Święta z przyjaciółmi - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Święta z przyjaciółmi

Przyjęło się, że święta są "rodzinne". Nie wiem kiedy tak zadecydowano i dlaczego, ale tak jest i mało kto wyobraża sobie, że mogłoby być inaczej. A mogłoby smile Można na przykład spędzić święta tylko z przyjaciółmi, lub z rodziną oraz z przyjaciółmi jednocześnie.

Praktykowaliście kiedyś? Co o tym sądzicie? Jestem ciekawa zdania zarówno dzieci (dorosłych) rodzeństwa jak i..... rodziców co do takiego pomysłu.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Święta z przyjaciółmi

Ja kilka lat temu Boże Narodzenie spędzałam z przyjaciółmi i było super.

3

Ja w niedzielę wielkanocną jem śniadanie z rodziną, potem spotykam się ze znajomymi, a poniedziałek spędzam u chłopaka. Chciałabym kiedyś spędzić gwiazdkę z chłopakiem gdzieś w górach albo na jakiejś egzowycznej wyspie big_smile

4

Nie mam własnych doświadczeń w spędzaniu świąt inaczej niż z rodziną, ale moja siostra od paru lat wyjeżdża ze znajomymi do hotelu. Bardzo sobie chwali taki sposób na święta, gdyby zostali w domu, mogłoby się okazać, że spędzają je tylko we dwoje. Jej wieloletnia przyjaciółka, która jest samotna, jeździ z nimi i dzięki temu nie jest sama w święta. Wybierają zawsze ten sam hotel.

Catwoman napisał/a:

Przyjęło się, że święta są "rodzinne". Nie wiem kiedy tak zadecydowano i dlaczego, ale tak jest i mało kto wyobraża sobie, że mogłoby być inaczej. A mogłoby smile Można na przykład spędzić święta tylko z przyjaciółmi, lub z rodziną oraz z przyjaciółmi jednocześnie.

Praktykowaliście kiedyś? Co o tym sądzicie? Jestem ciekawa zdania zarówno dzieci (dorosłych) rodzeństwa jak i..... rodziców co do takiego pomysłu.

To "problem" twojego meza a nie twoj. Skoro on sie tym nie przejmuje to skad sie bierze problem u Ciebie? Moze to Ty jestes zlosliwa i nie lubisz ludzi? Zastanow sie.

6

maniek_z_maniek napisał/a:
Catwoman napisał/a:

To "problem" twojego meza a nie twoj. Skoro on sie tym nie przejmuje to skad sie bierze problem u Ciebie? Moze to Ty jestes zlosliwa i nie lubisz ludzi? Zastanow sie.

Chyba pomyliłeś wątki big_smile

Catwoman napisał/a:
maniek_z_maniek napisał/a:
Catwoman napisał/a:

Chyba pomyliłeś wątki big_smile

Chyba tak smile

8

Gdy bylam młodsza swieta spędzałam z koleżankami.

Wiadomo Wigilia z rodzinka a kolejne dni z koleżankami.
Tak samo z Wielkanocą pierwszy dzien z rodzinka pozniej z koleżankami.

A w tym momencie spędzam swieta ze swoim partnerem i rodzina.

9

A w sumie u mnie takie mieszane święta to norma. Mój dom odkąd pamiętam był takim otwartym. Bez względu czy to święta czy normalny dzień. Nie raz zdarzyło się tak, że święta spędzali z nami moi znajomi czy mojego brata, bo z różnych przyczyn nie mogli ich spędzić ze swoją rodziną. Fajnie to wspominam i dla odmiany w tym roku ja w święta wybieram się do znajomych.

10

Uważam że takie ważne  uroczystości jak np Wigilia , czy śniadanie wielkanocne powinno się spędzić z rodziną  ze względu na szacunek zarówno dla nich  jak i poprzez tradycję .  Jeżeli zaś chodzi o pozostałe dni świąt to nie widzę problemu aby spędzić je w gronie przyjaciół. smile  Co komu wygodnie ..  i też zależy jak oni to oceniają .

11 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2015-04-03 20:04:05)

Catwoman napisał/a:

Uważam, że święta po prostu najlepiej jak są nam z bliskimi ludźmi, a nie jest takie ważne czy z rodziną czy z przyjaciółmi, bo jak np ma się rodzinę, z którą nie da się dogadać, mimo starań dla przykładu, to wtedy zdecydowanie lepiej nawet i całe święta spędzić z przyjaciółmi. Ja z rodziną się dobrze dogaduje, więc spędzam z nimi, ale kawałek świąt też często spędzam z przyjaciółką i koleżanką np albo z samą przyjaciółką. Najczęściej Boże Narodzenie, rzadziej Wielkanoc, ale też może spędzimy trochę, nie jest powiedziane, że nie. W Boże Narodzenie wtedy np widzimy się np w domu przyjaciółki, jej rodzinie nie przeszkadza jak mówią, gadamy, dajemy sobie prezenty. To też bliska mi osoba, więc nie widzę nic dziwnego, że też trochę świąt czasem z nią spędzę smile Tzn święta spędzam ze swoją rodziną, z chłopakiem,  trochę z rodziną chłopaka, no ale kawałek też czasem jak piszę z przyjaciółką choćby na trochę staramy się smile

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024