L'oreal nutri gold olejkowy rytual stosowany na wlosy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » L'oreal nutri gold olejkowy rytual stosowany na wlosy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: L'oreal nutri gold olejkowy rytual stosowany na wlosy

Chcialabym podzielic sie moim wielkim odkryciem:D
Otoz jakis czas temu zakupilam ww olejek. Jest to olejek wedlug producenta przeznaczony do twarzy. Coz, w moim przypadku ze skora nic ciekawego on nie robi dlatego postanowilam znalezc dla niego inne zastosowanie. Otoz okazalo sie, ze olejek ten jest swietny do wlosow. Moje wlosy - dosc dlugie, krecone, wysuszone, niemozliwe do rozczesania bez odzywki, wszystkie koncowki polamane, porozdwajane itp (nawet nie przycinam, bo i tak sie zaraz na nowo rozdwoja). Pare kropli tego olejku roztartego w dloniach i wtartego we wlosy sprawia, ze wlosy staja sie sliskie i latwe do rozczesania, nie obciaza wlosow. Mam nadzieje, ze rowniez chroni koncowki przed rozdwajaniem.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: L'oreal nutri gold olejkowy rytual stosowany na wlosy

Generalnie każdy olejek tak działa tongue Nawet lepszy byłby inny, bo o ile się orientuję kosmetyki L' oreal są dość mocno napakowane szkodliwymi dodatkami, więc lepiej kupić naturalny olejek.

3

Hmm.. on ma na 1 miejscu w skladzie caprylic/capric trigliceride. Wiec to pewnie ten skladnik tak dziala. Sa tez inne olejki do ciala z tym skladnikiem na 1 miejscu w nizszej cenie i wiekszej pojemnosci np. Garnier.

4 Ostatnio edytowany przez Małpa69 (2015-05-30 23:24:16)

Ten składnik nie robi właściwie nic prócz ograniczenia ubytków wody, bezpośrednio więc nie nawilża a jedynie powoduje mniejsze ubytki wody, jest tańszy niż naturalne olejki, dlatego zapewne jest go tak dużo. Ja używam indyjskich olejków i tam są same naturalne olejki i ekstrakty z ziół, osobiście wolę takie rozwiązanie.

5

Ja go w sumie nakladam na wilotne wlosy (tak od polowy dlugosci), wiec jesli ogranicza odparowywanie wody, to chyba ok. A mozesz zdradzic jakich konkretnie olejkow uzywasz tych indyjskich?:)

6

Zależy co akurat uda mi się kupić, ale są to np Khadi, ta sama firma ma w swojej ofercie także naturalną hennę do włosów (taką prawdziwą z samymi ziołami), do ciemnych włosów dobra jest Dabur- Amla, ale tylko do ciemnych albo dla osób które chcą mieć ciemniejsze włosy, bo Amla lekko przyciemnia, ponieważ ja mam stosunkowo jasne włosy, rude na końcach i kasztanowe u nasady to akurat nie chcę ich przyciemniać. Dobra jest też Heenara i również prócz olejków mają w swojej ofercie Hennę która jest o połowę tańsza niż ta od Khadi, a moim zdaniem daje lepszy efekt, olejek też mają dobry. Ogólnie ja czasami kładę Hennę na włosy żeby wyrównać nieco kolor między młodszą częścią włosa a końcami, bo naturalnie robi mi się coś takiego że końce mam miedziane a górę łba kasztanową, a że henna lekko przesusza włosy to olejowanie jest konieczne, przy czym ja kładę ten olejek na kilka godzin na całe włosy a potem go zmywam, olejek można też kłaść w takiej sytuacji na skórę głowy co ją odżywia, wspiera wzrost nowych włosów, zabezpiecza przed łupieżem itp.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » L'oreal nutri gold olejkowy rytual stosowany na wlosy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024