Wielka miłość i nagłe rozstanie - NIE ROZUMIEM - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Wielka miłość i nagłe rozstanie - NIE ROZUMIEM

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 20 ]

1 Ostatnio edytowany przez arktyczna (2015-05-18 18:02:24)

Temat: Wielka miłość i nagłe rozstanie - NIE ROZUMIEM

Witajcie, kilka miesięcy temu opisywałam kulisy rozstania z moim chłopakiem. Wróciliśmy do siebie po miesiącu; on powiedział, że nie mógł wytrzymać beze mnie, że ten czas dał mu do myślenia iż jestem tą jedyną. Kilka tygodni temu stuknęła nam druga rocznica. Niestety kilka dni temu rozstaliśmy się po raz drugi...

Wszystko było super, oczywiście mieliśmy trochę kłótni ale nie dochodziły do nas myśli o rozstaniu chociaż musieliśmy się starać by było ok. Mówiliśmy o sobie nawzajem bardzo przyszłościowo - on miał przeprowadzić się na studia do miejscowości obok ze względu na mnie. Czułam jego miłość, słyszałam cudowne słowa. Mówił mi, że jeśli się rozstaniemy, to długo nie wytrzymamy osobno. Nawet dzień przed rozstaniem.

W ten dzień dyskutowaliśmy kiedy się spotkamy, bo wyniknął problem i nie wiedzieliśmy kiedy mogę do niego przyjechać(dzieli nas 200km). W pewnym momencie napisał mi, że nie wie czy jest tego wszystkiego pewien. Ja się zdenerwowałam, że zmienia zdanie, mówi co mu ślina na język przyniesie i że nic tak naprawdę się nie dzieje a on myśli, że wszystko się wali. Napisał, że ma wszystkiego dość i chce być sam. Po kilku godzinach dostałam smsa "Chcę się rozstać". Ja zadzwoniłam - powiedział, że podjął tę decyzję; "To i tak by prędzej czy później nastąpiło. Teraz nie wiemy kiedy się spotkamy więc będzie łatwiej odejść. W pewnym momencie pewnie pęknę i będę chciał wrócić, ale Ty będziesz mieć dość huśtawki." Na drugi dzień napisałam mu żeby wszystko jeszcze dokładnie przemyślał, bo mamy oboje świadomość tego co nas łączy itd. Dostałam odpowiedź, że źle się w tym czuł. Nigdy nie będziemy działać dobrze, decyzję podjął już dawno temu i że nie chce być ze mną...

W sobotę oboje mamy imprezę wspólnej koleżanki, mieliśmy być tam razem. Oczywiście mam zamiar się tam zjawić, ale dostaję od niego wiadomości bym nie zjawiała się tam, bo będzie bardzo niezręcznie i żebym nie próbowała go odzyskiwać. "Cieszę się bardzo z decyzji, którą podjąłem i jej nie zmienię. Moje serce już nie walczy z rozsądkiem". Ja w żaden sposób nie reaguję na to.

Drogie Netkobiety, naprawdę nie wiem co mam robić... Nigdy tak naprawdę nie zerwaliśmy "na żywo", bo po chwili leżeliśmy już przytuleni. Ja Go naprawdę kocham, i wiem co on czuje do mnie. Pomyślcie, że w takim wypadku na pewno nie byłoby łatwo odpuścić i byście walczyły. Mam takie dziwne wrażenie, że on mi to wszystko pisze bo boi się, że jak mnie zobaczy to zareaguje sercem i po chwili wylądujemy razem. Czuję się bezradnie.

Fajnie jeśli komuś chciało się to czytać, pozdrawiam :)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wielka miłość i nagłe rozstanie - NIE ROZUMIEM

Ja nie walczyłabym o kogoś,kto nie wie co do mnie czuje. Powiedział jasno,że nie chce juz związku. Ty go kochasz nadal. Ale nie miej pretensji gdy będzie z kimś innym. Nie stworzysz związku na siłę. I nie zmusisz nikogo do kochania.

3

Zozi ma racje.
Nie  to nie.
Dlaczego on mysli, ze bedziesz probowala go odzyskiwac na imprezie u kolezanki ?
A na te impreze to lepiej niech to on nie idzie, a nie ty.Dlaczego masz z niej rezygnowac ?
A jak juz sie spotkacie, to traktuj go jak powietrze.Bardziej zadziala to, niz jakakolwiek rozmowa.

4 Ostatnio edytowany przez znikam (2015-05-19 09:34:39)

Dokładnie! Idź na imprezę, baw się jak nigdy dotąd a zobaczysz, żadna rozmowa nie podziała tak bardzo jak to. Jak on mógł ci w ogóle powiedzieć żebyś to TY nie szła na imprezę???? Dziecinne to zachowanie!!  Jak nie chce cię widzieć to niech sam z niej zrezygnuje. A ty się odwal na maksa i powodzenia!

5

Arktyczna ... w mojej ocenie to nie było nagłe rozstanie - w sensie takim, że jak grom z nieba i bez żadnych przesłanek wskazujących ...
Rozstawaliście się już wcześniej przecież i sama pisałaś, że były konflikty, a Twój chłopak nie sprawia wrażenia stabilnego partnera.
Jeśli chodzi o wyjście do znajomej - dziwaczne żądanie doprawdy - jeśli nie ma ochoty Cię tam spotykać, to niech sam zrezygnuje z tego wyjścia, proste.

Popieram poprzednie  osoby idź na imprezę ! Tak się odwal  żeby mu szczeka do podłogi spadła uśmiechnij  się na jego widok  ale nie podchodz d niego . I baw się jak najlepiej !:)) I oczywiście daj znać jak było na imprezie !:) czekam z niecierpliwością! smile 3 maj się !:)

7

Podobnie, jak inni, uważam, że oszukujesz się wmawiając sobie, że on coś jeszcze do Ciebie czuje. Powiedział Ci jasno i wyraźnie, że dla niego to koniec, więc nie narzucaj się.
Co do imprezy, idź na nią, dlaczego miałabyś zrezygnować, jednak weź pod uwagę, że on może pojawić się tam z inną dziewczyną. Może być to dla Ciebie trudna sytuacja, zwłaszcza, że próbował odwieść Cię od pójścia tam.
Na wszelki wypadek wysłałabym mu sms-a z inf, że będziesz tam i masz zamiar świetnie się bawić, może on zrezygnuje.

8

Ty naprawdę chcesz temu palantowi dać satysfakcję i za nim biegać? Kolejny raz? Przecież on ewidentnie się tobą bawi i ma cię za głupią  panienkę bez honoru.
Daj wyraźnie do zrozumienia, że nie będziesz rezygnować z życia towarzyskiego tylko dlatego, że szanowny Pan i Władca boi się, że zlapiesz go za mankiet i nie puścisz!
Napisz, ze nawet na niego nie spojrzysz, niech się nie obawia, albo niech sam zrezygnuje! Najlepiej to zaproś jakiegoś mega przystojnego znajomego, którego on nie zna i pokaż mu jak dobrze potrafisz się bawic. I zero kontaktu z tym połgłowkiem! Dziewczyno, szanuj sie!

9

Ja bym mu powiedział, że skoro nie jesteśmy już razem to ja sam będę decydował gdzie pójdę, a gdzie nie, a nie osoba mi obojętna. I poszedłbym na tę imprezę. Najlepiej z jakąś koleżanką.

10

Dziękuję Wam drodzy za wsparcie.

Te jego słowa bym nie szła jeszcze bardziej wzmagają mnie do obecności.
Nie zgadzam się z tym, co mówicie - że mnie nie kocha/nie wie co czuje. Bo wiem, co jakie uczucia żywi do mnie. Widziałam to po nim. Z drugiej strony nie mogę sobie pozwolić na takie "motanie", ale wiadomo czego najbardziej chcę teraz.
Nie odpisuję mu na tamte wiadomości, nie chciałabym zniechęcić go do pojawienia się na imprezie. A co do jego prób odwodzenia mnie od przyjścia tam, to mam podejrzenia że po prostu on boi się swojej reakcji i pęknie. Chcę go zobaczyć, ale nie wyjdę pierwsza z inicjatywą rozmowy.

Oczywiście, że dam znak w sobotę smile

11

Nie rania Cie takie wahania u niego?Zmiany decyzji?Chcesz dalej byc tak odstawiana?

12

Weś ty facetowi powiedz by się bujał i mocno walnął główką o ścianę. Znajdz sobie faceta normalnego

13

Spytal mnie, czy pojawie sie tam. Chce wiedziec by oszczedzic zainteresowanym bolu.

14 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2015-05-19 22:55:35)

Ze co ?
Jesteś dużą dziewczynką i sama zdecydujesz o tym, czy coś Ciebie boli i ile tego bólu będziesz w stanie znieść.
Nie potrzebujesz od niego wyznaczników .

15

Nic mu nie pisz. Chcial rozstania-prosze bardzo. I koniec opowiadania gdzie, z kim i po co idziesz. Idz i baw sie dobrze a typa ignoruj. Nawet jesli by chcial wrocic to za jakis czas bedzie powtorka z rozrywki. Chyba, ze lubisz takie rzeczy, to juz wtedy insza inszosc...

16

Peweni chce tam być z inną, dlatego nie chce abyś tam była... nie oszukuj się że kocha ale rzuca....

17

Spotkaliśmy się tam, zupełnie się mnie nie spodziewał. Wyszliśmy na spacer i rozmawialiśmy. Powiedział, że to był jego błąd, bo przez telefon jest mu znaczniej łatwiej itd itd, że było mu strasznie ciężko i już chwilę po żałował decyzji. Zdecydowaliśmy wrócić do siebie.

18

arktyczna napisał/a:

Spotkaliśmy się tam, zupełnie się mnie nie spodziewał. Wyszliśmy na spacer i rozmawialiśmy. Powiedział, że to był jego błąd, bo przez telefon jest mu znaczniej łatwiej itd itd, że było mu strasznie ciężko i już chwilę po żałował decyzji. Zdecydowaliśmy wrócić do siebie.

Zazdroszczę!
Życzę Wam duuuuużo szczęścia i jeszcze więcej! big_smile

19

Enii napisał/a:
arktyczna napisał/a:

Zazdroszczę!

Czego? A jak sytuacje sie powtorzy bo sie pojawia te same przyczyny co wczesniej? I na jakich zasadach bedzie to nowe zejscie sie? Oby na solidnych.

20

maniek_z_maniek napisał/a:
Enii napisał/a:
arktyczna napisał/a:

Zazdroszczę!

Czego? A jak sytuacje sie powtorzy bo sie pojawia te same przyczyny co wczesniej? I na jakich zasadach bedzie to nowe zejscie sie? Oby na solidnych.

Masz racje ale chce byc dobrej mysli. Wiesz jak sie czeka na takie slowa jak tesknilem i zaluje?
Oby autorka miala to szczescie i nie musiala tego przechodzic drugi raz.

Posty [ 20 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Wielka miłość i nagłe rozstanie - NIE ROZUMIEM

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024