brak czułości w związku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » brak czułości w związku

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1

Temat: brak czułości w związku

Jestem w związku od 11 lat. Raczej sie zgadzamy i jest nam nieźle razem. Problemem jest brak czułości w moim przypadku i zbyt mało sexu według męża. Mąż twierdzi, że jest mało wylewny. Rozmowy nie przynoszą rezultatu. Nie wiem jak to jest byc potrzymaną za rękę czy przytuloną. Zauważyłam, ze staje sie coraz bardziej oschła i jakaś taka twarda. Sex mnie tez juz nie cieszy, a pocałunków unikam. Co dalej nie wiem. Rozwodu njie przewiduję, ale za szczęśliwi chyba tak do końca oboje nie jesteśmy. Każde z nas zamyka sie w swoim świecie i zajmuje swoim pasjami. Niby jesteśmy szczerzy wobec siebie, przyjaźnimy się, ale nie bardzo sie rozumiemy.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: brak czułości w związku

Jeśli mówi, że jest mało wylewny, to raczej tak jest. Dopiero teraz zaczęło Ci to przeszkadzać? Aż chciałoby się wytknąć: "widziały gały co brały". To cecha charakteru, niełatwa do zmiany. Choć pozytywnie na to może wpłynąć Twoje okazywanie mu czułości, bliskości. Wyrywać się chyba nie będzie? A może go to ociepli.
Wpadasz w błędne koło, nie będzie seksu, nie będzie czułości, może nawet pojawi się ryzyko szukania przez niego seksu poza związkiem. Stajesz się oschła na złość jemu, a szkodzisz sama sobie. Bo to już niweczy nawet porozumienie między Wami. Nie szkoda Ci?

3

Bliskość czasem jest. Lubie sie przytulać i czasem to robię. On nie protestuje a nawet czasem sam mnie przytuli. Problem w tym, ze czułość w jego wykonaniu to sex. Gdy inicjuję sytuację, bo potrzebuję sie przytulić to on to interpretuje jako zaproszenie do sexu, co mnie wkurza, bo próbuje mnie dotykać tam gdzie ja nie chcę. Momentalnie mnie tym studzi i odsuwam się.

4 Ostatnio edytowany przez starlet007 (2015-05-24 21:48:28)

Może  po prostu jest wyposzczony i korzysta z każdej okazji? Których najwidoczniej ostatnio ma coraz mniej, co sprawia, że on tylko o tym myśli. Różnica libido? Lub jakiś spadek ostatnio u Ciebie lub wzrost u niego?
Jeśli będzie zaspokojony seksualnie, łatwiej mu będzie zdobyć się wyłącznie na czułość. Ale to wymaga sporego nakładu "pracy" wink A przedtem zmiany podejścia do niego. Dałabyś radę?
Bo rozmowa chyba wiele nie da. Możecie spróbować pójść na jakiś kompromis.

5

No nie wiem on zawsze taki był nawet wtedy gdy sex był częściej i nie mógł być wyposzczony. To taki nawyk po prostu.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » brak czułości w związku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024