PLATNY ślub .... FIKCYJNY - Prosze o opinie. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » PLATNY ślub .... FIKCYJNY - Prosze o opinie.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

1 Ostatnio edytowany przez Blanc Fleur (2015-04-18 20:24:17)

Temat: PLATNY ślub .... FIKCYJNY - Prosze o opinie.

Witam ,przeprszam za brak pl znakow.Postaram sie skrocic nabardziej jak mozliwe;)

Troszke o mojej osobie Jestem samotna 30 letnia kobieta  mieszkajaca w jednym z krajow  Beneluxu,samotna jak wspomialam i wcale nie spieszy mi sie by miec  faceta,meza wink nie jestem despertka ktora szuka  na  sile  faceta-meza  wink a  i nawet nie wiem  czy kiedykolwiek  wyjde za maz ,ale kto wie moze jedak spotkam tego jedynego wlasciwego;) nie wiem,ale tez nie ponaglam,nie uzaleziam swojego szczescia od posiadania faceta,czy meza, nie szukam specjalnie.

Wczoraj bedac z pewna znajoma,jest ona Rosjanka37 lat ,poznalysmy sie w szkole na kursie,pare razy bylysmy na imprezach,ona swojego obecnego drugiego meza-Niemca 50 letni inzynier, poznala  go jeszcze mieszkajac  w Rosji,wczesniej byla w malzenstwie z Rosjaninem maja  wspolne dziecko,dziewczyke  obecnie ma ona 11 lat, Obecnie mieszka niedaleko mnie wraz ze swoim nowym mezem( 2 lata sa malzenstwem) i  z  jej corka,niepracuje ,ogolnie  mila dziewczyna ,mamy sporadyczny kontakt ,mowila mi ze  musze jakiegos faceta koniecznie znalesc,miec  rodzie,bo samej byc nie wypada smile

ale wczoraj bardzo mnie zaskoczyla"pewna propozycja" zasmialam sie z tego,obrocilam to w zart.. Ale przyznam ze  troche zrazila mnie  tym..

Wczoraj podczas wspolnego  pobytu w klubie wspomiala mi  ze zna rodzine z bylej Jugoslawi ich syn ,dobry chlopak szuka kogos  ,zeby wziasc slub platy-fikcyjny,dla papierow .Mowila ze jest on przystojny,ladny,w moim wieku   30  lat z dobrej rodziny ktora zna i nie ma on problemow ze  znalezieniem kobiety na seks, ale  bardzo trudno mu znalesc cheta na  slub-platny smile Zaczela mnie przekonywac ze ,co mi szkodzi ze i tak jestem sama,a dodatkowo kase dostane.. hmm  ze mam juz 30 lat i jak niedlugo nie wezme slubu,to ludzie  beda mysleli,ze ze  mna  jest cos nie tak:) mowila ze on -ten kandydat na fikcyjny slub taki dobry,poukladany,  ,a moze cos miedzy nami zaiskrzy  aha wink ze przeciez nic nie rezykuje...

Co sadzicie o tej mojej znajomej i jej propzycji,osobiscie to  JA  bym sie  wstydzila jakiejkolwiek kolezance zlozyc taka propozycje,dlaczego to robi? Prosze WAS o opinie.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: PLATNY ślub .... FIKCYJNY - Prosze o opinie.
Blanc Fleur napisał/a:

Witam ,przeprszam za brak pl znakow.

Troszke o mojej osobie Jestem samotna 30 letnia kobieta  mieszkajaca w jednym z krajow  Beneluxu,samotna jak wspomialam i wcale nie spieszy mi sie by miec  faceta,meza wink nie jestem despertka ktora szuka  na  sile  faceta-meza  wink a  i nawet nie wiem  czy kiedykolwiek  wyjde za maz ,ale kto wie moze jedak spotkam tego jedynego wlasciwego;) nie wiem,ale tez nie ponaglam,nie uzaleziam swojego szczescia od posiadania faceta,czy meza, nie szukam specjalnie.

Wczoraj bedac z pewna znajoma,jest ona Rosjanka37 lat ,poznalysmy sie w szkole na kursie,pare razy bylysmy na imprezach,ona swojego obecnego drugiego meza-Niemca 50 letni inzynier, poznala  go jeszcze mieszkajac  w Rosji,wczesniej byla w malzenstwie z Rosjaninem maja  wspolne dziecko,dziewczyke  obecnie ma ona 11 lat, Obecnie mieszka niedaleko mnie wraz ze swoim nowym mezem( 2 lata sa malzenstwem) i  z  jej corka,niepracuje ,ogolnie  mila dziewczyna ,mamy sporadyczny kontakt ,mowila mi ze  musze jakiegos faceta koniecznie znalesc,miec  rodzie,bo samej byc nie wypada smile

ale wczoraj bardzo mnie zaskoczyla"pewna propozycja" zasmialam sie z tego,obrocilam to w zart.. Ale przyznam ze  troche zrazila mnie  tym..

Wczoraj podczas wspolnego  pobytu w klubie wspomiala mi  ze zna rodzine z bylej Jugoslawi ich syn ,dobry chlopak szuka kogos  ,zeby wziasc slub platy-fikcyjny,dla papierow .Mowila ze jest on przystojny,ladny,w moim wieku   30  lat z dobrej rodziny ktora zna i nie ma on problemow ze  znalezieniem kobiety na seks ale  bardzo trudno mu znalesc cheta na  slub-platny smile Zaczela mnie przekonywac ze ,co mi szkodzi ze i tak jestem sama,a dodatkowo kase dostane.. hmm  ze mam juz 30 lat i jak niedlugo nie wezme slubu,to ludzie  beda myleli,ze ze  mna  jest cos nie tak:) mowila ze on -ten kandydat na fikcyjny slub taki dobry,poukladany, dobrej rodziny bo ona zna  ta  rodzine ,a moze cos miedzy nami zaiskrzy  aha wink ze przeciez nic nie rezykuje...

Co sadzicie o tej mojej znajomej i jej propzycji,osobiscie to  JA  bym sie  wstydzila jakiejkolwiek kolezance zlozyc taka propozycje,dlaczego to robi? Prosze WAS o opinie.

Czyli namawia Cie do popelnienia przestepstwa. Nigdy bym za zadne pieniadze na taki uklad, nie poszla.

3

Wydaje mi się, że ta Twoja koleżanka specjalnie Ci takie rzeczy nagadała o Twojej samotności, żebyś zgodziła się na ten ślub.
Nie pakowałabym się w takie coś. Możliwe, że zastanawiałabym się nad tym, gdyby  Ta osoba by miała problemy we własnym kraju.

4

również uważam, że specjalnie nagadała Ci o samotności, żeby Ciebie przekonać nie rób tego bo będziesz żałować, na twoim miejscu ograniczyłabym z nią kontakt do zwykłego cześć co u Ciebie wink lepiej mieć znajomych na jakość a nie na ilość a po co ktoś kto nie chce dla Ciebie dobrze tylko patrzy na innych interesy i Ciebie miesza w to wszystko, daj spokoj smile

5

Biorąc pod uwagę polska mentalność powinnam powiedzieć że twoja koleżanka dorywczo zarabia na szukaniu komuś ustawionej żony i bierze za to prowizje, jednak niekoniecznie i skłaniam się ku innej tezie.
Znam osobiście parę takich kobiet (nazywam je życzliwe) które naprawdę z czystej życzliwości bądź przekonania iż wiedza co dobre dla innych zajmują  się sfajtaniem.
Przypuszczam że faktycznie chłopak nie może zdobyć wizy czy nie wiem czego tam mu potrzeba a ona jako znajoma rodziny i sfatka  chce pomóc. Jednak to twoja koleżanka nie wiem od jak dawna więc powinnaś przynajmniej po części ją znać. Co do samego ślubu sam pomysł jak dla mnie chybiony jednak nie jest czymś szokującym.

6 Ostatnio edytowany przez Blanc Fleur (2015-04-18 22:12:08)

fenix napisał/a:

Znam osobiście parę takich kobiet (nazywam je życzliwe) które naprawdę z czystej życzliwości bądź przekonania iż wiedza co dobre dla innych zajmują  się sfajtaniem.

Przypuszczam że faktycznie chłopak nie może zdobyć wizy czy nie wiem czego tam mu potrzeba a ona jako znajoma rodziny i sfatka  chce pomóc. Jednak to twoja koleżanka nie wiem od jak dawna więc powinnaś przynajmniej po części ją znać. Co do samego ślubu sam pomysł jak dla mnie chybiony jednak nie jest czymś szokującym.

Rowniez mam takie odczucia i nie sadze zeby chciala zle.
Nie znam jej tak dobrze smile ale wydaje mi sie spokojna osoba,nie mowi  zbyt wiele..Ale ta propozycja bardzo mnie zaskoczyla  hmm  nie ukrywam.

a poza tym to jak ja  bym naprawde tak bardzo chciala faceta, to bym znalazla  smile

7

Blanc Fleur napisał/a:
fenix napisał/a:

Rowniez mam takie odczucia i nie sadze zeby chciala zle.
Nie znam jej tak dobrze smile ale wydaje mi sie spokojna osoba,nie mowi  zbyt wiele..Ale ta propozycja bardzo mnie zaskoczyla  hmm  nie ukrywam.

a poza tym to jak ja  bym naprawde tak bardzo chciala faceta, to bym znalazla  smile

Konsekwencje takiego fikcyjnego malzenstwa to nie tylko sprawa prawa, ale mozesz sie pozniej takiego faceta nie pozbyc. W latach PRL dosyc duzo ludzi wyjezdzalo w ten sposob, znam takie historie ze "glowa mala",sa tacy , ktorym partner/partnerka tak sie spodobala, ze nie tylko zadali spelnienia obowiazku malzenskiego, ale nie chcieli pozniej sie rozwodzic. Szantaze, grozby. Ona wogole sobie nie zdaje sprawy z tej ciemnej strony takiego biznesu.

8 Ostatnio edytowany przez Blanc Fleur1 (2015-04-18 23:18:45)

elfina napisał/a:

Konsekwencje takiego fikcyjnego malzenstwa to nie tylko sprawa prawa, ale mozesz sie pozniej takiego faceta nie pozbyc.

W latach PRL dosyc duzo ludzi wyjezdzalo w ten sposob, znam takie historie ze "glowa mala",sa tacy , ktorym partner/partnerka tak sie spodobala, ze nie tylko zadali spelnienia obowiazku malzenskiego, ale nie chcieli pozniej sie rozwodzic. Szantaze, grozby. Ona wogole sobie nie zdaje sprawy z tej ciemnej strony takiego biznesu

.

To Ja autorka postu BLANC FLEUR ,nie wiem dlaczego ale ktos mi zablokowal konto i i  nie moge sie zalogowac na moj profil...?i nie moge  odp.wiec zalozylam nowy(Blanc Fleur1)

"elfina" rowiez mi sie wydaje,ze  moja znajoma niewiele wie o tym biznesie,bo wspomnialam jej ze taki FIKCYJNY MAZ moglby porobic dlugow  i pozniej zona musi splacac,mowilam jej  ze to duze ryzyko , to  zdziwiona zrobila duze oczy i mowi "ze przeciez jak maz bierze kredyt to musi zona to podpisac,ale niekoniecznie z tego  co mi wiadomo smile

ELFINA ,ale dlaczego taki ktos kto zaplacil za slub-papiery ,to z jakiego powodu  nie chcialby sie   pozniej  po 2 latach rozwiesc ,jakby juz mial  papiery -to co chcial za co placil ?

I  czy ten FIKCYNYMAZ-moglby wbrew mojej woli np zmuszac  do seksu ,a na poczatku np ustalalismy ze tylko biznes ,nic wiecej ?

9

Oczywiscie, pojdziesz na policje i powiesz, ze slub byl fikcyjny?  Nie dosc, ze poszlabys siedziec, to jeszcze moglabys byc wydalona z tego kraju. Zaotrzaja wszedzie przepisy wobec cudzoziemcow. W zyciu bym nie ryzykowala.

10

Ja  rowiez balabym sie zaryzkowac,poza tym brudzic  sobie papiery  i ryzyko  sad

Ale zastanawia mnie jak tak naprawde to wyglada.

11

Blanc Fleur1 napisał/a:

Ja  rowiez balabym sie zaryzkowac,poza tym brudzic  sobie papiery  i ryzyko  sad

Ale zastanawia mnie jak tak naprawde to wyglada.

Co wyglada? Przeciez z tym pseudo malzonkiem musisz mieszkac do czasu kiedy dostanie prawo pobytu. Beda naloty urzedu d/s cudzoziemcow o kazdej porze dnia i nocy i beda sprawdzac czy zyjecie razem, Beda was wypytywac z osobna co NP. Co bylo na obiad itp. Itd.
Daj sobie spokoj z taka kolezanka.

12

Po co bawić się w takie rzeczy? Jak już wspomniałaś desperatką nie jesteś a czy niczego nie ryzykujesz to bym nie była taka pewna. Potem czeka Cie kilka miesięcy przy jego boku, kontrole, sprawdzania a na koniec rozwód? Nie sądzę, że to jest dobry pomysł. Koleżanka nie widzi w tym nic złego więc co jej szkodziło zaproponować. Złych intencji nie miała ale dobrze, że Ty zachowałaś zdrowy rozsądek i odmówiłaś.
I gratuluję podejścia, że nie uzależniasz swojego szczęścia od drugiej osoby! Też się muszę tego nauczyć.
Pozdrawiam!

13

Enii napisał/a:

Po co bawić się w takie rzeczy? Jak już wspomniałaś desperatką nie jesteś a czy niczego nie ryzykujesz to bym nie była taka pewna. Potem czeka Cie kilka miesięcy przy jego boku, kontrole, sprawdzania a na koniec rozwód? Nie sądzę, że to jest dobry pomysł. Koleżanka nie widzi w tym nic złego więc co jej szkodziło zaproponować. Złych intencji nie miała ale dobrze, że Ty zachowałaś zdrowy rozsądek i odmówiłaś.
I gratuluję podejścia, że nie uzależniasz swojego szczęścia od drugiej osoby! Też się muszę tego nauczyć.
Pozdrawiam!

TU nie chodzi o kilka miesiecy, to sa lata.

14

Po co to robić, przecież z tego mogą być tylko kolosalne kłopoty. Nigdy bym w to nie poszła. Spodziewam się, że ludzie robią to dla pieniędzy, ale nie każde pieniądze są w stanie wynagrodzić ewentualne gigantyczne problemy, które mogą pojawić się. Nigdy w życiu bym tego nie zrobiła.

15 Ostatnio edytowany przez Blanc Fleur1 (2015-04-19 22:56:44)

Tak i taki "NIBY MAZ"  Moze nie chciec sie rozwiesc na przykład po to, zeby zmusic do oddania mu kasy."zaplac, albo sie nigdy z toba nie rozwiode"...   sad

Bedzie sie  jego legalna zona ze wszystkimi tego konsekwencjami. Wszystkimi.

A za odmowe wspolzycia moze podac  o rozwod z winy kobiety i wyrwac alimenty na siebie.

A i podobno  taki  MEZUS nie ma prawa zmuszac cie  do  SEKSU ok ,ale ma prawo podac cie do sadu za odmowa wspolzycia...

Wtedy rozwod z twojej winy i byc może jeszcze alimenty od ciebie dla niego.:mad:

Nie  wiem dlaczego ona mi to zaproponowala,a gdy zapytalam czy sama  by sie na to zgodzila,to zamilkla i  raczej kiwala  glowa ze  nie  ,a mi to  proponuje  ,takie ryzyko .. smile

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » PLATNY ślub .... FIKCYJNY - Prosze o opinie.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024