tabletki anty na mature - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » tabletki anty na mature

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1 Ostatnio edytowany przez justa1789 (2015-04-05 01:36:09)

Temat: tabletki anty na mature

witajcie.
mam dosc uciazliwe miesiaczki, zawroty glowy. zero mozliwosci by sie skupic. By jakos sie uchronic postanowilam pojsc do ginekologa po tabletki anty. Mialam je wziac kilka dni temu w pierwszy dzien okresu i brac bez przerwy do konca matury. A tu okresu nie ma. Czulam tego dnia takie objawy jak zawsze sie czuje przed, ale nic nie bylo. Ze stresu czasem mam raz na dwa, trzy miesiace, ale ostatnie dwa miesiace mialam tego samego dnia to myslalam, ze teraz tez tak bedzie. Nie wiem kiedy powinnam zaczac bo tez nie moge czekac w nieskonczonosc do samej matury?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: tabletki anty na mature

Rozumiem, że masz uciążliwe miesiączki, ale jak dla mnie to jest bardzo, bardzo głupi pomysł. Na bóle głowy to się bierze inne tabletki niż antykoncepcyjne. To nie są witaminki, które w każdej chwili odstawisz i będzie super. Takim braniem przez chwilę to możesz sobie więcej szkody niż pożytku narobić. Mnie by było szkoda się truć tylko po to. Jeśli Cię głowa boli, to idź do lekarza, zrób badania, na pewno jest inna metoda.

Z resztą, nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego, że tabletki też mogą wywoływać mnóstwo skutków ubocznych, między innymi bóle głowy, które tak Ci utrudniają życie. Dotyczy to szczególnie pierwszych 3-ech miesięcy stosowania- także w sam raz na maturę. Poza tym,  można tylko raz nie zrobić przerwy w braniu tabletek (w sensie, że w następnym miesiącu już je trzeba brać, a nie, że 2 miesiące pod rząd nie robisz przerwy), a skoro Ty chcesz brać do końca matury (nie wiem, kiedy się dokładnie kończą egzaminy, ale zwykle jakoś pod koniec maja), to jeszcze byś "musiała" dwie przerwy zrobić.

Serio, nie widzę sensu, żeby się pakować w tabsy tylko przez maturę i tylko na 2/3 miesiące. No, chyba, że przydadzą się też do innych celów i tylko sobie wymówkę znalazłaś.

Co do samej matury. Nie stresuj się, bo nie ma czym. Trzeba się bardzo postarać (powstrzymałam się, żeby nie napisać gorzej), żeby tego nie zdać. Co to jest 30%? W dodatku z roku na rok coraz łatwiejsze te egzaminy. Na studiach co kilka miesięcy jest dużo gorsza "matura". No i w najlepszym wypadku, 3,0 jest od 51%,a często powyżej 60%. Więc nie chcę wiedzieć nawet, co Ty byś chciała przed sesją "brać".

3

Niekoniecznie kazdy mierzy na te 30 %. Ja potrzebuje przynajmniej trzy razy tyle. Sama dobrze znam dzialanie, sklad tych tabletek i wszystko o hormonach ukladu rozrodczego. Jednak brakuje mi doswiadczenia. Nie potrzebuje by ktos na mnie wjezdzal i ocenial mojego postepowania tylko pytam sie grzecznie o rade. Dla jednych matura jest glupim sprawdzianikiem dajacym wstep na jakies beznadziejne studia, a dla drugich moze byc spelnieniem marzen i uwieńczeniem ogromnej pracy, ktora sie w to wlozylo. Gdyby mnie to w zaden spodob nie ograniczalo, nie myslalabym nawet o braniu tego, ale u mnie to stanowi ogromny problem, zawroty glowy i zero mozliwosci na skupienie. I nie wiem czy warto by taka glupota mogla to zaprzepascic.

4

Ależ ja na Ciebie ani nie "wyjeżdżam" ani nie oceniam. Nie zdziwiłabym się, gdyby te zawroty głowy były spowodowane stresem przedmaturalnym. Wyraziłam swoją opinię, że takie sprawy leczy się innymi metodami niż tabsy antykoncepcyjne. Obyś się tylko nie zdziwiła, gdy nie osiągniesz oczekiwanego efektu, a wręcz przeciwny. Wiem co piszę, bo sama biorę i na początku mojej przygody z hormonami spotkałam się z różnymi, książkowymi efektami ubocznymi.

Dla jednych matura jest glupim sprawdzianikiem dajacym wstep na jakies beznadziejne studia, a dla drugich moze byc spelnieniem marzen i uwieńczeniem ogromnej pracy, ktora sie w to wlozylo.

Pojęcie "beznadziejne studia" jest względne. Trochę już się nasłuchałam tych, którzy przed maturą wypowiadali się z pogardą o "beznadziejnych" studiach i o ironio- sami na nich skończyli. Albo cudowne dzieci ze świetnymi wynikami, które totalnie na studiach się odnaleźć nie mogą. Nie studiuję "beznadziejnych studiów", chemię rozszerzoną na 90% wbiłam, nie mierzyłam na te 30%. Zdania na temat matury nie zmienię, bo taka jest prawda. Napisałam, żebyś hartowała ducha, bo przed sesją tabsy anty Ci nie wystarczą. Dalej uważam, że to głupi pomysł, ale to Twoja sprawa, Twoje życie.

Aha, i  więcej pokory radzę, bo nie wiadomo, gdzie sama skończysz.Powodzenia.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » tabletki anty na mature

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024