Hej,
Jak w temacie, szukam prawdziwego przyjaciela. Czy on istnieje i na czym polega ...ta prawdziwa przyjaźń?
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Szukam prawdziwego przyjaciela..
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Hej,
Jak w temacie, szukam prawdziwego przyjaciela. Czy on istnieje i na czym polega ...ta prawdziwa przyjaźń?
Kim jest Przyjaciel?
Przyjaciel, to promień Miłości, który rozświetla samotność...
Przyjaciel, to źródło Nadziei, która orzeźwia na pustyni zwątpienia
Przyjaciel, to pokarm Wiary, która daję siłę, by wciąż powstawać, żeby dawać Miłość i Przyjaźń, Dobro i Sens Życia.
Jacek będzie potrzebował pomocy-opieki w najbliższym czasie, gdyż jego mamie samej fizycznie będzie trudno, a jego tato będzie miał operację.
Chętni wolontariusze mogą się z nim skontaktować w tej sprawie może przez tą stronę
Z szukaniem czegoś to jest tak. Szukamy, więc wymagamy. Jesteśmy biorcami, egoistami i tylko czekamy aż ktoś nam to wyłoży na tacy. Jeśli nie umiemy dawać tego samego to nie znajdujemy. Przyjaźń, miłość to zwykle nazwa zamienna poszukiwania w kimś szczęścia, którego sami nie mamy. Albo nie przyjaźnimy się i nie kochamy siebie samych, więc nam tego brakuje.
PRZYJACIEL, to ktos, kto zostaje...gdy wszyscy inni wychodza !
Przyjaciel to taki członek rodziny, którego wybierasz sobie sam. Przyjaźń to coś jak miłość tylko bez zbliżeń fizycznych. Dla mnie jest to szczera osoba, na którą mogę liczyć zawsze i nie ważne czy jest obok czy jest 1000 km ode mnie zawsze postawi mój świat na nogi kiedy cały mi się zawali a przynajmniej spróbuje. Bardzo trudno w tych czasach o prawdziwego przyjaciela jak i o prawdziwą miłość.
Pamiętaj, że samemu też trzeba być w porządku, często wymagamy nic nie dają od siebie. Bycie dobrym przyjacielem również wymaga poświęceń.
Jacek Ryng
Kim jest Przyjaciel?
Przyjaciel, to promień Miłości, który rozświetla samotność...
Przyjaciel, to źródło Nadziei, która orzeźwia na pustyni zwątpienia
Przyjaciel, to pokarm Wiary, która daję siłę, by wciąż powstawać, żeby dawać Miłość i Przyjaźń, Dobro i Sens Życia.Jacek będzie potrzebował pomocy-opieki w najbliższym czasie, gdyż jego mamie samej fizycznie będzie trudno, a jego tato będzie miał operację.
Chętni wolontariusze mogą się z nim skontaktować w tej sprawie może przez tą stronę (www.przyjaciel.info)
![]()
To prawda, ze to wiara w drugiego człowieka. Pozwolenie mu na samodzielne wybory.. Ale tez dopuszczenie go do naszego wnętrza, .,...to jakieś wzajemne przenikanie się, troska ale jednocześnie możliwość oddechu...
Dzięki Wszystkim za odpowiedzi
myślę, ze prawdziwy przyjaciel to rzadki skarb-tylko ten nas może przyjąć w pełni jacy jesteśmy, ze wszystkimi niedoskonałości ami naszej figury....
To ktoś, przy kim mogę być ' naga' ... Mogę przyjść, rozplakac się, moze mi się rozmyc cały makijaż a on i tak będzie mnie kochał
Moge jeść przy nim raczkami chleb
, może mi się rozlac ketchup, mogę zbić szklankę....
Mogę powiedzieć nie umiem, mogę przespać przy nim cały dzień, ...mogę zamyslic się, mogę biegać i skakać, mogę wkurzyc się,....
To ktoś przy kim mogę być sobą, w pełni
ze wzajemnością oczywiście.....
Hej,
Nie sądzę żeby się dało szukać i znaleźć przyjaciela. Co najwyżej nowego znajomego, a przyjaciel to taki wieloletni znajomy z którym łączą nas wspólne przeżycia i doświadczenia, taki który sprawdził się w trudnych momentach i można na nim polegać.
Ja mam pytanie czy uważacie że może istnieć prawdziwa przyjaźń między kobietą a mężczyzną?
je veux napisał/a:Hej,
Nie sądzę żeby się dało szukać i znaleźć przyjaciela. Co najwyżej nowego znajomego, a przyjaciel to taki wieloletni znajomy z którym łączą nas wspólne przeżycia i doświadczenia, taki który sprawdził się w trudnych momentach i można na nim polegać.
Ja mam pytanie czy uważacie że może istnieć prawdziwa przyjaźń między kobietą a mężczyzną?
Może, jak najbardziej, chociaż zalezy tez od tego, co masz na myśli pisząc ' przyjaźń' ?
Przyjaciel to taki członek rodziny, którego wybierasz sobie sam. Przyjaźń to coś jak miłość tylko bez zbliżeń fizycznych. Dla mnie jest to szczera osoba, na którą mogę liczyć zawsze i nie ważne czy jest obok czy jest 1000 km ode mnie zawsze postawi mój świat na nogi kiedy cały mi się zawali a przynajmniej spróbuje. Bardzo trudno w tych czasach o prawdziwego przyjaciela jak i o prawdziwą miłość.
Pamiętaj, że samemu też trzeba być w porządku, często wymagamy nic nie dają od siebie. Bycie dobrym przyjacielem również wymaga poświęceń.
))
Może.
Mam takich trzech. Pierwszym z nich jest mój mąż.
Skoro szukam, to znajdę..
bo póki co, nie ma go...kogoś, komu mogę naprawdę zaufać i nie zostanę zdradzona.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Szukam prawdziwego przyjaciela..
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024