depilacja - skuteczna i bezpieczna - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » depilacja - skuteczna i bezpieczna

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: depilacja - skuteczna i bezpieczna

Hej dziewczyny.Szukam sprawdzonego sposobu na bezpieczną i skuteczną depilację. Myślałam, żeby pójść do salonu kosmetycznego i zafundowac sobie jakąś kuracje. W Internecie jest  cała masa ofert ale większość tych skomplikowanych nazw nic mi nie mówi. Powiedzcie z jakiej formy depilacji Wy korzystacie i jakich efektów można się spodziewać.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: depilacja - skuteczna i bezpieczna

Osobiście preferuję depilacje rozgrzanym woskiem - raz ciach pach i po sprawie...  Wiadomo że trochę boli - ale jak chce się być pięknym to trzeba trochę pocierpieć.. wink
Włoski odrastają w miarę długo.. a jak i kosmetyczka dobra, i umie woskiem się posługiwać i rwać z cebulkami - to i mniej z czasem ich jest .. wink

3

ja poszłam na depilację do kliniki Idealist na ul. chodkiewicza. poszó jakoś bezboleśnie a tego obawaiałam się najbardziej smile a efekt trzyma się juz prawie 2 tyg. i nic nie rośnie! smile

4

Jeśli zastanawiasz się nad pójściem na zabieg depilacji laserowej - to polecam, jest skuteczna. Nie wiem czy jesteś z Poznania, ale polecam salon Shenti- robiłam sobie tam zabieg na wakacje i jestem zadowolona, dobrze wydane pieniądze!

5 Ostatnio edytowany przez Olinka (2016-06-07 11:10:21)

Ja też polecam wosk, bo jest naturalny i jest tańszy od laserowej depilacji, a skuteczniejszy niż maszynka.  Jestem początkującą kosmetyczką i wosk kupuję w hurtowni kosmetycznej, ostatnio w promocyjnej cenie dostałam cały zestaw z podgrzewaczem na [spam].

6

Ja do kosmetyczki chodzę na takie zabiegi metodą epilfree słyszałaś może? Bardzo skuteczna i bezpieczna ,spowalnia odrastanie włosków, jest bezbolesna i trwa tylko kilka minut. Musisz zapytać o tą metodę w twojej kosmetyczki ale tez wykonują ją w spa:)

7

Najlepiej sprawdzić listę salonów na ich stronie, ja tak znalazłam swój i już jestem po serii zabiegów smile Jestem bardzo zadowolona z efektów.

8

Najskuteczniejsza jest depilacja laserowa, ale też bardzo kosztowna. Jednak to trwale usuwa owłosienie. Jeżeli zależy nam na efekcie, ale nieco tańszym to warto pójść do profesjonalistów w branży, czyli odwiedzić salon kosmetyczny i zdecydować się na depilację na przykład woskiem. Z doświadczenia wiem, że nie boli gdy robi to osoba doświadczona, a efekt utrzymuje się nawet (przynajmniej u mnie) do prawie dwóch tygodni. Super sprawa. Pewnie też zależy, gdzie pójdziemy wykonywać zabieg. Ja mogę polecić klinikę Gloria w Rzeszowie, bo tam chodzę. Oczywiście nie bez przerwy, ale przy ważniejszych okazjach, bo tak to sama robię depilację w zaciszu własnego domu

9 Ostatnio edytowany przez vinnga (2016-07-18 17:45:47)

Jeśli chodzi o skuteczność to na pewno laser jest na 1 miejscu, bo zwyczajnie usuwa włoski na stałe wink Ja zacisnęłam wreszcie pasa i zaczęłam chodzić na zabiegi. Nie ma co dużo mówić, efekt jest powalający już po 1 zabiegu. Oczywiście mówię o zabiegu laserem diodowym, który nazywa się też epilacją. Jest wiele salonów, które oferują "laserową depilację", a sprzęt którym operują nie ma nic wspólnego z laserem. Ja długo szukałam swojego salonu patrząc jaki laser oferują; w SPAM smile Więc jeśli miałabyś akurat blisko to zapraszam, sprawdzone big_smile Z kolei jeśli masz zdecydować się na taki zabieg w gabinecie to unikaj IPL - niby dużo tańsze, ale efekt nie współmierny do kosztów, zwykłe wywalanie pieniędzy.
Możesz iść na wosk, albo oczywiście kupić plastry i przeprowadzić depilację w domowym zaciszu wink Jednak np w moim przypadku to się nie sprawdzało, ciągle wrastały mi włoski i miałam stany zapalne, co już przy laserze się nie pojawiło. Furorę robi też pasta cukrowa, która działa na zasadzie podobnej do wosku (z tym, że wiele osób pisze, że ma problemy z ugotowaniem samej pasty big_smile). O epilfree też słyszałam, ale tu się za bardzo nie orientuję.

Temat rzeka.

10

Chodziłam na IPL i nie polecam. Wg kosmetyczki efekty miały być widoczne już po paru zabiegach, chodziłam ponad pół roku, efektów nie było (i nie ma) absolutnie żadnych. Wywaliłam tylko kasę, teraz używam maszynki i zbieram się do kupna jakiegoś porządnego depilatora.

11

Ja miałam depilację wykonaną laserem diodowym INVICTUS  u jednej Pani w salonie kosmetycznym, miałam 5 zabiegów w serri i jestem mega zadowolona ^^

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » depilacja - skuteczna i bezpieczna

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024