Witam,
mam pytanie do osób, które orientują się w temacie... Niedawno miałam zabieg chirurgiczny i oczywiście potem zakaz aktywności fizycznej. Nie mogę chodzić na moją zumbę
, nie mogę jeździć na rowerze... Leci już drugi miesiąc, zakaz obowiązuje a ja już czuję że mi ciaśniej w spodniach
... staram się racjonalne odżywiać ale do konkretnych diet się nie nadaję
... czy spacerowanie mi pomoże? Bo to tylko jedyna forma aktywności, która jest dozwolona, ale moje ciało jest przyzwyczajone do ruchu i sie buntuje w postaci cm ![]()
Poradźcie co mam jeszcze robić?
Ograniczyć kaloryczność posiłków.
Nie musisz stosować żadnej szczególnej diety, po prostu jeść tyle, ile potrzebuje twój organizm.
Możesz, jeśli możesz, spacerować - ale spacerem kalorii nie spalisz, chyba, ze będziesz chodzić po 4h dziennie.
3 2015-05-28 19:06:59 Ostatnio edytowany przez Olinka (2015-05-28 21:59:05)
Lepszy spacer niż brak ruchu, przynajmniej się dotlenisz
Ale fakt, nie schudniesz dzięki temu.
Polecam znaleźć jakiegoś dobrego dietetyka, poszukaj np. na [spam] Koleżanka ma tak ułożoną dietę, że jej posiłki są wręcz ogromne i zapychające, a ich kaloryczność jest znikoma. 6 kg jest spadło w 4 tygodnie przy znikomej ilości ruchu, wkurza mnie tym strasznie ![]()
Wprowadzanie restrykcyjnych diet nie jest wskazane po przebyciu operacji chirurgicznej. Nadrzędnym celem jest doprowadzenie ciała do stanu zdrowia i równowagi, a nie utrzymanie idealnej sylwetki. Odzyskasz zdrowie wtedy spokojnie przejdziesz na dietę i zaczniesz ćwiczyć. Na razie dbaj o siebie, zdrowo jedz i spaceruj.