Zakończenie wielkiej miłości. Jak działać? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zakończenie wielkiej miłości. Jak działać?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Zakończenie wielkiej miłości. Jak działać?

Witajcie.
Tydzień temu mój chłopak zerwał ze mną. Jestem w totalnej rozsypce, on ponoć też cierpi. Nasz związek był dość intensywny. Byliśmy razem prawie dwa lata na odległość, ale za rok on miał się przeprowadzić bliżej mnie. Zawsze mówiliśmy, że poznaliśmy się nieprzypadkowo. Mówiliśmy o sobie jako o ideałach dla siebie nawzajem. Uczucie jest ogromne. On jest wybuchowy, ja spokojna. Mieliśmy kryzysy, ale radziliśmy sobie z nimi.

Ostatnio był troszkę słabszy okres; on nie był pewny czy powinniśmy być razem z okazji naszych kłótni i postanowił zerwać półtora tygodnia temu. Lecz ja postanowiłam, to ratować. On uznał po kilku godzinach, że mam rację, bo nie jesteśmy dla siebie przypadkowi, te wspomnienia, miłość itd. I postanowiliśmy walczyć o siebie. Tydzień temu przez zupełną głupotę(którą ja powiedziałam) postanowił, że to koniec, że nie chce mnie w swoim życiu. Że to nie jest to, że chce być sam. Ja tłumaczyłam, żeby był spokojny, bo nic się nie stało. Niestety to nie pomogło. Przez kilka dni próbowałam delikatnie go nakłonić - na marne. Co jakiś czas pisze do mnie/zadzwoni by sprawdzić jak się miewam. Trzy dni temu zadzwonił do mnie, mnie poniosły emocje i zaczęłam mówić, że marzę o jego obecności. Popłakał się, i powiedział, że od czasu rozstania tego nie robił i, że jest mu bardzo ciężko. Ale że jego zdaniem była, to chyba dobra decyzja. Wczoraj i przedwczoraj odzywał się do mnie, że poza rozstaniem ma inne problemy i dodatkowy ból z tego powodu czuje(o czym mi mówi). Cały czas powtarza, że decyzja jest nieodwołalna. Dziś spytałam go, czy moglibyśmy spotkać się w ciągu najbliższych kilku tygodni i porozmawiać, a jeśli nie będzie chciał wrócić, to tak się nie stanie. Odpowiedział mi, że jeśli byśmy się spotkali, to skończyło by się powrotem do siebie i że spotkamy się dopiero wtedy gdy sobie wszystko "poukłada".

Nie wiem co robić... Cały czas stoję przy telefonie, i czekam na jakąś pozytywną wiadomość od niego. Nie potrafię odpuścić miłości z osobą, która tyle dla mnie znaczy, i dla której ja tyle znaczę. Widzę po prezentach od serca, które dostawałam od niego. Te słowa, które słyszałam. Ten wzrok i zachowanie względem mnie...
Mam mu dać trochę czasu, żeby sobie przemyślał to wszystko? Ile mam czekać?
Dziękuję bardzo z góry za wsparcie

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zakończenie wielkiej miłości. Jak działać?

A cóż to za "głupota" była rzekomym powodem Waszego rozstania?

I jeśli chcesz walczyć to odpuść. Stara metoda, nie pisz, nie dzwoń, 100% ignor, musisz mu dać zatęsknić, wtedy (jeśli kocha) to wróci, bo poczuje stratę. A do czasu jak go osaczasz i warujesz przy telefonie to goowno z tego będzie. Google ---> metoda 34 kroków - przeczytać i zastosować się do tego w 100%.

3

Wróci, bo zateskni mówisz..
Ale czy to na pewno miłość?

te klotnie sa pawodem ? o co sie klocicie ?

5 Ostatnio edytowany przez Waranka (2015-02-15 09:07:28)

Ja rzuciłam na wpół serio zazdrosny tekst w stosunku do jego koleżanki. On powiedział, że to był tylko pretekst dla niego i koniec...

Zazwyczaj to są pierdoły, bo ja na coś zbyt emocjonalnie zareaguję, czy on.

Czytałam właśnie o tej metodzie. Tak miałam doradzane, że muszę się nie odzywać a zatęskni. Chociaż czasami w to wątpię, bo to co mówił...
A jeśli do mnie dzwoni lub pisze by sprawdzić co u mnie, to mam olać?

6

Pewnie to znasz "Puść wolno. Jeśli wróci jest Twoje."
To że będziesz go nakłaniać będzie dawało odwrotny efekt. Wiem jak Ci ciężko, wiem jak trudno dać sobie spokój, że wewnętrznie coś nie pozwala Ci odpuścić i ciągle czujesz wolę walki o ten związek - ale wiesz w czym problem? Że muszą chcieć dwie strony, a póki co, on jest przekonany o słuszności swojej decyzji i to podtrzymuje. Z wbitym nożem w serce, ale musisz to uszanować. I chociażby dla własnego dobra, z czasem przywykniesz do tego troszeczkę...
Moim zdaniem, przynajmniej na razie, nie powinnaś narzucać tematu związku, tego co czujesz itd.

7

1. Nie śledź, nie przekonuj, nie proś i nie błagaj.
2. Nie dzwoń często.
3. Nie podkreślaj pozytywnych elementów małżeństwa.
4. Nie narzucaj się ze swoją obecnością w domu.
5. Nie prowokuj rozmów o przyszłości.
6. Nie proś o pomoc członków rodziny.
7. Nie proś o wsparcie duchowe.
8. Nie kupuj prezentów.
9. Nie planuj wspólnych spotkań.
10. Nie szpieguj męża/żony. To cię zniszczy. Jeżeli chcesz to zrobić dla spokoju umysłu, wynajmij profesjonalistę.
11. Nie mów ?Kocham Cię?.
12. Zachowuj się tak, jakby w twoim życiu wszystko było w porządku.
13. Bądź wesoły, silny, otwarty i atrakcyjny.
14. Nie siedź i nie czekaj na męża/żonę ? bądź aktywny, rób coś, idź do kościoła, wyjdź z przyjaciółmi, itp.
15. Będąc w domu z /żoną (jeżeli to ty zazwyczaj rozpoczynasz rozmowę) postaraj się mówić jak najmniej.
16. Jeżeli zawsze pytasz, co robiła/ł w ciągu dnia twoja żona/ mąż, PRZESTAŃ PYTAĆ.
17. Musisz sprawić, że twój partner zauważy w tobie zmianę i zda sobie sprawę, że jesteś gotowy żyć dalej, z nim lub bez niego.
18. Nie bądź opryskliwa/y czy oziębła/y ? po prostu zachowuj dystans i obserwuj, czy twój partner zauważy i, co ważniejsze, zda sobie sprawę, co traci.
19. Bez względu na to jak się DZIŚ czujesz, pokazuj mężowi/żonie jedynie zadowolenie i szczęście. Niech widzi osobę, z którą chciałby być.
20. Unikaj wszelkich pytań dotyczących małżeństwa do chwili, gdy mąż/żona zechce o tym rozmawiać (co może potrwać jakiś czas).
21. Nigdy nie trać kontroli nad sobą.
22. Nie okazuj zbytniego entuzjazmu.
23. Nie rozmawiaj o uczuciach (to tylko wzmacnia te uczucia).
24. Bądź cierpliwa/y
25. Słuchaj tego, co naprawdę mówi do ciebie mąż/żona
26. Naucz się wycofać w chwili, kiedy chcesz zacząć mówić.
27. Dbaj o siebie (ćwicz, śpij, śmiej się i skoncentruj się na pozostałych elementach swojego życia).
28. Bądź silny/a i pewny/a siebie; naucz się mówić cicho i spokojnie.
29. Pamiętaj, że jeżeli zdołasz się zmienić to twoje wszystkie KONSEKWENTNE działania będą mówiły więcej, niż jakiekolwiek słowa.
30. Nie pokazuj rozpaczy i zagubienia nawet w sytuacji, gdy cierpisz najbardziej i jesteś zagubiona/y.
31. Rozmawiając z mężem/zoną, nie koncentruj się na sobie.
32. Nie wierz w nic, co słyszysz i w mniej niż 50% tego, co widzisz.
33. Nie poddawaj się bez względu na to, jak jest ciężko i jak źle się czujesz.
34. Nie schodź z raz obranej drogi.

- jak pisze czy dzwoni to NIE ODPISUJESZ, NIE ODBIERASZ, ma poczuć, że Ciebie nie ma, ma poczuć stratę.

8

Staram się zastosować do tego chociaż jest ciężko. Żyję nadzieją, ale jaka gwarancja jest, że się nie zawiodę?

9

Wiek wasz mozna poznac ?

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zakończenie wielkiej miłości. Jak działać?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024