Czy spróbować jeszcze raz - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy spróbować jeszcze raz

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2015-02-16 19:46:53)

Temat: Czy spróbować jeszcze raz

Witam,

Jestem facetem i mam 24 lata, dziewczyna o której napiszę, jest o rok młodsza. Nie chcę się rozpisywać, ale w skrócie spotykaliśmy się przez ponad półtora roku od czasu do czasu. Z mojej strony było zaangażowanie, a Ona to wykorzystywała i bardzo sprytnie wodziła mnie za nos i zachowywała się jak przysłowiowy "pies ogrodnika". Doszło do rozmowy między nami. Twierdzi, że cały czas traktowała mnie jak kolegę, ale ja bez żadnego nacisku ani gniewu z mojej strony przyznałem się do uczuć i powiedziałem (podając konkretne przykłady), że bawiła się mną. Nie umiała dobrze z tego wyjść i odpowiedzieć mądrze, gubiła się w swoich zeznaniach. Mimo wszystko zaproponowałem znajomość koleżeńską, ale ona powiedziała, że dobrze będzie żeby najpierw opadły moje uczucia i emocje. Dodam, że ta dziewczyna niestety nie grzeszy "samokrytyką". Ale mimo wszystko zakochałem się z niej i darzę ją szczerym uczuciem, dlatego doprowadziłem do tej szczerej rozmowy o wszystkim, przynajmniej ja się otworzyłem przed nią w pełni. Po kilku dniach od czasu rozmowy zablokowała mnie na facebooku (może obawia się że śledzę każdy jej ruch), ale jej zachowanie wygląda na to, że po "wygarnięciu jej" (zwykła rozmowa, bez wyrzutów z mojej strony, a jedynie przedstawienie jak ja to wszystko widzę i co czuję, na spokojnie, bez emocji) zaczęła traktować mnie jak wroga. Teraz zastanawiam się czy napisać jej życzenia na Dzień Kobiet czy lepiej odpuścić? Wiem, że jest jeszcze trochę czasu, ale ciągle głowię się co zrobić. Skoro zadeklarowałem się co do koleżeństwa, głupio byłoby nie napisać, ale z drugiej strony przez jej nieszczerość zastanawiam się czy warto.

Nie chcę tego kończyć w ten sposób, chcę być do końca w porządku w stosunku do niej.  Może kiedyś przemyśli to jak się zachowywała w stosunku do mnie, a gdy poczuje że mnie traci, to ją ruszy. A patrząc na to, że nie jest zbyt wylewna w samokrytyce, gdybym nie napisał życzeń, to sama z siebie może już się więcej nie odezwać, dlatego też chciałbym wyciągnąć do niej rękę.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy spróbować jeszcze raz

Jezeli z jej strony jest kolezenstwo,a ztwojej uczucie(jak to nazwales) to co to ma byc?Ani to pies ,ani wydra.slyszales kiedys,ze do tanga potrzeba dwojga?pzdr.

3

Odpusc. Tak po prostu odpusc. Nie bedzie juz z tego ani zwiazku ani kolezenstwa.
Odkryles jej gre i koniec piesni.

Nie skladaj zadnych zyczen-ona i tak ich nie chce i nie doceni.

Brutalna prawda jest taka, ze zabawila sie Toba i nigdy nawet nie wspomni, ze to zrobila.
Dla niej bylo milo, ale sie skonczylo.

Nie wymyslaj powodow do odzywania sie, przeciez widzisz, ze nie chce cie w swoim zyciu.

4

Mam podobna sytuacje , tylko , ze moj były jest przekonywany przeze mnie o tym abyśmy spróbowali . Jeśli dziewczyna nie powiedziała Ci , ze coś do Ciebie czuje , a jedynie traktuje Cie jako kolegę to daj spokój . Zdystansuj sie od niej i nie pisz. Sama zobaczy jak to jest bez Ciebie i albo zatęskni albo będziesz wiedział , ze nie było warto .

5 Ostatnio edytowany przez apteka85 (2015-02-17 00:12:26)

Podczas rozmowy przyznała się, że początkowo zafascynowałem ją swoją osobą i trochę jej zależało. Później jednak coś się zmieniło, a konkretnie gdy chciałem czegoś więcej. Nigdy nie była w związku i być może ma pewne obawy z tym związane. Starałem się z nią o tym porozmawiać, ale zauważyłem, że to są dla niej trudne tematy i chyba nigdy nie rozmawiała o tym z facetem. Jest trochę "dzika", ale ja nie byłem nachalny w żaden sposób ani nie narzucałem się jej. Również nie naciskałem. Wydaje mi się również (ale to moje subiektywne zdanie), że lubi zdobywać facetów, zresztą tak jak ja kobiety.
Chciałbym dodać, że mieliśmy kilkumiesięczną przerwę w naszej znajomości - później jednak to Ona wykazała inicjatywę, by dalej utrzymywać kontakt i była bardzo ciekawa co u mnie słychać, czy coś się zmieniło itd... Wtedy też narobiłem sobie znów nadziei, że być może czuła się źle beze mnie.
Mam obawy związane z tym, że jej "ego" nie pozwoli, by się znów do mnie odezwać. Być może się mylę, ale ma trochę ciężki charakter.
Hmmm ... dlaczego podobają mi się dziewczyny z charakterem...
Chciałbym mieć zwyczajnie pewność, że zrobiłem wszystko co tylko mogłem - a reszta już nie zależy ode mnie.

6 Ostatnio edytowany przez apteka85 (2015-02-18 17:41:39)

Z jednej strony nie chcę zamykać za sobą całkowicie furtki, bo gdyby właśnie to miałoby być ewentualnym powodem tego, że jej "ego" nie pozwoli się odezwać, chciałbym zostawić właśnie uchylone drzwi, że mimo wszystko chcę mieć z nią chociaż kontakt w formie wysyłania sobie życzeń. Z czasem zrozumie, że nie jestem obrażalskim chłopaczkiem i nie zachowuję się tak jak inni. Jednakże z drugiej strony całkowicie odcięcie się i moja "niedostępność" może wzbudzić coś w niej.
Które rozwiązanie wydaje Wam się być bardziej trafne ?   

A czemu o to pytam? Bo w swoim przypadku nie mówię o zauroczeniu, ale o zakochaniu i jestem tego pewien, bo nigdy czegoś takiego do nikogo nie czułem, również będąc w związku.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy spróbować jeszcze raz

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024