Pierwsza wiztyta u ginekologa - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Pierwsza wiztyta u ginekologa

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Pierwsza wiztyta u ginekologa

Witam. W przyszłym tygodniu mam pierwszą wizytę u ginekologa. Mam 20 lat od 2 lat współżyje z moim partnerem. Jesteśmy ze sobą już ponad 5 lat. Nie wiem kompletnie jak przygotować się do tej wizyty, o co może  pytać mnie lekarka, czego mogę się spodziewać. Proszę o jakiekolwiek porady

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pierwsza wiztyta u ginekologa

Trochę późno na pierwszą wizytę - powinnaś była pójść jeszcze przed rozpoczęciem współżycia.

Lekarka zapyta Cię, czy współżyjesz, o datę ostatniej miesiączki, czy masz jakieś dolegliwości - jak to u lekarza.
A następnie Cię zbada. Nie wiem, czy będziesz miała USG, jeśli tak, to zapewne dopochwowo - nic nie boli.
Potem tradycyjne badanie na fotelu i pobranie materiału do cytologii - to również nie boli.

Możesz poprosić o zbadanie piersi - polecam.

Aha, ubierz się w jakąś dłuższą koszulkę/tunikę/sukienkę. Nie będziesz wtedy musiała paradować goła od pasa w dół.

3

tak wiem ale nie mogłam pokonać swojego lęku. Dziękuje za radę

4

Powiem Ci szczerze, że bardziej się boję chodzić do dentysty, niż do ginekologa.
Ale ja nie miałam nigdy problemów z nagością, więc może to dlatego.

5

Do dentysty tez się boje chociaż własnie dzisiaj byłam, jakoś dałam radę. W tym roku skończyłam szkole i postanowiłam zadbać o swoje zdrowie więc dlatego umówiłam się a wizyty u lekarzy. Mam nadzieję że ta pierwsza wizyta nie pozostawi u mnie lęku na kolejne lata smile

6

Jeśli wybrałaś dobrego lekarza, to nie ma powodu do tego, by pierwsza wizyta zakończyła się traumą.

7

Obyś miała racje smile Pozdrawiam

8

Będzie dobrze:) napisz jak było, trzymaj się:) to nie takie straszne.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Pierwsza wiztyta u ginekologa

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024