Witam wszystkie mamusie.
Jestem w 13 tygodniu ciąży więc termin porodu mam na WRZESIEŃ 2015. Ostatnio byłam u ginekologa i przepisał mi na silne upławy GYNO-FEMIDAZOL. Z ulotki przeczytałam że jest to lek na grzybice oraz infekcje a ja nie mam pieczenia ani swędzenia no ale cóż może na upławy pomoże. W ulotce było również napisane że brać 1 tabletkę dziennie- wieczorem przez 15 dni (w opakowaniu jest 15 tabletek). Lekarz przepisał mi jedno opakowanie oraz zalecił mi stosowanie jej 2 razy dziennie (najlepiej rano i wieczorem).
Czy któraś z was stosowała ten lek w ciąży?
Czy nie jest to za duża dawka i czy takie dawkowanie tego leku nie zaszkodzi dziecku?
Czy w ogóle ten lek jest bezpieczny w ciąży?
Proszę o odpowiedź bo mam wykupiony lek ale waham się aby go wziąć.
Wiesz, nie stosowałam tego leku, ale zastanawia mnie coś innego, czas ciąży jest takim okresem w twoim życiu, że musisz czuć się bezpiecznie i mieć całkowite zaufanie do swojego lekarza. Jeżeli przepisał ci ten lek, to albo mu zaufaj i się dostosuj, albo zmień lekarza, na takiego, któremu będziesz ufać, bo na dalszym etapie ciąży, możesz mieć więcej wątpliwości, a nie powinnaś.
HEEJ !
Uważaj na ten lek , Ja będac w 14 tyg ciazy omal przez niego nie straciłam dziecka , wzielam 3 tabl. Dawki takie jak ty ale ja po 3 mialam zawroty głowy rzygałam i krwawiam !! Odstawilam sama bez konsultacji wybralam sie do innego ginekologa i onwlasnie mnie ostrzeg , ze ten lek nie jest dla kobiet w ciazy bo ma silne dzialanie i moze choc nie musi doprowadzic do uszkodzen plodu czy poronienia , ja odstawilam na czas i corka ma 4 latka
Ale radzilambym sie skonsultowac z innym lekarzrm i poprosic o inny lek bo mozliwe ze masz - tak jak ja kiedys - zle postawiona diagnoze i przepisany pierwszy lepszy lek , a nie jest on wcale taki fajny
Moje zdanie bo mam takie a nie inne doswiadczenie po nim