Pokochaj siebie to pokocha Cię cały świat:) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Pokochaj siebie to pokocha Cię cały świat:)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Pokochaj siebie to pokocha Cię cały świat:)

Czy zauważyliście, że ludzie którzy kochają siebie w sensie pozytywny są też kochani, lubiani wręcz uwielbiani?
Ktoś kto siebie akceptuje, pracuje nad sobą jest osobą do której ludzie lgną.

Dobre słowo nic nie kosztuje a nie raz jest tak rzadko wypowiadane.

Niektórzy czekają na zaproszenie na odzew innych osób za nim wyjść do człowieka z otwartymi ramionami.

Jak wysyłanie życzenia świąteczne to pierwsi to robicie czy odsyłacie tylko jak ktoś Wam wyśle?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pokochaj siebie to pokocha Cię cały świat:)

Zaczynam sie tego uczyc...Tego kochania siebie.W moim zyciu zawsze bylo miejsce dla innych.A przeciez tylko siebie samych mamy do konca zycia.Rzeczywiscie,otoczenie to odbiera,odczuwa-lgna do nas.Zrozumiec i pokochac siebie -to pierwszy i zasadniczy krok zeby zrozumiec i pokochac innych.Pzdr.

3

Dobry temat. Z moich ostatnich odkryć: można żyć jak egoista i egocentryk a wcale siebie nie lubić. Ostatnio usłyszałam mądrze, że jeśli nie kocha się siebie nie można dać też miłości innym... coś w tym jest.

Egocentryk nie kocha siebie a jeśli juz to nieszczerze, warunkowo
Ludzie sluza mu tylko do zapelnienia brakow uczuc w stosunku do siebie

Kochanie siebie jest czyms innym. Kocham siebie jako człowieka bo rozmawiam bo rozumiem, bo słucham, bo przytulę, bo pomogę, bo umiem, bo jestem, bo mogę dawać nie oczekując itp

5 Ostatnio edytowany przez alcybiades (2015-02-06 00:04:20)

....przyznam, że przez dobrych kilka lat kupowałam to hasło i żyłam w błogim przekonaniu, że przecież ?ja kocham siebie?....kiedy w moim życiu nastąpiły radykalne zmiany, zaczęłam się zastanawiać, co to właściwie oznacza, że kocham siebie?...trzeba być zawsze miłym, grzecznym i posłusznym....trzeba sprawiać przyjemność innym ludziom, a jeśli dobrze się postarasz, to w nagrodę zostaniesz pochwalony....jeśli się pomylisz albo popełnisz błąd, zostaniesz ukarany....taka tresura zostaje w człowieku na długie lata, czasem do końca życia....człowiek instynktownie jak pies będzie się bał każdej porażki czy pomyłki...w dzieciństwie często uczy się nas ukrywania prawdziwych uczuć i udawania kogoś, kim naprawdę nie jesteśmy....znów nauczyć się sobą cieszyć...być dla siebie największym przyjacielem, traktować się z dobrocią i przyjaźnią, mieć dla siebie cierpliwość i wyrozumiałość, umieć sobie przebaczać, mieć ochotę robić dla siebie coś dobrego, cieszyć się z tego, że jest się żywym tu i teraz, czuć radość ze wszystkich dobrych zdarzeń....przyciągać szczęśliwych i ciekawych ludzi....kocham siebie i lubię być wyspana..dobranoc

alcybiades napisał/a:

....przyznam, że przez dobrych kilka lat kupowałam to hasło i żyłam w błogim przekonaniu, że przecież ?ja kocham siebie?....kiedy w moim życiu nastąpiły radykalne zmiany, zaczęłam się zastanawiać, co to właściwie oznacza, że kocham siebie?...trzeba być zawsze miłym, grzecznym i posłusznym....trzeba sprawiać przyjemność innym ludziom, a jeśli dobrze się postarasz, to w nagrodę zostaniesz pochwalony....jeśli się pomylisz albo popełnisz błąd, zostaniesz ukarany....taka tresura zostaje w człowieku na długie lata, czasem do końca życia....człowiek instynktownie jak pies będzie się bał każdej porażki czy pomyłki...w dzieciństwie często uczy się nas ukrywania prawdziwych uczuć i udawania kogoś, kim naprawdę nie jesteśmy....znów nauczyć się sobą cieszyć...być dla siebie największym przyjacielem, traktować się z dobrocią i przyjaźnią, mieć dla siebie cierpliwość i wyrozumiałość, umieć sobie przebaczać, mieć ochotę robić dla siebie coś dobrego, cieszyć się z tego, że jest się żywym tu i teraz, czuć radość ze wszystkich dobrych zdarzeń....przyciągać szczęśliwych i ciekawych ludzi..

I co najgorsze tak tresują nas rodzice. To wg mnie zły model wychowawczy, ale to już inny temat.

7 Ostatnio edytowany przez Orientalne Klimaty (2015-02-06 01:26:55)

prawdziwyfacet napisał/a:

Czy zauważyliście, że ludzie którzy kochają siebie w sensie pozytywny są też kochani, lubiani wręcz uwielbiani?
Ktoś kto siebie akceptuje, pracuje nad sobą jest osobą do której ludzie lgną.

Dobre słowo nic nie kosztuje a nie raz jest tak rzadko wypowiadane.

Niektórzy czekają na zaproszenie na odzew innych osób za nim wyjść do człowieka z otwartymi ramionami.

Jak wysyłanie życzenia świąteczne to pierwsi to robicie czy odsyłacie tylko jak ktoś Wam wyśle?

Tak ale sa tez tacy co lubia  takich poztynych ludzi niszczyc.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Pokochaj siebie to pokocha Cię cały świat:)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024