Naprawa wodociągów, a brak informacji - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Naprawa wodociągów, a brak informacji

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Naprawa wodociągów, a brak informacji

Kolejny już raz nie mamy wody i kolejny już raz nie ma żadnej informacji. Zadzwoniłam, dowiedziałam się że dziś od 24 do 6 rano i jutro w tych samych godzinach wody nie będzie, facet gdy spytałam czemu nie ma informacji powiedział po długim namyśle, że niby były rozwieszane. Oczywiście informacji żadnej nie ma. Skoro to planowane utrudnienia to wiadomo powinna być, aby ludzie mogli się przygotować na takie niedogodności. Moje pytanie w związku z tym jest takie, czy są jakieś przepisy które regulują takie kwestie, to znaczy powiadamianie o naprawach przed ich wykonaniem i jeśli powiadomienia nie ma to co wtedy można zrobić z takimi (...)- nie napiszę co myślę bo było by brzydko tongue

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Naprawa wodociągów, a brak informacji

Może mają ogłoszone na swojej stronie internetowej....
A tak na serio, to i tak podziwiam, że robią to w nocy, gdzie raczej mało ludzi korzysta z wody.

3 Ostatnio edytowany przez Małpa69 (2015-03-27 14:03:22)

Bbasiu akurat zwykle to robili to w dzień i jak mówię to nie jest pierwsza taka sytuacja. I jaka strona internetowa? To miasto jest jak wyrwane z czasoprzestrzeni i jakby komuna się tu zatrzymała hmm

Bardzo często tej wody nie ma, w planowany sposób nie w nocy a w dzień i nie powiesz mi, że nie powinni dawać informacji, żeby chociaż sobie wlać wody do czajnika i do wanny, zmyć gary i umyć się wcześniej.

W poprzednim mieście zawsze była informacja na kilka dni przed co było wygodne i to chyba nie jest zbędny luksus, a coś co oni powinni robić.

4

Prawo jest takie jak jest w zapisach umowy pomiędzy dostarczycielem wody a odbiorcą. Czyli, jeżeli są zapisy, że powinni poinformować, to informacje powinny być. Jeżeli nie ma, to raczej nie ma takich przepisów prawa ogólnych dla całego państwa. Możesz ich ewentualnie pozwać z powództwa cywilnego za szkody moralne związane z wkurwem z powodu braku wody. I tyle. Ewentualnie zgłosić do lokalnej gazety, telewizji, Faktu, Super Expresu, którzy zadowoleni będą z tematu wink
To gdzie Ty mieszkasz, że są takie problemy?

5 Ostatnio edytowany przez Małpa69 (2015-03-27 15:16:31)

Nie chcę podawać publicznie konkretów, chcę zachować swoją anonimowość, mogę powiedzieć że to małe miasteczko, biedne, zapyziałe z dużym bezrobociem i bardzo specyficzną mentalnością ludzi, taką hmmm nie dzisiejszą tongue Tu jest trochę tak, no nie wiem jak było za komuny bo mnie na świecie nie było, ale podejrzewam że podobnie, bo dużo ludzi używa takiego określenia, tu jest dość dziwnie jakby czas się zatrzymał.
Wodociągi miejskie podlegają pod urząd miasta?

Pozywać to ich nie będę bez przesady, ale chciałabym w przyszłości być informowana, a mimo próśb oni mają to w nosie, przepis raczej jest i przez chwilę nawet były informacje, po interwencji, nie mojej, zarządcy, ale już im przeszło i znowu nie dają żadnych ogłoszeń.

żeby lepiej zobrazować jak to tu jest kilka przykładów:

- miał być remont terenu za blokiem, plac zabaw, zieleń, parking, 2 lata temu ściągneli płyty chodnikowe i... tak zostało do dziś smile nowych oczywiście nie położyli

- ogrzewanie centralne u nas w bloku, no cóż, zaczęli je zakłać na jesieni, pościągali ludziom grzejniki, zlikwidowali piece, a ogrzewanie... włączyli w grudniu... pomijam że mieli po sobie posprzątać, połatać dziury, nie zrobili tego do dziś.

- policja w tym mieście to już temat na książkę, ale mały przykład, za blokiem mamy ławki, co noc siedzi tam jakieś ponure towarzystwo drąc gęby do rana, policja twierdzi że robi patrol co godzinę, a oni siedzą od 22 do 5 nad ranem, tak przeciętnie...

- Nie można pójść do sklepu, żeby Cię nie zaczępiła cała sterta ludzi o jakieś drobne, problem w tym że często są oni agresywni, łapią za ubranie, za siatki, wszystko się dzieje niemal pod komisariatem smile

6

U mnie wodociągi nie podlegają bezpośrednio urzędowi miasta, ale są spółką miejską. Nie wnikałam nigdy jaka to różnica. Chyba tylko taka, że mają osobny zarząd, który zresztą i tak jest powiązany układami z burmistrzem. Skoro upominania nie pomagają pozostałe tylko... wziąć parę głębokich oddechów i przyzwyczaić się wink Szkoda nerwów.
A co do informowania przed, zawsze mogą się wyłgać, że była niespodziewana awaria i trwa jej usuwanie. A że dwa tygodnie...? Bo to poważna awaria była smile

7

Wiesz w tym mieście ogólnie dzieje się coś złego, pieniądze znikają nie wiadomo na co, a stan całej kanalizacji i wodociągów jest koszmarny, w 2009 roku była tak wielka awaria, że całe miasto nie miało wody przez kilka dni, teoretycznie mogliby zakręcić tylko tamten odcinek, ale... nie ma rozbicia na mniejsze odcinki i zaworów do nich.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Naprawa wodociągów, a brak informacji

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024