Filmografia - Johnny Depp - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Filmografia - Johnny Depp

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 32 ]

1

Temat: Filmografia - Johnny Depp

Według mnie Johnny Depp to niezwykle przystojny i niezwykle utalentowany aktor, który ma w sobie coś niezwykłego, coś co doskonale przekazuje w swoich filmach...
postacie, w które się wciela zawsze są jakieś "inne", mają w sobie jakąś niesamowitą głębie uczuć...

A jakie uczucia w Was wzbudza ten aktor?
Jakie są Wasze ulubione filmy z jego udziałem?

Moje typy na początek (ściągam dziś więcej filmów z jego udziałem):

1. Blow
2. Marzyciel
3. Co gryzie Gilberta Grape'a 
4. Las Vegas Parano.
5. Sekretne okno.
6. Z piekła rodem.

A ściągam filmy: Johnny Brasco i Arizona Dream - już się nie mogę doczekać ich oglądania wink

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Filmografia - Johnny Depp

Mi bardzo podobała się jego rola w "Edwardzie Nożycorękim", Piratach, "marzycielu" i "z piekła rodem". Zgadzam się, ze jest bardzo przystojny i utalentowany. Ale szczerze mówiąc, nie zawsze filmy z jego udziałem przypadają mi do gustu ;] Tak czy inaczej, szanuję Deppa jako artystę ^^

3 Ostatnio edytowany przez Marilyn (2009-11-15 15:57:02)

"Człowiek, który płakał", "Marzyciel" i inne..chyba wszystkie wcielenia J.Deppa.
Nie ma roli, w której nie byłby autentyczny, interesujący, jest jednym z moich najbardziej lubianych i cenionych ( przystojnych smile )aktorów.

4

"Piraci..."
"21 Jump Street"
"Marzyciel"

5

Nie wiem dlaczego, ale filmy z serii "Piraci z Karaibów" średnio przypadły mi do gustu...

Dziś skończę oglądać "Johny Brasco" - zostało mi może z 30minut, bo mi się przysnęło (nie z nudy, ale ze zmęczenia tongue)
Mogę już dziś go polecić - nie tylko Depp zagrał świetnie, popis i to niezwykły dał Al Pacino, który najlepiej wciela się w role gangsterów big_smile

Jestem bardzo ciekawa filmu z Depp'em - "Brave", gdyż zdania na jego temat są podzielone, ale podobno ma niezwykły klimat i jest pełen tajemniczości...
Coś dla widzów ambitnego kina...niestety nie znalazłam jeszcze stronki, z której bym mogła ściągnąć ten film...jeśli ktoś znalazł i widział - prosiłabym o pomoc i opinie smile

6

ja też jestem fanką Johnnego. oglądałam prawie wszystkie filmy z jego udziałem i raczej więszkość z nich mi się podobała.
teraz  z niecierpliwością czekam na premiere "Alicji w krainie czarów" big_smile

oprócz fimów, które wymieniłyście polecam także: "Czekoladę"

7

Dokładnie, "Czekolada" to także jeden z moich ulubionych filmów (mało tego, gra tam drugi z moich ulubionych aktorów- Alfred Molina) z Deppem. Drugim, oprócz "Co gryzie Gilberta Grape'a", jest "Don Juan de Marco". W tym filmie nie dość, że miał fantastyczną rolę, to jeszcze odegrał ją jak prawdziwy mistrz. No i prezencję, jak wiadomo, też ma nie najgorszą wink

8 Ostatnio edytowany przez Nicolle (2009-11-18 21:55:53)

Witam. Ponieważ niedawno zapisałam się do  Chomika i nie wiem jakie filmy mam ściągać,to tak Was podglądam i spisuję najciekawsze tytuły . Pozwolicie ????

Chcę również  poinformować  ,że ten film  The Brawe  z Deppem jest na Chomiku i to nawet z lektorem. Natomiast nie mogę znależć z lektorem filmu  Człowiek,który płakał  a czytałam recenzję o nim w Filweb  i bardzo mnie zainteresował.     Pozdrawiam

Bardzo proszę  !!!! Podawajcie tytuły filmów wartych obejrzenia ,będę wdzięczna. A widzę że tu sami koneserzy się wypowiadają.

9 Ostatnio edytowany przez Bazylka (2009-11-18 22:27:28)

polecam jeśli ktoś lubi cięższe filmy (tyle, że już bez Johnnego) Fight­ Club (Podziemny krąg) , Requiem dla snu, American History X (Więzień nienawiści), Green Mile (Zielona Mila),
Butterfly Effect(Efekt motyla), Memoirs of a Geisha(Wspomnienia Gejszy), Skazany na Bluesa. i jeszcze Labirynt Fauna i Sierociniec smile

10

Poszukaj na torrentach Nicolle. "Człowiek, który płakał" jest całkiem ciekawym filmem, warto obejrzeć.

11

vidomina ja jestem tak ciemna ,że nawet nie wiem co to torrenty. Nauczono mnie niedawno ściągać z chomika i tylko tam siedzę. A o innych stronach nie mam zielonego pojęcia. Mam cichą nadzieję,że może niedługo ktoś tam wstawi ten film z lektorem zanim ściagnę te filmy,które tu spisałam. A mam takiego neta,że czasami uda mi się  1 film ściągąć przez dzień.

12

Nicolle - na rapidshare jest ten film
http://peb.pl/dramat-obyczajowe/420124- … ohnny.html

na chomikuj tez, niestety ja nie mam tam konta
http://chomikuj.pl/johnny20/Galeria/Johnny+Depp - wejdz tylko najpierw w folder FILMY tego użytkownika - tam znajdziesz "Człowiek, który płakał" smile

Ja także dziś ściągam ten filmik za pomocą rapidshare wink

13 Ostatnio edytowany przez naami (2009-11-19 21:33:40)

Deep jest aktorem z wyższej półki. Aktorem, a nie aktorzyną, których jednak jest więcej. Mam wrażenie, że potrafi zagrać każdą rolę, tworzy niepowtarzalne kreacje. jak dla mnie przystojny nie jest:P.

moje typy, kolejność przypadkowa:
1. Blow
2. Marzyciel
3. Charlie i fabryka czekolady
4. Las Vegas Parano.
5. Co gryzie Gilberta Grape'a
6. Dziewiąte wrota
7. Sweeney Todd
8. Czekolada

Co do postaci Sparrowa, to rola jakby stworzona dla niego, oglądałam z przyjemnością, chociaż Piraci jako film to nie moje klimaty.

Nie mogę się doczekać na Alicję w  Krainie Czarów:)

14

Sueno6   dzięki za link na chomika. Znalazłam ten film,ale tam jest dodatek txt a to chyba są napisy???

Bo ze mnie taki chomik jeszcze,że muszę mieć napisane że lektor a te dodatki to nie mam pojęcia jak zgrywać. Nawet syn mi nie pomoże ,bo się tym nie interesuje. Kurcze ale mam problemy .A z innych linków to wogóle nie wiem jak ściągac.  Ale tego filmu to chyba nie ma z lektorem.

15

Nicolle napisał/a:

Sueno6   dzięki za link na chomika. Znalazłam ten film,ale tam jest dodatek txt a to chyba są napisy???

Bo ze mnie taki chomik jeszcze,że muszę mieć napisane że lektor a te dodatki to nie mam pojęcia jak zgrywać. Nawet syn mi nie pomoże ,bo się tym nie interesuje. Kurcze ale mam problemy .A z innych linków to wogóle nie wiem jak ściągac.  Ale tego filmu to chyba nie ma z lektorem.

tak, txt to są napisy. Oj dasz radę wink metodą prób i błędów i byle do przodu.
smile

16

kocham Johnnego jako aktora i w ogóle..
jest bardzo skromny a to sie ceni.

filmy z jego udziałem sa genialne. chociaz ostatnio troche zawiodłam sie "parnassusem"

17

Powiem tak : Lubie Deppa , jest jednym z moich ulubionych aktorow ale sama nie wiem dlaczego. Jedyne jego role , ktore podobaly mi sie tak naprawde , to :
- Kapelusznik-Alicja W Krainie Czarow
-Beksa- Cry-Baby(Beksa)-mlodziutki chyba wtedy byl wink

Ogladalam jeszcze z jego udzialem Turyste ,Blow , Co gryzie Gilberta Grape'a i Marzyciela, ale powiem szczerze nie zachwycil mnie w nich.

Mimo wszystko ten aktor bez watpienia ma cos w sobie i od jakiegos czasu bardzo chetnie siegam po filmy z jego udzialem,takze jak ktos ma jeszcze jakies ciekawego propozycje, to chetnie sie dowiem smile

P.S Zapomnialam dodac , choc w sumie nie musze , bo mysle , ze wiekszosc sie zgodzi-Depp jest mega przystojniakiem! big_smile

18

naami napisał/a:

Co do postaci Sparrowa, to rola jakby stworzona dla niego, oglądałam z przyjemnością, chociaż Piraci jako film to nie moje klimaty.

Depp sam stworzył tę postać od początku do końca smile

Każda jego rola ma w sobie taki szczególny smaczek, mnie przynajmniej ciekawie się ogląda jak się te postacie rozwijają. Mówię tu np. o grze w Marzycielu, Sweeney'u Toddzie, Co gryzie Gilberta Grape'a(zapomniała o tym filmie, trzeba go sobie odświeżyć:))

No cóż, mój ulubiony aktor. Ma w sobie to "coś".

19

Depp to  świetny aktor. Ma role, które robią wrażenie i wydaje się, że to człowiek orkiestra, który zagra wszystko.
Jednak, czasem przychodzi taka pora dla aktora, że...zaczyna się powtarzać.
Po obejrzeniu wszystkich Piratów z Karaibów i Alicji z Kariny czarów, zauważyłam prawie identyczną grę smile
te miny, gesty i sposób chodzenia. Teraz Depp powinien bardzo starannie dobierać role i nie grać w czymś słabym, co się zdarza wielu aktorom.
I tak, zgodzę się, jest przystojniakiem, ale to nie jest najważniejsze smile
każda jego rola jest dobra, chętnie obserwuję jego grę

20

wszystkie filmy w duecie z Timem Burtonem:D

21

W Sekretnym Oknie podobal mi sie, choc film zaliczam do tych ponizej przecietnej.

22

Las Vegas Parano - moje best of the best. Nie tylko fantastyczna kreacja (scena w samochodzie - z autostopowiczem, albo schiz o ataku nietoperzy), to jeszcze idealnie wręcz dobrany Benitio del Toro - moim zdaniem jeden z duetów wszech czasów.
I dodatkowy ukłon w stronę reżysera za wyjątkowo wierne oddanie książki.

23

Moje ulubione:
-Piraci z Karaibow cz.1 i 2
-Zona astronauty

24

Uwielbiam Johnnyego smile. Bardzo lubię patrzeć na jego twarz w filmach, ma wg mnie ciekawą mimikę smile.
Ciężko jest mi ocenić, który film bardziej lubię, więc tylko wymienię moje ulubione.

"Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street" - ok, jednak ocenię. Mój ulubiony. Oglądałam go z 50 razy, poważnie. Jak zwykle niesamowity duet Burtona i Deppa smile. Polecam wszystkim, którzy nie mają odruchu wymiotnego na samo słowo "musical", bo np. pan z wypożyczalni filmów dvd, kiedy oddawałam płytę, powiedział: "wow, jak pani dała radę to obejrzeć? ja po 15min wyłączyłem...". Byłam mile zaskoczona talentem wokalnym Johnny'ego, ma świetny głos!
"Żona astronauty"- trochę przewidywalny, oklepany motyw, ale rola Johnny'ego dość ciekawa, nawet się go bałam wink. PS. Nawet nieźle wygląda w krótkich włosach big_smile.
"Rozpustnik" - role Deppa nie polegają tylko na pokazywaniu ładnej twarzy, tutaj jest pokazany jego talent w najczystszej postaci; momentami się dłużył, ale i tak mi się podobało.
"Charlie i fabryka czekolady" - trzy podstawowe aspekty, czyniące film bardzo dobrym: Depp, Burton i... czekolada big_smile. Uwielbiam filmy z pojawiającym się motywem jedzenia wink
"Marzyciel" - wyciskacz łez. Na końcu filmu popłakałam się jak podczas oglądania "Pamiętnika" wink.
"Czekolada" - bez Burtona, ale z Johnnym i czekoladą ;-)

25

Uwielbiam Deppa. Nie przez to, ze jest przystojnym mężczyzną, ale przez to, że jest rewelacyjnym aktorem.
Widziałam większość filmów z jego udziałem i na żadnym się nie zawiodłam.
Uwielbiam go w każdej odsłonie.
Począwszy od Jacka Sparrowa, Edwarda Nożycorękiego po Kapelusznika.
Cenię go ponieważ potrafi się wcielić w każdą rolę.
A każda z postaci którą kreuje jest niepowtarzalna.
Ciężko wybrać czołówkę filmów które uważam za najlepsze bo naprawdę wiele było świetnych.
Uwielbiam Piratów, Blow, Edwarda Nożycorękiego, Marzyciela, Czekoladę, Alicję w Krainie Czarów, Las Vegas Parano, Rozpustnik,Co gryzie Gilberta Grape'a, Dziewiąte wrota....
I tak mogłabym wymieniać w nieskończoność smile

26

Mi tam się turysta podobał. To był taki dość nietypowy johnny no i w parze z Angeliną co było spoczko. Na hbo jeszcze leci?

27

"żona astronauty" i jeszcze jeden film z Johnnym zapadł mi w pamięci lecz dokładnie nie pamiętam tytułu, coś z oknem:) grał tam świra na maxa:) rewelacja:)

28

Dziennik zakrapiany rumem - genialny film!

29

Mam identyczne odczucia co do Niego jak Ty.
Jest świetny i dziwię się,że jeszcze nie dostał Oscara,bo miał naprawdę sporo dobrych ról,aleeee teraz Oscar,to nie kunszt aktorski tylko kasa,kasa,kasa.....
Jest nietuzinkowy oraz również przystojny ( choć chudziutki jak patyczek i nie ma super ciała jak wiele innych dzisiejszych "ciach",ale ma to COŚ!

30

A co sądzicie o filmie 'Mroczne cienie' gdzie Depp wciela się w rolę wampira? Oglądał to już ktoś? big_smile

31

Jeszcze nie smile Za to Piraci z Karaibów, Jeździec bez głowy, Sweeney Tood big_smile Jutro wieczorem zamierzam dobrać się do Wrogów publicznych na vod N-ki smile Liczę na dobre kino smile

Posty [ 32 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Filmografia - Johnny Depp

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024