Zwiazek z 24 latkiem. Czy odezwać się pierwsza czy go olać? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zwiazek z 24 latkiem. Czy odezwać się pierwsza czy go olać?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Zwiazek z 24 latkiem. Czy odezwać się pierwsza czy go olać?

Witajcie. Opiszę krotko i zwiezle swoj problem. Na niczym innym nie potrafię się skupić.. tylko o tym myślę. Otóż jestem ze swoim chłopakiem od dwóch miesięcy. Ja mam 19 lat a on ma 24. Jest to mój drugi poważny związek. Nie jestem doświadczona jak postępować ze starszymi facetami, a to jednak jest to 5 lat różnicy. On jest wyjątkowo trudnym egzemplarzem:P Jak juz sie na cos uprze to nie ma bata. Mój problem polega na tym, że ja daje od siebie 100% a on 10. Czuję , że nie angażuje się tak w nasz związek jak ja. A na dodatek nie odzywa się do mnie z szacunkiem , raz "wyrwalo" mu się "szmaciura" niby zarty, powiedział przepraszam ale zapamiętać zapamiętałam. Ostatnio przylapal mnie na paleniu papierosów. Wiem, że tego nie lubi. Wytłumaczyłam mu co i jak, ze nie pale nałogowo (nie wiem w sumie czemu tak się tłumaczyłam) a on do mnie "Skoncz". No to skonczylam i nie odpisałam juz nic (rozmowa nie odbywała się na zywo). A teraz od dwóch dni cisza grobowa. To już nie jest pierwszy raz, oczywiście zawsze ja pierwsza wyciągałam reke na zgodę. Chce żeby trochę się postarał o mnie. Tak szczerze to ja starałam się o wszystko od początku i juz mam tego dość.   A facet z tego co wiem nie był jeszcze w poważnym związku właśnie dlatego, ze ma trudny charakter.

Co o tym wszystkim sądzicie dziewczyny? Odezwać się pierwsza? Czy czekać?  I jak długo czekać? Nie wiem co taki 24 latek ma w głowie i jak postępować.

Zobacz podobne tematy :
Odp: Zwiazek z 24 latkiem. Czy odezwać się pierwsza czy go olać?

Nazwał Cię szmaciurą a Ty się zastanawiasz czy do niego zadzwonić? Szanuj się!

3

Szmaciura? yikes
Przyłapał Cię na paleniu papierosów? yikes
Nie angażuje się w związek? yikes

Skoro po ledwie dwumiesięcznej znajomości posuwa się do obelg, skoro traktuje Cię jak dziecko, które musi wychować wedle swych kryteriów, a Ty czujesz się w obowiązku tłumaczyć powody zapalenia papierosa, to jesteś na ścieżce do zbudowania toksycznego związku. Wiele takich istnieje, są wyjątkowo trwałe. Pomyśl, jak będzie wyglądało Twoje życie z nim za 5, 10, 15 lat.

4

SupportforOscar napisał/a:

Nazwał Cię szmaciurą a Ty się zastanawiasz czy do niego zadzwonić? Szanuj się!

Dlatego się nie odzywam pierwsza. Chociaż doskonale wiecie, że ciężko wytrwać w tym postanowieniu.

5

Trudno, ale trzymam kciuki!

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zwiazek z 24 latkiem. Czy odezwać się pierwsza czy go olać?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024