Usg piersi + mikrozwapnienia + kanaliki mlekowe + prolaktyna - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Usg piersi + mikrozwapnienia + kanaliki mlekowe + prolaktyna

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

1 Ostatnio edytowany przez Kobietka90 (2015-04-20 13:51:17)

Temat: Usg piersi + mikrozwapnienia + kanaliki mlekowe + prolaktyna

Witajcie Netkobietki.
Zwracam się do Was z prośbą gdyż dostanę zaraz załamania nerwowego.

Chodzi o moją mamę, 60 letnią kobietkę, która zrobiła mammografię (wyszły dziwne rzeczy) > poszła na usg do tłumoka, a nie lekarza- NIE ZNALAZŁ NIC > następnie poszła to swojego lekarza, wreszcie dostała termin, ekstra specjalista i na usg okazało się, że ma mikrozwapnienia w obu piersiach i powiększone kanaliki mlekowe.
Spytał czy ma w swoim życiu dużo stresu- odpowiedziała że tak, niestety. Powiedział, że to zapewne przez prolaktynę te powiększone kanaliki. Poczytałyśmy, owszem- hormon stresu. To może być wyjaśnienie powiększonych kanalików mlekowych.

LEKARZ ZLECIŁ BIOPSJĘ, mama zapisana jest na piątek, wyniki będą po tygodniu.
Jednak do tego czasu Ona wyleje morze łez, a ja będę ogromnym kłębkiem nerwów.
NADMIENIĘ, ŻE LEKARZ POWIEDZIAŁ, ŻE NIE JEST TO SPRAWA NAJWYŻSZEJ WAGI, ŻE TO ZAPEWNE TYLKO MIKROZWAPNIENIA, ALE DOBRZE BY BYŁO SPRAWDZIĆ.

No i jest stres.
Czy któraś z Pań po menopauzie miała podobną sytuacje z prolaktyną, kanalikami, mikrozwapnieniami i biopsją? Co wyszło itd?
Moja babcia, mama mojej mamy zmarła na raka płuc zapalając w życiu może jednego papierosa, stąd stres... sad sad sad sad sad

Z góry dziękuję! sad

Zobacz podobne tematy :
Odp: Usg piersi + mikrozwapnienia + kanaliki mlekowe + prolaktyna
Kobietka90 napisał/a:

Witajcie Netkobietki.
Zwracam się do Was z prośbą gdyż dostanę zaraz załamania nerwowego.

Nawet jeśli dostaniesz załamania nerwowego to od tego nie umrzesz.
Czekaj na wyniki biopsji. Zwapnienia to nic innego jak pozostałość po stanach zapalnych. Nie czytaj komentarzy w necie na ten temat bo tam każdy pisze coś innego i istotnie możesz dostać kręćka.

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Usg piersi + mikrozwapnienia + kanaliki mlekowe + prolaktyna

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024