Trądzik a rozpoczęcie znajomości z mężczyzną - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Trądzik a rozpoczęcie znajomości z mężczyzną

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 19 ]

Temat: Trądzik a rozpoczęcie znajomości z mężczyzną

Witam. Mam pewien problem. Może dla kogoś będzie wydawać się banalny, ale dla mnie to duży problem, który nie daje mi spokoju.
Mam 21 lat i mam trądzik. Wcześniej jeszcze jako tako wyglądała moja twarz. Ale przed świętami strasznie mnie wysypało i wygląda to koszmarnie. Wstydzę się patrzeć ludziom w oczy, nie umiem być pewna siebie. A przed tym wysypem czułam się super, mogłam rozmawiać z każdym i nie przejmowałam się twarzą.

Od dłuższego czasu podoba mi się pewien mężczyzna. I wtedy, kiedy miałam idealny dzień, by go spotkać i z nim pierwszy raz pogadać, poznać go to właśnie jakoś w tym czasie strasznie mnie wysypało. I dalej to trwa.

Problem w tym, że jadąc na uczelnię, boję się,  że go spotkam i że mnie z bliska zobaczy. A przecież musi mnie zobaczyć z bliska byśmy ze sobą pogadali. Gdy go gdzieś zobaczę z dalszej odległości to się patrzę na niego, ale jak sobie pomyślę, że miałby np. do mnie podejść, a ja taką twarz mam teraz okropną to strasznie się denerwuję.

Już byłam gotowa psychicznie, by go poznać, nawet byłam przygotowana do niego sama zagadać, a tu proszę pełno pryszczy, które nie chcą zejść i które ciężko zatuszować makijażem.

Boję się, że mogę stracić miłość swojego życia przez ten cholerny trądzik. Nie chcę, by mnie poznał, pierwszy raz z bliska zobaczył w takim złym stanie mojej cery. Planuję sobie, że zagadam do niego, gdy mi się trochę poprawi twarz, ale ciągle pryszcze jak były to są.

Utrzymujemy ze sobą kontakt wzrokowy już od dłuższego czasu, dzisiaj nawet udało mi się do niego uśmiechnąć z daleka. Ale po chwili pomyślałam sobie "Po co się uśmiechasz, a jak zaraz podejdzie i Cię zobaczy w tym okropnym stanie to co zrobisz?" Ale jednak spontanicznie mi to tak wyszło, sama się zaskoczyłam tym moim uśmiechem.

Proszę o jakieś wsparcie smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Trądzik a rozpoczęcie znajomości z mężczyzną

Ja jestem caly czas zalany pryszczami i jakos zyje.Ludzie ktorzy mnie widza szczerze mowiac kompletnie to nie obchodzi.NIgdy nie slyszalem zadnej opini na temat mojej twarzy.Nie ma co sie zamartwiac,glowa do gory :-)

Też czasem zdarzy mi się jakiś problem z trądzikiem. Wybierz się do dermatologa powinien coś poradzić. Duży wpływ na to ma też to co jemy, odnośnie tego w internecie znajdziesz jakieś informacje.

Osobiście mogę powiedzieć, że mi najbardziej pomaga słońce, jak się porządnie opale to mam już spokój.

4

zaklopotana123451 napisał/a:

Witam. Mam pewien problem. Może dla kogoś będzie wydawać się banalny, ale dla mnie to duży problem, który nie daje mi spokoju.
Mam 21 lat i mam trądzik. Wcześniej jeszcze jako tako wyglądała moja twarz. Ale przed świętami strasznie mnie wysypało i wygląda to koszmarnie. Wstydzę się patrzeć ludziom w oczy, nie umiem być pewna siebie. A przed tym wysypem czułam się super, mogłam rozmawiać z każdym i nie przejmowałam się twarzą.

Od dłuższego czasu podoba mi się pewien mężczyzna. I wtedy, kiedy miałam idealny dzień, by go spotkać i z nim pierwszy raz pogadać, poznać go to właśnie jakoś w tym czasie strasznie mnie wysypało. I dalej to trwa.

Problem w tym, że jadąc na uczelnię, boję się,  że go spotkam i że mnie z bliska zobaczy. A przecież musi mnie zobaczyć z bliska byśmy ze sobą pogadali. Gdy go gdzieś zobaczę z dalszej odległości to się patrzę na niego, ale jak sobie pomyślę, że miałby np. do mnie podejść, a ja taką twarz mam teraz okropną to strasznie się denerwuję.

Już byłam gotowa psychicznie, by go poznać, nawet byłam przygotowana do niego sama zagadać, a tu proszę pełno pryszczy, które nie chcą zejść i które ciężko zatuszować makijażem.

Boję się, że mogę stracić miłość swojego życia przez ten cholerny trądzik. Nie chcę, by mnie poznał, pierwszy raz z bliska zobaczył w takim złym stanie mojej cery. Planuję sobie, że zagadam do niego, gdy mi się trochę poprawi twarz, ale ciągle pryszcze jak były to są.

Utrzymujemy ze sobą kontakt wzrokowy już od dłuższego czasu, dzisiaj nawet udało mi się do niego uśmiechnąć z daleka. Ale po chwili pomyślałam sobie "Po co się uśmiechasz, a jak zaraz podejdzie i Cię zobaczy w tym okropnym stanie to co zrobisz?" Ale jednak spontanicznie mi to tak wyszło, sama się zaskoczyłam tym moim uśmiechem.

Proszę o jakieś wsparcie smile

Koleżanko nawet nie wiesz jak Cię rozumiem wink Wprawdzie trądzik mam już w 95% za sobą ale pozostały mi po nim te specyficzne ślady. Akurat ja nie mam "upatrzonej" konkretnej dziewczyny ale też chciałbym jakąś poznać - no nie idzie się przełamać żeby zagadać.
Jeśli chodzi o jakieś wsparcie to powiem Ci tyle, że widziałem ostatnio kobietę gdzieś koło 30 i miała bardzo duże problemy skórne a i tak jakbym miał ją ocenić po wyglądzie to 10 na 10 big_smile Więc na pewno nie jest tak źle zwłaszcza, że trądzik wcale nie oznacza brzydkiej twarzy, nie mówiąc już o innych cechach zewnętrznych jak ubiór czy sylwetka, tym można wiele nadrobić. Spróbuj go poznać jak wyjdzie to ok a jak nie to przynajmniej będziesz wiedziała, że szkoda na niego czasu. Ale jak mam być szczery to wiem, że doradzić i pocieszyć jest łatwo ale te poryte myśli i tak z głowy nie chcą wyjść wink Wiem bo mam identycznie, jest lepiej i myślę, że jutro zagadam a na drugi dzień wstaję, jest gorzej i....
Najważniejsze, żeby pamiętać, że to zwykła choroba a nie jakiś defekt, nie robi z nikogo gorszego a i tak kwestią czasu jest wyleczenie smile

PS. Nie słuchaj tego o słońcu, to znacznie pogarsza stan i powstają przebarwienia.

Kochana ciesz sie ze  nie masz czegos gorszego ,bo stan  skory  mozna   bardzo poprawic,odpowiednia   dobrze  dobrana  pielegnacja-odpowiednia  do skory smile

6 Ostatnio edytowany przez ZrezygnowanaSky (2015-04-09 20:11:08)

luigi napisał/a:

Jeśli chodzi o jakieś wsparcie to powiem Ci tyle, że widziałem ostatnio kobietę gdzieś koło 30 i miała bardzo duże problemy skórne a i tak jakbym miał ją ocenić po wyglądzie to 10 na 10 big_smile

Więc na pewno nie jest tak źle zwłaszcza, że trądzik wcale nie oznacza brzydkiej twarzy

Najważniejsze, żeby pamiętać, że to zwykła choroba a nie jakiś defekt, nie robi z nikogo gorszego a i tak kwestią czasu jest wyleczenie smile

PS. Nie słuchaj tego o słońcu, to znacznie pogarsza stan i powstają przebarwienia.

Tradzik to choroba  skory,a nie twarzy,poza tym tradzik  moze wystepowac rowniez na  innych  partiach  ciala,ja podczas gdy mam  problemy z hormonami zbyt  szaleja ,ja rowniez   z nimi wink  rowniez  bardzo  pogarsza   mi sie wtedy  stan skory.

Jesli chodzi o slonce to nie  ma ono dobrego wplywu na skore,jak kolega  wyzej wspomnial,powoduje przebarwienia,postarza,powoduje zmarszczki,stan zapalny,zabija kolagen w skorze.Zobacz ze kobiety z cieplejszych krajow: Portugalia,Wlochy Hiszpania,Brazylia Afryka itp  one  bardzo szybko staro wygladaja  ,starzeja sie  znacznie szybciej niz  Slowianki Geny+slonce(pod warunkiemem ze  nie korzystamy nalogowo z  solarium)

7 Ostatnio edytowany przez Revenn (2015-04-09 22:08:39)

Bierzecie jakieś maście z antybiotykami? Bo na prawdę są pewne środki drogie ale wystarczają na długo i działają bardzo szybko. Tylko to musi wypisać lekarz, mocne środki sterydowe z antybiotykiem, bo to jest kwestia bakteri i one tak łatwo nie dają za wygraną. Te wszystkie kremy i specyfiki bez recepty można sobie o kant tyłka potłuc.

Znałem kiedyś taką dziewczynę i też miała całą twarz wysypaną, ale miała ładny uśmiech, chciałem do niej zagadać ale po jakimś czasie sie okazało że jest w ciąży i to skutecznie ostudziło mój zapał smile

8

Idz do lekarza i powiedz zeby ci przepisal izotek, on naprawde pomaga ja go bralem tongue

luigi napisał/a:

Przebarwienia po delikatnej opaleniźnie? Nigdy o tym nie słyszałem. Chyba, że ktoś ma bardzo delikatną skórę.

ZrezygnowanaSky napisał/a:

pod warunkiemem ze  nie korzystamy nalogowo z  solarium

Nie miałem na myśli solarium. Tylko zwykłe opalanie po wcześniejszym użyciu kremu.

To co pomaga mi nie koniecznie może pomagać innym ludziom.

10 Ostatnio edytowany przez naiwna ja (2015-04-11 18:00:41)

....

11

Poczytaj sobie ten watek ,moze cos zrozumiesz http://www.netkobiety.pl/t51378.html

Dziękuję za podanie tego wątku. Bardzo mi pomógł smile

13

Chodzisz do dermatologa? Mój brat ma ponad 30tkę i wciąż czasami pojawia mu się trądzik ale co zrobić, podobno dobry jest krem Qcera na takie problemy. A co do spotkania z chłopakiem, na pewno takie problemy mogą blokować ale trzymam kciuki że się przełamiesz.

14

Pamiętam,że kiedyś kumpel maił problem z trądzikiem ale kupił jakieś tabletki czy coś i mu "zeszło".
Gdybyś była zainteresowana to mogę go zapytać co to takiego było.

15

Coś Ty nie załamuj się, źle myślisz, najważniejsze jest uczucie, szczerze ja jestem po 30 mam trądzik a mam ukochanego ,któremu też mówiłam i się krępowałam trądzika i też miałam stresa, a on mnie tylko utwierdził, że miłość jest najważniejsza i wiem, że nie ściemnia mnie tylko najprawdziwsza prawda.

16 Ostatnio edytowany przez Olinka (2016-12-29 23:50:22)

dziewczyny, najlepszym sposobem na trądzik poza wizytą u dermatologa i kosmetologa jest stosowanie [spam]. poszukajcie w jakiejś aptece internetowej albo w google. Jest naprawdę świetny. łagodzi podrażnienia i zwalcza trądzik bardzo szybko. smile

17

Ma siostra stosowała iqface i w jej przypadku okazało się to idealnym wyjściem.. Nie wiem jak dokładnie ten środek by zdziałał na inne osoby, ale jej pomógł

18

mam podobnie, straciłam wszelką nadzieję, że się go pozbędę, w moim przypadku nawet izotretynoina nie pomogła:(

19

to czym się skończyła ta historia? znalazłaś jakiś sposób na trądzik?

Posty [ 19 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Trądzik a rozpoczęcie znajomości z mężczyzną

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024