Wczoraj w nocy przypadała zmiana drugiego plastra na trzeci i okazało się, że go zgubiłam. Co teraz powinnam zrobić? Zadzwoniłam do ginekologa i nie powiedział mi nic wiążącego, tylko takie ogólniki,że mam dokupić, ale nie wiem kiedy,że to sprawa indywidualna, bo każdy organizm reaguje inaczej itd. Teraz nie wiem, czy lepiej zrobić kilkumiesięczną przerwę i obsrwować czy moje miesiączki są regularne, czy od następnego miesiąca kontynuować - i tutaj pytanie czy plaster przykleić po mesiączce w dniu zmiany plastra cyklu ,ktory od kilku miesiący stosowałam czy na początku tak jakbym zaczynala od początku? Bardziej przychylam się do przerwy ale...doradzćie mi, proszę co robić
Na twoim miejscu bym przerwała i nakleiła w dniu miesiączki i zaczęła od nowa. Albo kup następna paczke i przyklej i nie rób przerwy ![]()
Mam pytanie czy chcesz kupić opakowanie plastrów Evra (3plastry) w niższej cenie ?:)
Oprócz tego ( nie piszesz kiedy go zgubiłaś) powinnaś dla pewności prze 7 dni stosować prezerwatywę . A tak wogóle może zmień metodę - są pewniejsze - i nie gubi się plastrów. Ja też miałam takie problemy , za dużo stresu .
Poza tym - lekarz powinien Ci udzielić konkretnej informacji co masz zrobić- ew. przeczytaj instrukcję z tego co pamiętam coś tam o tym było. Jeśli przerwa nie była długa - naklejasz nowy i 7 dni prezerwatywa.
zgadzam się z poprzedniczkami... zrób 7dniową przerwę a następnie zacznij nowe opakowanie.