusem bałabym się pić... Bo jakby je tak rozmnażał i rozmnażał... smile wink

34

O, z nieżyjących dobrego wina napiłabym się z królem Henrykiem VIII. To bardzo ciekawa, barwna, choć w gruncie rzeczy równie nieszczęśliwa, jak i zagubiona postać. I tylko musiałabym się chyba mocno pilnować, żeby wyjść z tego spotkania żywo wink.

Do swojej listy koniecznie muszę dopisać Roksolanę (sułtankę Hurrem), Nicolę Zrinskiego i Sulejmana Wspaniałego smile

36

Też chętnie bym ich poznała (sułtana i sułtankę)

37

Piwo dobrze smakowałoby mi w towarzystwie Stanisława Jerzego Leca i Wiesława Michnikowskiego.

38

Jeśli chodzi o postacie, które zeszły z tego świata, to niekoniecznie na piwie, mogłabym się spotkać, gdyby żyli,  ze Stanisławem Lemem i Janem Sztaudyngerem. Stanisław Lem wyjaśniłby mi parę spraw z zakresu filozofii i literatury, a Jan Sztaudynger opowiedziałby o swoim życiu, okraszając opowieści humorem.

39

A Tuwim? Ja bym się z Tuwimem napiła. I z Gałczyńskim. ;-)

40

ja to mogę np z Radzimirem Dębskim na perłę chmielową pójść

41

Z Adamem Małyszem i Gregorem Schlierenzauerem. <3 I ogólnie ze wszystkimi ludźmi ze świata skoków narciarskich. big_smile

Z Joanną Chmielewską - styl mówienia, poczucie humoru bardzo mi odpowiada.
Z Hitlerem, Stalinem, Kubą Rozpruwaczem, Putinem, Markizem de Sade i Margaret Thatcher - z ciekawości.
Z Alanem Rickmanem, bo go kocham. ;_;
Z Julianne Moore, bo tak.
Z Peterem Jacksonem, Tolkienem i S. Kingiem - bo podziwiam.
Z J. K. Rowling, porozmawiać o ff.
Z Bursą, da Vincim, bo WOW.
Z Rasputinem, bo mnie fascynował.

42

Podobnie jak Eileen - z J.K. Rowling, bo jej książki to była istotna część mojego dzieciństwa.
Z Jarosławem Kaczyńskim, bo mimo że mam inne poglądy polityczne, to bardzo interesuje mnie jego inteligencja, wytrwałość i sukcesy.
Z Bradleyem Cooperem, bo kocham na niego patrzeć big_smile
Z Doris Lessing, bo interesuje mnie jej spojrzenie na świat (to pisarka, noblistka).
Z nieżyjących: z Janem Kulczykiem, bo podziwiam jego umysł, pasję i optymizm.

43

A może być 'winna' randka? tongue

To ja bym brał Sophie Marceau, Catherine Zete-Jones, Monicę Bellucci i Kate Beckinsale, Naomi Watts i Stacy Martin.

Eileen napisał/a:

Z Adamem Małyszem i Gregorem Schlierenzauerem. <3 I ogólnie ze wszystkimi ludźmi ze świata skoków narciarskich. big_smile

Z Joanną Chmielewską - styl mówienia, poczucie humoru bardzo mi odpowiada.
Z Hitlerem, Stalinem, Kubą Rozpruwaczem, Putinem, Markizem de Sade i Margaret Thatcher - z ciekawości.
Z Alanem Rickmanem, bo go kocham. ;_;
Z Julianne Moore, bo tak.
Z Peterem Jacksonem, Tolkienem i S. Kingiem - bo podziwiam.
Z J. K. Rowling, porozmawiać o ff.
Z Bursą, da Vincim, bo WOW.
Z Rasputinem, bo mnie fascynował.

Idąc tym tropem podyskutowałbym sobie z Josipem Broz Tito smile

45

Piwo odpada bo to dobre na biesiadę w karczmie a nie spotkanie. Jak już to tylko Cognac albo wino.
Co do osób to są ich setki jeśli nie tysiące bo wiem, że moi rozmówcy polecaliby innych. Ale tak z ostatnich lat to na pewno z Orianą Fallaci i Margaret Thatcher bo lubię kobiety, które mówią i robią to co uważają za słuszne. A skoro o mocy mowa to z chęcią poznałbym Marka Ragnosa, Tulaka Horda i innych pierwszych Sithów wink

46

Ja dodalabym jeszcze Elzbiete Batory, chociaz nie wiem, czy z takiego spotkania wrocilabym zywa. Na moja korzysc przemawia to, ze dziewica juz nie jestem wink.  Enrique Iglesias- bo jest przystojny, Artur Boruc- bo tez jest przystojny, no i z mlodym Waldemarem Blaszczykiem bym wyskoczyla na piwko wink. Jesli chodzi o nieprzecietny umysl, to na pewno Kopernik- raczej bym wypytywala o to, jak sie zylo w tamtych czasach, uklad sloneczny interesowalby mnie mniej... Fascynuje mnie jeszcze Vlad Dracula, jego okrucienstwo, itd. A z takich fikcyjnych osob, to chetnie bym spotkala sie z Sol Angelica z Ludzi Lodu. Nic nie poradze- kocham ten klimat smile

47

Ja bym sobie z Robertem Biedroniem poszła na piwko.
Bardzo sympatyczny i miła człowiek.

48

Ewika99 napisał/a:

Ja dodalabym jeszcze Elzbiete Batory, chociaz nie wiem, czy z takiego spotkania wrocilabym zywa. Na moja korzysc przemawia to, ze dziewica juz nie jestem wink.  Enrique Iglesias- bo jest przystojny, Artur Boruc- bo tez jest przystojny, no i z mlodym Waldemarem Blaszczykiem bym wyskoczyla na piwko wink. Jesli chodzi o nieprzecietny umysl, to na pewno Kopernik- raczej bym wypytywala o to, jak sie zylo w tamtych czasach, uklad sloneczny interesowalby mnie mniej... Fascynuje mnie jeszcze Vlad Dracula, jego okrucienstwo, itd. A z takich fikcyjnych osob, to chetnie bym spotkala sie z Sol Angelica z Ludzi Lodu. Nic nie poradze- kocham ten klimat smile

O, jeżeli fikcyjne osoby, to byłoby wiele... Ale przede wszystkim dwie: Severus Snape i Rhett Butler. Tak tylko, żeby im powiedzieć, że bierzemy ślub i nie mają nic do gadania. big_smile

49

Eileen napisał/a:
Ewika99 napisał/a:

O, jeżeli fikcyjne osoby, to byłoby wiele... Ale przede wszystkim dwie: Severus Snape i Rhett Butler. Tak tylko, żeby im powiedzieć, że bierzemy ślub i nie mają nic do gadania. big_smile

A Malfoya tez lubisz? tongue

50

Młodego nie. Taki... nie wiem, mamisynek? Mięczak? Dzielny tylko, jak tatusia ma za sobą. I trochę bez własnego zdania, robi to, co mu rodzinka kazała. ;p To już wolę Lucjusza.

Posty [ 50 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Z kim ze znanych osób chętnie poszlibyście "na piwo"?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024