Miesiąc po rozstaniu . Jak sie zachować? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Miesiąc po rozstaniu . Jak sie zachować?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

1 Ostatnio edytowany przez Andy00 (2015-05-26 15:47:49)

Temat: Miesiąc po rozstaniu . Jak sie zachować?

Cześć ,

Byłem ze swoją ex - 1,5 roku i był to na prawdę udany czas . Spotykaliśmy się w miarę możliwości czasowych , jeździłem do niej na weekendy ( mieszka prawie godzinę za miastem ). Uważam , że był to udany związek , nie kłóciliśmy się , mieliśmy podobne zdanie na wiele tematów , staraliśmy się fajnie spędzać czas . Od Marca tego roku zaczęło się psuć . Nie odbierała telefonów , widywaliśmy się rzadko , nie chciała ze mną wychodzić . Jeśli się widywaliśmy , to tylko u mnie i po prostu było nudno ( nic nie mówiła za bardzo , fizycznie chyba też ją przestałem pociągać ) . Aż wkońcu miesiąc temu rozeszliśmy się . Powiedziała , że już jej tak nie pociągam , po prostu coś wygasło . Stwierdziłem , że jej przejdzie i nie dałem za bardzo znać że mnie to ruszyło ( przez ostatni miesiąc olewała mnie totalnie , bylem na nią trochę zły ) .Pojechałem na majówke , często spędzam czas z przyjaciółmi , jakoś mnie to po prostu " nie dotknęło " bardzo , liczyłem , że zatęskni i wróci do mnie . Odezwałem się do niej po dwóch tygodniach , zacząłem odczuwać jej brak ,  jednak jej nastawienie nie zmieniło się . Spotkaliśmy się , dałem jej do zrozumienia że jest dla mnie ważna i nadal ją kocham ale powiedziała że nie mam na co liczyć , że " nabrała pewności siebie " , zmieniły jej się priorytety w życiu . Najbardziej zaskoczyło mnie stwierdzenie , że " szuka kogoś poważniejszego " . Poczułem się bardzo źle , zrozumiałem ją tak jakby chciała mnie po prostu zamienić na lepszy model . Jestem osobą która lubi dobrze się bawić , jednak nie jestem odcięty od rzeczywistości . Studiuje , teraz szukam pracy , na prawdę nie wiem co miała na myśli . Ostatnio , tydzień po tym spotkaniu , piszemy ze sobą na czacie , ku mojemu ździwieniu odpisuje mi i nie jest taka chłodna jak wtedy gdy się spotkaliśmy , ale robi tak chyba z grzeczności . Na prawdę smutno mi , i chciałem o nią zawalczyć ale wiem , że  jeśli ona nie ma faktycznie planów na powrót to może być ciężko .  Wątpię , żeby chciała się ze mną spotkać , ja nie chce też już mącić o tym co było , czemu się rozstaliśmy . Chciałbym po prostu dla niej stać się choć troszkę atrakcyjny jak kiedyś , rok temu na prawdę za sobą szaleliśmy . Czatować nadal z nią czy odpuścić i powoli zapominać ? Czy utrzymywać jeszcze z nią kontakt a później go zerwać ? Nadal ją kocham i to ostatni tydzień był dla mnie najgorszy , czuję że tęsknie , ale wiem , że utrzymywanie z nią kontaktów jako " koleżanką " będzie dla mnie trochę irytujące i bolesne , po tylu fajnych chwilach przeżytych razem . Z góry dzięki za odpowiedzi smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Miesiąc po rozstaniu . Jak sie zachować?

"Najbardziej zaskoczyło mnie stwierdzenie , że " szuka kogoś poważniejszego ""

Jak dla mnie to ona już wcześniej kogos takiego znalazła. Kobieta nei zostawi Cie tak o ile jej nie napier****asz, nie jestes jakims psycholem, nie chlejesz, jestes normalnym gosciem itp, jezeli nie ma owiazanego wokol palca kolejnego amanta. To, ze teraz z Toba rozmawia, to moze juz byc po prostu problem lub nuda w nowej relacji. Takie moje zdanie. Odzyskac nie odzyskasz, nie bede oszukiwal, wiec czytaj tutaj podobne historie, zobacz jak to dziala u innych i rośnij w siłę. Nie odzywaj sie do niej pod zadnym pozorem, a nawet jak sama napisze, to proboj byc silniejszy i nie odpisywac. Mąki z tego chleba nie będzie. sorry

3

Hah ,  cóż "normalny" jestem więc możesz mieć rację , niby zapewniała mnie , że nikogo nie ma ale jak ja to sprawdzę ? Śledzić przecież jej nie będę . Faktycznie najlepszym wyjściem będzie chyba jak dam sobie spokój !

4

Twoj przypadek jest dosyc schematyczny. Bardzo podobny do wielu tutaj, stad moje wnioski. Nawet moj przypadek byl w niektorych aspektach podobny do Twojego.

5

Pewnie tak , nie jest to żaden szczególny przypadek . Korci coś napisać znowu do niej ale nie robię już tego . Czas zająć się własnym życiem  , a nie przejmować się kolejny miesiąc kimś innym . Łatwo się pisze ale wierze , że mi przejdzie smile

6

Andy00 napisał/a:

Pewnie tak , nie jest to żaden szczególny przypadek . Korci coś napisać znowu do niej ale nie robię już tego . Czas zająć się własnym życiem  , a nie przejmować się kolejny miesiąc kimś innym . Łatwo się pisze ale wierze , że mi przejdzie smile

Nie pisz i trzymaj sie twardo! Wiadomo ze korci i wiadomo ze sie bardzo teskni ale cisza jest czasami najlepsza.
Staraj sie swoje szczescie nie uzalezniac od nikogo a szczegolnie od niej ;d mozesz byc szczesliwy bez niej.
Ja caly czas staram sie tego nauczyc i zyc sama dla siebie. Bardzo jest to trudne oj i to jak ale podobno nie ma rzeczy niemozliwych!
Powodzenia! big_smile

7

Chlopaczku samo to ze powiedziala Ci ze szuka kogos powazniejszego oznacza ze juz jej nie zalezy.Ale nie oznacza to ze ty jestes level nizej od tych jej wymagan co do powaznego faceta.Powiem Ci tak ,szkoda straconego czasu ale nie masz co plakac bo jak to sie mowi,nie ta to inna a uwierz mi ze za jakis czas bedziesz juz mial to w nosie.Na sile nie szukaj juz z nia kontaktu i niech ona sobie idzie wlasna sciezka a ty swoja.Wiem ze boli bo rozstania sa ciezkie ale i z tego sie wyleczysz.Nie szukaj juz kontaktu bo to nic nie zmieni a i Tobie bedzie lepiej bez niej i bez jakiegokolwiek kontaktu.Glowa do gory.

8

Dzięki za odpowiedzi ! Utwierdzacie mnie w przekonaniu , że podejmuje właściwą decyzje smile

9

im bardziej się będziesz naprzykrzał i wykładał kobiecie po rozstaniu tym gorzej dla Ciebie. Stracisz ostatnie punkty godności w jej oczach więc lepiej po prostu odejść z klasą. To jest jedyne rozsądne i słuszne rozwiązanie dla Ciebie w tym momencie. I zasmucę Cię, w większości przypadków, które przeżyłem na swojej skórze wszystkie moje ex w zasadzie niedługo bo rozstaniu już kogoś miały..... rozumiesz ?? i wszystkie chciały odejść zostawiając sobie w jakiś sposób "otwartą furtkę", mógłbym Ci o tym wykład napisać jakie teksty słyszałem na do widzenia i jak kartowały wcześniej cały plan rozpadu związku.... tak tak wszystko było planowane przemyślane wcześniej, trzeba było jedynie wybrać stosowny moment / dzień wykonania egzekucji.... więc rada od faceta dla faceta - puść wolno.....i zapomnij.... Nie jest łatwe ale idzie się tego nauczyć, bądź wyrachowany tak samo jak ona...

10

Zapewne masz racje , widać było po jej zachowaniu , że nie była to decyzja z dnia na dzień . Stosuje się do twojej rady i zerwałem kontakt .

11

i zaczynasz iść już w dobrą stronę..... ale dam Ci jeszcze jedną radę, do której ja na początku nie umiałem się dostosować ( i tu leżał mój błąd) i to jest równie ważne jak post wcześniejszy który Ci napisałem :

----- Pod żadnym pozorem nie próbuj na siłę odnowić kontaktu, odezwać się pierwszy... niech Cię nie świeżbi ręka przed napisaniem choćby głupiego smsa " co słychać itd " . Nigdy w życiu, to jest najtrudniejsze ale zapomnij o tym aby pierwszy dać jej w ten sposób znak o sobie że się interesujesz, myślisz itd. Wykluczone !! Koniec to koniec, to ona zerwała z Tobą więc to jej decyzja, i nie masz powodów do żadnych wyrzutów sumienia, zamartwiania się itd. Trzeba się kompletnie odseparować od siebie, mnie bardzo pomaga wykasowanie np. z facebooka bo nie chce oglądać, którejś swojej ex z jej nowym chłopakiem itd.... po dłuższym czasie jak 2 - 3 lata zdarza się że zapraszam je znowu, i odnawiam znajomość ale tylko w charakterze że się znaliśmy itd.

Aaaa no i nie ma sensu zastanawiać się czy sama zmądrzeje i wróci, czy się sama znowu Tobą zainteresuje i się odezwie itd. Na cztery związki w których byłem tylko jedna dziewczyna ( to był długi poważny związek ) sama się odezwała wysyłając mi życzenia urodzinowe sms'em, to był jakiś miesiąc - dwa, po naszym rozstaniu. Ale to głównie tylko dlatego że sama chciała wiedzieć co u mnie, jak tam sobie radzę itd. a nie że skruszała i chciała wrócić lub coś w tym stylu ( w tym czasie już się dobrze bawiła z tym swoim nowym "macho" ), a nie mogła wiedzieć co u mnie bo zablokowałem wszelkie dojścia do mojej osoby, łącznie z moimi znajomymi smile . A pozostałe ani słychu ani widu, ostatnia ( jakis rok temu ) nawet skończyła trwający 3,5 roku związek ze mną przez sms'a smile a już za tydzień miała nowego chłopa do zabawy... tak więc sam widzisz. Tak wygląda statystyka smile Jak bym miał porównać to wszystkie działały jak z jednego szablonu....

Życzę Ci powodzenia i wytrwałości. Będzie dobrze zobaczysz, później już będziesz mądrzejszy....

12

Cóż wiadomo , że korci ale trzeba faktyczne odizolować się od tego . Mineło już trochę czasu , umówiłem się na randke w tym tygodniu , mam nadzieje że miło spędze czas wink Rady od bardziej doświadczonych ludzi są zawsze przydatne !

13

To forum nauczyło mnie bardzo wiele. Jest tutaj tak dużo mądrych ludzi i dają tak wiele mądrych rad, że w niektórych przypadkach aż się zastanawiasz, czy to przypadkiem nie jest Twój bliski przyjaciel, który zna całą relację.
Oczywiście nie można ślepo podążać za radami forumowiczów, ale większość jest bardzo cenne i należy je wziąć pod uwagę, bo spora część wypowiadających się ma dzieci w moim wieku wink

Nie odzywanie się to dobry pomysł i chociaż wiem że korci Cię by to zrobić, to nie rób tego. To nic nie da, a tylko będziesz pompować jej ego.
Pozdrawiam i życzę powodzenia na randce! wink

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Miesiąc po rozstaniu . Jak sie zachować?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024