Dziecko niczyje - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Dziecko niczyje

Od połowy września opiekuję się córką mojej siostry. Nie mam żadnego dokumentu ani wyroku sądowego-mała jest u mnie ot tak, na przysłowiową gębę. Chodzi do szkoły...wszystko jest ok, choć nie było. Mała gdy do mnie trafiła miała wszy i nie lubiła się myć. Nie wiedziała też, że ten ból brzuszka to nic innego jak głód. Siostra ma jeszcze jedną córkę ale na wniosek ojca dziewczynki została pozbawiona praw rodzicielskich. Z kolei jeśli chodzi o ojca tej która jest u mnie spr wygląda tak, że to on nie ma praw rodzicielskich. W dniu rozprawy w sądzie siostra spotkała się z ojcem młodszej u notariusza. Spisali dokument przekazujący opiekę nad moją podopieczną właśnie jemu. On chciał by dziewczyny mieszkały razem, siostra nie miała nic przeciwko a mi się wydawało, że tak będzie najlepiej bo malutka strasznie tęskniła.... Wszystko szło dobrze, aż nagle otrzymałam telefon, że nic z tego nie będzie, nie weźmie jej ,bo nie da rady. Rozczarował mnie(mógł nie iść do notariusza) ale nie o to chodzi-mała mi nie przeszkadza ale przeszkadza mi strach. Boję się, że mi ją zabiorą do domu dziecka lub rodziny zastępczej. Mogłabym walczyć w sądzie ale moje warunki mieszkaniowe się poprawią za ok dwa lata. Teraz jest ciasno, za ciasno jak na wymogi które musiałabym spełnić. Powrót do matki też nie wchodzi w grę. Mała  nie tęskni i nie chce do niej wracać a ona zachowuje się tak jakby nie chciała jej odzyskać. W sumie z młodszej też zrezygnowała jakoś tak bez żalu. Nie wiem co mam zrobić...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dziecko niczyje

Isc do prawnika i go o to zapytac

3

zgadzam się, na pewno wizyta u prawnika albo jakas porada online jeśli boisz sie iść oosbiście.

4

Wiesz co nieraz relacja dziecka z
opiekunem jest ważniejsza niż warunki lokalowe.

Dziecko jest z Tobą już pół roku. Nic mu nie brakuje. Nie jest zaniedbane. To wszystko z pewnością działa na Twoją korzyść. 

Jak radzą poprzednicy idź po porade, bo być może niepotrzebnie się aż tak martwisz.

5

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.

LeeBee, to nie takie proste... Znam przypadek rodziny która dosłownie stawała na głowie, by zatrzymać swojego podopiecznego, i nikogo nie obchodziło, że dziecko było z nimi od urodzenia. Poza tym " mamusia" się obudziła i chce małą zabrać do siebie. Na ten czas nie mam prawa jej tego dziecka nie oddać.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024