czy związki międzyludzie /towarzystwo jest ważne w młodym wieku? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » czy związki międzyludzie /towarzystwo jest ważne w młodym wieku?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: czy związki międzyludzie /towarzystwo jest ważne w młodym wieku?

Hej,
pytanie postawiłam w tytule.
Mam pewien problem wydaje mi się, że związany z akceptacją samej siebie w tym momencie życia.
Nie mogę skupić się na sobie za bardzo. Mam znajomych, ale ciągle chciałabym czegoś więcej. Nie chodzi o to, że pragnę wiekich rzeczy, ale czasem moi dotychczasowi znajomi mnie 'nudzą'. Spotykam się z nimi tylko na kawy, rozmawiamy o pracy...

Czuję się dziwnie przez ostatnie miesiace, ponieważ nie mam osoby, grupy osób, które byłyby podobnie do mnie, z którymi mogłabym rozmawiać na podobne tematy, z którymi mogłabym się dzielić przemyśleniami.Mam znajomych z liceum czy ze studiów- ale to jest inna branża, inne zainteresowania. Nikt tak jak ja nie interesuje się muzyką- chciałabym robić coś w tym kierunku a sama boję się podjąć inicjatywę. Mimo, że znam osoby odpowiadające za uczelnianą stację radiową czy inne rzeczy.
Trzymam się kurczowo koleżanek, które mają bardzo dużo znajomości, a później ich nie wykorzystuję, bo uważam że to ich znajomości.
Mam taką jedną koleżankę którą znam od ok 10 lat - z liceum.Ona koleguje się tylko z mężczyznami. za każdym razem ja przy niej się blokuje, bo ona jest starsza- nie mogę przy niej być sobą i te moje kontakty z jej znajomymi nie są takie jakie chcałabym aby były.

Mam drugą koleżankę, z którą obecnie utrzymuję bliski kontakt. Ona jest bardzo skupiona na sobie. Nie ma towarzystwa innego niż praca. Też marudzi , ze nie ma znajomych. Ale siedzi w domu , skupiona jest na sobie i jakby uważa, że nic straconego. A ja chciałabym poznawac nowych ludzi o podobnych zainteresowaniach. Kiedy proponuję jej jakieś wyjście w grupę tych ludzi , którzy mają podobne zainteresowania ona zawsze jest na nie... A ja sama wstydzę się do tej pory wejśc w nową grupę...
Nie wiem czy powinnam wchodzić w jakieś towarzystwo czy siedzieć i nadal ględzić nad życiem, czekać z opadniętymi rękami... Nie wiem . Bo z 1 strony chciałabym coś fajnego robić, a z drugiej strony wiem że niektóre moje znajome nie lubią tego co ja i nie mogłabym z nimi zacząć. Potrzebuję innych ludzi a się boję wejść do tej 'paczki'.. Nie wiem czy rozumiecie tongue

Czy warto na siłę starać się wejśc w jakieś towarzystwo jeśli ludzie mnie odpiwiadają? Czy nie, wykonywać to co do mnie należy i czekać aż kiedyś ktoś może mnie zauważy? ...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: czy związki międzyludzie /towarzystwo jest ważne w młodym wieku?

Towarzystwo w każdym wieku jest ważne i w każdym wieku wygląda inaczej.
Jeśli koleżanki Ci nie odpowiadają to zmień towarzystwo,zaryzykuj a może się okaże,
że poznasz fantastycznych ludzi. Nie ma co się zamykać na innych,zwłaszcza jeśli mają podobne zainteresowania.
A siedzieć w domu i użalać się jest bez sensu,bo tak można potem żałować na starość,że nic się nie zrobiło.

3

Odp: czy związki międzyludzie /towarzystwo jest ważne w młodym wieku?

Ja bym powiedziała "no nie rozumiem, chcesz i nie chcesz jednocześnie?"

W sensie. Masz jakieś marzenie. Kierunek jakiś wybrałaś, ba, nawet masz metody jak mogłabyś zrealizować te swoje marzenia. Jedyne co cię powstrzymuje to... ?

Za dwadzieścia lat będziesz żałowała tego, czego nie zrobiłaś, a nie tego, co zrobiłaś.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » czy związki międzyludzie /towarzystwo jest ważne w młodym wieku?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024