MIESIĄC BEZ SŁODYCZY- kto się dołączy? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » MIESIĄC BEZ SŁODYCZY- kto się dołączy?

Strony 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 191 ]

Temat: MIESIĄC BEZ SŁODYCZY- kto się dołączy?

Witajcie;-)
Kto ma ochotę przez cały miesiąc luty- nie jeść słodyczy?;-)
Kto sie dołącza?
( wybrałąm luty bo to najkrótszy miesiąc hihihi)
troszke oczyścimy z cukru organizm i pozbędziemy sie dodatkowych 2-3 kg ;-) zlikwidujemy zmęczenie i rozdrażnienie( tak, tak równiez i zbyt duża ilość cukru jest tego przyczyną)
Na wiosnę w sam raz ;-)

Małe sprostowanie, wiadomo,że cukier mamy wszędzie , w różnych produktach się ukrywa i całkowite z niego zrezygnowanie jest niemalże niemożliwe a jeśli możliwe to jest to ogromny wyczyn;-) Ja proponuje świadome zrezygnowanie ze SŁODYCZ - batoników, czekolad, cukru do słodzenia, jogurtów smakowych, płatków smakowych( zreszta te naturalne też mają cukier) oraz z wszelkich - napojów słodzonych.
Dozwolony wyjątek: owoce ;-)
Kto sie przyłącz?
Dzien startu : jutro, niedziela 1.02.2015
Meta: ostatni dzień lutego;-)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: MIESIĄC BEZ SŁODYCZY- kto się dołączy?

Ja bym bardzo chciała, ale studenciaki potrzebują dużo cukru big_smile Rozumiesz, stres, nauka, zabawa. Słodycze muszą być big_smile
Ale na swoje usprawiedliwienie powiem Ci, że prawie miesiąc bez słodyczy udało mi się być w grudniu smile

Ale będę Ci i wszystkim innym kibicować smile smile

3 Ostatnio edytowany przez Ola_la (2015-01-31 10:04:02)

będzie mega trudno, bo uwielbiam słodycze, kawe z cukrem i mlekiem, ale ok zgadzam się spróbuje musze schudnąć
tyle ze ja zaczne od  2 lutego a skoncze 2 marca bo jutro mam urodziny chrześnicy i sama rozumiesz ze nie mogę jutro:)
co do napojów nie ma problemu, chyba ze cola bo lubie, ale co to jest miesiąc
ja ze swojej strony zawieszam ale to już od 2 miesięcy nie jem białych bułek i nie pije piwa (zdarzyło się wyłamanie niestety raz):)

4

Chyba mogę się przyłączyć, z tym, że ja odstawiłam cukier już tydzień temu i nie na miesiąc, ale na zawsze wink Przynajmniej w założeniu, które poczyniłam w mojej głowie tongue Cukry wywaliłam z mojej diety z powodów zdrowotnych, zwyczajnie mi nie służą i przynajmniej przez parę miesięcy będę ich unikać pod każdą postacią. Potem dopuszczam możliwość, że będę jadła słodycze czy "zdrowy" cukier (czyli raczej ksylitol, syrop klonowy itp. a nie biały cukier rafinowany) okazjonalnie, od święta, ale nie chcę już nigdy wracać do nadmiernego spożywania cukru jak dotychczas.

Cel: pożegnanie problemów zdrowotnych i zrzucenie nadwagi. Na razie nie jest łatwo, ale jeśli to kogoś pocieszy: już po tygodniu mojego "detoksu" przestałam mieć napadową "chcicę" na cukier, która powodowała aż ssanie w żołądku na widok czekoladki wink Odstawienie cukru (jeśli wcześniej spożywało się go w dużych ilościach i codziennie) powoduje objawy odstawienne, takie jak bóle głowy, rozdrażnienie, rozchwianie emocjonalne i nie tylko. To już dużo mówi o tym, czy warto go spożywać.

5

Ja chciałabym się przyłączyć....no i to robię. Ale ja nie wiem ile wytrzymam...u mnie non stop ktoś je słodycze...tragedia. Mąż, dzieci...ech.
Ale walczę

6 Ostatnio edytowany przez Purple_Rain (2015-01-31 12:30:45)

Chciałabym, ale ostatnio w tym temacie mam słabą silną wolę. Do końca lutego muszę zrobić krzywą cukrową bo ostatnia wyszła płaska. Lekarka zabroniła mi przez 2 tygodnie jeść słodycze. Trzymałam się dzielnie, ale kurcze mam taką sytuację osobistą, że się niestety wczoraj złamałam. Do tego słodycze to jedyna używka dozwolona w moim stanie smile Na pewno dołączę na któreś 2 tygodnie w lutym. Może pomożecie mi odnaleźć inspirację wink.

7

Ja zaczynam od jutra, kto ze mną? smile

8

Tak, ciężko będzie ale w grupie łatwiej !!!! ;-) Damy rade dziewczyny;-) I musimy pisać tu każdego dnia czy się udAŁO;-) Jeśli 12 dziewczyn/ facetów wytrzyma danego dnia to właśnie Ty tez wytrzymasz;-) By nie było wstydu  hihihi;-)
I piszemy PRAWDE ;-) Czyli jeśli się nie uda np 5 lutego i  ktoś zje tabliczke czekolady i 3 marsy i popije to pepsi w butelce0,5 to nie piszemy ,że zjedliśmy małe ciasteczko.........;-)
TO TYLKO MIESIAC ;-) 4 TYGODNIE ;-)
proponuje w chwilach łakomego głodu kupic owoce suszone/ orzechy i owoce świeże ;-) Zjesz" ciasteczko" i masz "ciasteczko" ;-)

9

Dobra to i ja spróbuję od jutra,bo dzisiaj to już zdążyłam zjeść coś słodkiego wink
Ciężko będzie,ale jak czegoś nie ma w zasięgu wzroku to się da.Ale z cukru do kawy nie rezygnuje big_smile

10

połowę tego co sypałaś co drugi dzien na początek ! W olejnym tygodniu spróbuj zrezygnować;-) Co to jest miesiąc do wieczności? ;-DDD

11

Blanka nie da rady,nawet mając cukrzycę ciążową pijąc czasem kawę musiałam dosłodzić. NIe przejdzie mi przez gardło bez cukru big_smile
A bez kawy ciężko się obejść wink

12

Ja słodyczy mało jem.

Słodzić w ogóle nie słodzę - no chyba ze czuje sie kiepsko i wiem ze cukier mi spada w tedy osłodzę jedna łyżeczką cukru ewentualnie sok z malin/porzeczek/ pigwy.

Kawy nie pije wiec jej nie musze słodzić wink

Trzymam za Was kciuki !

13

lena812 no dobrze;-) Ale słodycze odstawiamy ;-)
zobaczycie jakie będziemy z siebie dumne;-D

14

coś nas tylko mało......no do jutra licze tu na jakąś setke. Przynajmniej ;-)

15

;-)

16

Ja też się dołączę. Od stycznia właściwie nie jem słodyczy w domu. Nie kupuje , nie piekę, nie słodzę.
Tylko jak jestem na imprezie, u kogoś to niestety jem co dają. Ale imprez nie mam w lutym i myślę, że mi się uda cały miesiąc.

Dobra - też dołączam. Oponka niebezpiecznie przybiera pora skończyć z cukrem. Nic nie słodzę ale jogurty i ciacho do kawy - nagminnie pochałniam. Trzeba bedzie wynieść jogurty do sąsiadów sad

18 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2015-02-01 03:19:17)

Blanka333 napisał/a:

Witajcie;-)
Kto ma ochotę przez cały miesiąc luty- nie jeść słodyczy?;-)
Kto sie dołącza?
( wybrałąm luty bo to najkrótszy miesiąc hihihi)
troszke oczyścimy z cukru organizm i pozbędziemy sie dodatkowych 2-3 kg ;-) zlikwidujemy zmęczenie i rozdrażnienie( tak, tak równiez i zbyt duża ilość cukru jest tego przyczyną)
Na wiosnę w sam raz ;-)

Małe sprostowanie, wiadomo,że cukier mamy wszędzie , w różnych produktach się ukrywa i całkowite z niego zrezygnowanie jest niemalże niemożliwe a jeśli możliwe to jest to ogromny wyczyn;-) Ja proponuje świadome zrezygnowanie ze SŁODYCZ - batoników, czekolad, cukru do słodzenia, jogurtów smakowych, płatków smakowych( zreszta te naturalne też mają cukier) oraz z wszelkich - napojów słodzonych.
Dozwolony wyjątek: owoce ;-)
Kto sie przyłącz?
Dzien startu : jutro, niedziela 1.02.2015
Meta: ostatni dzień lutego;-)

Ja się dopisuję, ale z zastrzeżeniem, że słodkie płatki będe jadła, bo jem codziennie prawie (muesli słodkie), wiem też, że niezdrowe, sklepowe, ale na razie nie chcę z nich rezygnować. No, ale resztę będę omijać, czyli batoniki, czekolady, czipsy itp. Nie będzie łatwo, ale w grupie raźniej wink

U mnie też powolnym celem jest zrzucenie nadwagi jak u Anemonne, tylko u mnie dużej dość - 85 kg i 170. Raz schudłam ok 20 kg, ale chyba za duży reżim był i waga wróciła taka sama, nie kontrolowałam się, jadłam dużo, kaloryczne rzeczy, odpuściłam sobie no i mam, moja wina. Teraz bardziej stopniowo, najpierw to odrzucę co pisałam, ale te muesli słodkie na razie nadal jem, a potem stopniowo inne rzeczy. Tak będzie mi lepiej. Od czasu diety mam mimo tego, że się objadałam dwa dobre nawyki, że piję wodę i nie słodzę już herbaty. Jednak te słodycze to jest niezła cholera, bo mimo, że na diecie niby długo ich starałam się nie jeść, to nadal kusiły mocno. Od cukru w herbacie odzwyczaiłam się, teraz mi taka herbata smakuje, a kiedyś była gorzka dla mnie, za to od słodyczy ile czasu bym ich nie jadła, to nie mogę się odzwyczaić, bo zawsze mnie kuszą. Jak są w domu, to nie umiem wytrzymać. W sklepie też ciężko. No i tak mam swój brak kontroli tongue Jedyne wyjście silna wola, którą u mnie była słaba, że jadłam tak bez opamiętania, oj słaba, ale teraz stopniowo będę i będzie lepiej. Dobrze, że jest ten wątek.

19

i jak i jak moja grupo?Kochani jak idzie ? ;-))))
U mnie dziś " przepyszna " kawa bez cukru i owsianka na wodzie z dodatkiem wkrojonego jabłka;-) narazie rece mi sie nie trzesą;-) 3majcie za mnie kciuki a ja trzymam mocno za was ;_)

20 Ostatnio edytowany przez Piotr Introwertyk (2015-02-01 14:41:54)

A u mnie krakersy do kawy. One tez maja 9g cukru/100g choc w ogole nie sa slodkie ! Czekam na drgawki odstawiennicze.
Napojow nie slodze wiec kawa jak zwykle gorzka

21

ja jak mowilam od jutra bo wrocilam z urodzin chrześnicy:)

22

mariolka sprawdze CIę ;-)

23

No to ja też "od jutra", bo dopiero teraz tu zajrzałam i kilka domowych pączków za mną tongue

Nie wyrzeknę się jedynie cukru do kawy, ale kawę piję jedną dziennie i słodzę jedną łyżeczkę tongue

Stop słodyczom big_smile

A domowe ciasta też trzeba wykluczyć? big_smile

24

pierwszy dzien bez słodkości za mną wink

25

tak z ta kawa, to choć jedna lyzeczke, już bez mleka,
już widze ze będzie trudno, ale będę się meldować codziennie:)
dziś był tort placek cukierki winko:)

26

Dzień minął . udało się obyć bez słodyczy.
Zjadłam wprawdzie kilka racuchów z jabłkami smażonych na oleju ale cukru było w nich tylko tyle aby drożdże mogły wyrosnąć.
A po wierzchu już cukrem pudrem dla siebie nie posypywałam. Więc myślę, że ten cukier w cieście się nie liczy bo byl potrzebny do procesu technologicznego pączkowania drożdży.

27

Kleoma nie naciągaj reguł tongue A można cukier zastąpić słodzikiem albo miodem? wink

Serio pytam, bo próbowałam przebrnąć przez gorzką kawę, no i nie da się, noooo tongue

28

nie da się gorzkiej pic to prawda, ale slodzilam dwie a dziś jedna tylko lyzeczke cukru i mleka nie dalam,
jak na razie trzymam się bez słodyczy

29

Nie ma to jak wsparcie męża... rano mówię mu, że od dziś zero słodyczy, a z czym on mi do domu wraca?
Z moimi ulubionymi krówkami ciągutkami... kochanie kupiłem Ci coś dobrego...

Ale spoko, nie dałam się zwieść big_smile

Dziewczyny nie naginajcie regul ! Slodyczy nie zjadlem za to za duzo innych rzeczy. A kawa najlepsza gorzka -jak ja mozecie slodzic ? Melduje sie jutro. Czesc

31

Dziś udało mi się bez ani jednego kryształka cukru przeżyć dzień. I cieszy mnie to.
Banan i 2 mandarynki się nie liczą przecież.

32

dolączam się! ja jestem okropna w jedzeniu slodyczy sad paczka ptasiego mleczka idzie mi w godzinę sad a pozniej szybko z wyrzutów sumienia idę ćwiczyć !

ostatnio udalo mi sie nie jeść 10 dni, pozniej dostalam napadu i zjadlam w pracy 3 desery big_smile
wlasnie najgorsze jest to że ja w pracy mam wszystko pod nosem, tylko rączke wyciągnę i już mogę jeść tongue

uwielbiam po prostu smak czekolady, ale nie jem od wczoraj, zobaczymy ile tym razem uda mi sie przatrwać big_smile

33

Chętnie dołączę smile. Herbaty nie słodzę już od 20 lat, słodyczy nie jem od tygodnia. Wczoraj zgrzeszyłam za pomocą ciasta czekoladowego w schronisku, no ale po wyrypie trzeba uzupełnić energię. Dlatego zastrzegam, że będę jeść batony energetyczne jedynie podczas wysiłku i tylko w weekendy smile.

34

melduję że 2 dzien bez słodyczy wink

Niestety chocbym nie wiem jak bardzo chciała kawa bez cukru nie przejdzie hmm

35

Dołączam się do klubu tongue  - dwa dni nie dość, ze bez cukru, to w ogóle na diecie niskowęglowodanowej tongue

Wy nie przesadzajcie z tą gorzką kawą - jakby ktoś nie wiedział, to człowiek ma na języku receptory smaku  - miliony - i każdy z tych receptorów odpowiada za konkretny smak: Słodki, słony, gorzki, kwaśny (a niektórzy twierdza, że też umami) i każdy z nas ma określoną liczbę receptorów danego smaku, ale różną u rożnych ludzi. Dlatego gorzka kawa nie smakuje tak samo gorzko wszystkim osobom - jeżeli ktoś ma dużo receptorów gorzkiego smaku ta sama kawa bez cukru może być dla tej osoby o wiele bardziej gorzka niż dla osoby, która ma mało receptorów smaku gorzkiego ( zwłaszcza jeżeli na dodatek pali papierosy - dym tytoniowy w znacznym stopniu osłabia smak i węch).

Zwykle osoby, które są wrażliwe na gorzki smak nie lubią też ciemnej czekolady i wódki, ale lubią grapefruity i drinki z wódki z sokami owocowymi bo kwaśny smak osłabia wyczuwanie gorzkiego (dlatego ewentualnym sposobem na gorzką kawę byłby plasterek cytryny i dlatego też wiele osób lubi herbatę z cytryną) wink 

Natomiast słodki smak podkreśla odrobina (ale naprawdę odrobina) soli.

Ja jestem z tych, co gorzkiego nie znoszą i kawę zawsze jeśli nie cukrem to traktuję jakimś słodzikiem - ostatnio ekstraktami ze stewii, do której się w końcu przekonałam ;P

36

Iceni Kochana ;-) Witaj w gronie ;-) Masz rację całkowitą z tymi receptorami;-) Dla mnie gorzka kawa wcale nie jest aż taka gorzka ;-)

37

Iceni napisał/a:

Zwykle osoby, które są wrażliwe na gorzki smak nie lubią też ciemnej czekolady i wódki, ale lubią grapefruity i drinki z wódki z sokami

Czekoladę, to ja akurat pod każdą postacią lubię:D Nie robi mi różnicy, czy gorzka,czy deserowa czy jeszcze jakaś tam tongue

Żeby jednak  ta kawa nie był kością niezgody rezygnuję i z niej, rano była mięta tongue

Do pracy zamiast uwielbianych holenderskich z czekoladą mam 4 pomarańcze, dam radę big_smile

38

Mija równo 7 dni odkąd nie miałam w ustach niczego zawierającego cukier. Kawę też zawsze słodziłam, choćby stewią, ale teraz problem sam się rozwiązał - odstawiłam kawę całkowicie wink I tak nie mogę mleka, a czarnej kawy nie lubię (podobnie nie smakuje mi kawa z mlekiem sojowym i innymi roślinnymi wymysłami).

Do tej pory radziłam sobie dobrze, tzn. już zdążyła osłabnąć moja ochota na słodkie, ale od 2 dni mam jakiś kryzys tongue Dziś śniło mi się, że napycham sobie buzię czekoladą big_smile I zaczęłam mieć dziwne zachcianki, których wcześniej nie miałam (nawet przed dietą) - np. na dżem truskawkowy albo banany... Zaczynam chyba rozumieć ludzi rzucających palenie big_smile

39 Ostatnio edytowany przez Iceni (2015-02-03 12:22:43)

Zrezygnuj z wszelkich weglowodanow prostych - mąkę, biale pieczywo, owoce itp. itd.  Przestaw sie na wegle o niskim IG.
Chec na slodkie jest wywolana spadkiem cukru we krwi, im wahania cukru we krwi sa mniejsze tym mniejsza jest ochota na slodkie.

Najszybciej sie tego mozesz pozbyc wywalajac wszelkie weglowodany na dwa dni - jesz tylko bialko (ok 70g/dzien i tluszcz ok 150g) + do tego minimum weglowodanow, najlepiej zlozonych - max 50g - po 2 dniach cukier we krwi sie stabilizuje na poziomie minimum i mozesz sobie zaczac wprowadzac wiecej weglowodanow bez uczucia schizow na temat slodyczy.

Ja wlasnie za to uwielbiam diete Kwasniewskiego (chociaz ze wzgedu innych ograniczen jest dla mnie trudna - koniecznosc zrezygnowania z wiekszosci owocow to dla mnie jakas masakra) niemniej jedynie wlasnie na dietach niskoweglowych nie mam schizow na temat slodkiego - cudowny psychiczny spokoj

40

Iceni, jeśli to do mnie to wszystkie węglowodany proste wyrzuciłam równo z cukrem wink Zresztą tych złożonych też na razie za bardzo nie jem. Obecnie żywię się tylko warzywami, mięsem, rybami i jajkami.

A chęć na słodkie mam nawet świeżo po posiłku i w ogóle 24h na dobę - u mnie to nie zależy od wahań cukru, ale raczej od tego, że przyzwyczaiłam swój ośrodek przyjemności w mózgu, że jego jedynym "narkotykiem" jest cukier wink

41

Ahaaa... I tak cie nosi? big_smile

42

Musi upłynąć więcej czasu, żeby mnie przestało nosić wink Mogę nie jeść węgli wcale i np. widzę dobre skutki w postaci ustabilizowania poziomu cukru - kiedyś (kiedy jadłam dużo węgli) głód objawiał się u mnie silnym ssaniem w żołądku, spadkiem koncentracji, bólem głowy i drżeniem rąk, natomiast teraz mogę łazić głodna 2-3 godziny i nic mi nie jest. Ale mimo to za każdym razem, kiedy widzę jak ktoś je słodycze lub poczuję zapach czegoś słodkiego to mam ochotę zwinąć się w kulkę i odciąć od świata tongue

43

Polecam sobie zrobić gdy się komuś bardzo chce słodkiego kaszę jaglaną ugotowaną na wodzie zmiksowaną z pieczonym jabłkiem.
Przypomniałam sobie, że tak robiłam w młodości gdy nie było słodyczy w sklepie.
Można dodać do tego jakieś ziarenka, orzechy i mamy wysokowartościowy posiłek.
Ja sobie to właśnie przyrządzam i jutro wezmę w pojemniczku do pracy. Bo w pracy mam pokusy,  moje koleżanki jedzą drożdżówki i pączki  na śniadanie. Będę więc miała coś co lubię i co nie da ponieść się pokusie.

A dzisiejszy dzień chyba zaliczam do udanych bo nic słodkiego nie zjadłam jak na razie.

44

Dziś na śniadanie robiłam pankejki, oczywiście bez cukru. Czasem daję do ciasta kawałki bananów i trochę płatków owsianych, a dzisiaj dodałam otręby i mus truskawkowy niesłodzony (truskawki z zamrażarki rozmroziłam, podgrzałam i zmiksowałam). Dodanie różnych "śmieci" typu płatki czy orzechy powoduje, że jestem dłużej syta i nic słodkiego za mną "nie chodzi". Aczkolwiek do kawy dałam łyżeczkę cukru (malutką i płaską). Po prostu nie potrafię inaczej.

45

drugi dzień bez słodyczy da się, ale nosi mnie za czekolada a jak reszta trzymacie się?

46

Z wyjątkiem tego musu i cukru w kawie to się staram trzymać smile. Jak miałam w ciągu dnia ochotę na coś słodkiego, to zagryzałam wafle ryżowe albo robiłam na szybko sałatkę z pomidorkami i oliwkami. Teraz zaczynam swoje ćwiczonka, więc pewnie po nich mnie znowu zaśsie na słodkie...

47 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2015-02-04 03:23:31)

Ja się zapomniałam i wczoraj zjadłam ptysia tongue Serio, zapomniałam przez chwilę jakby o tym, a potem ups tongue No, ale trudno prawda, bywa i nie przejmować się? Teraz już zapisuję sobie w widocznym miejscu i będę pamiętać smile

No pewnie Anemonne, musi minąć trochę czasu. Jak pisałam dla mnie słodycze to taka cholera, bo jak się zawzięłam, to mimo ślinotoku mogłam długo nie jeść, ale co z tego, jak cały czas potem mnie kusiły. Chciałabym mieć tak jak niektóre osoby, które piszą, że nie jadły długo słodyczy, a potem ich nie kuszą i wręcz nie smakują im jak dawniej. Ja tak nie mam i nadal ślinotok i czuję ten super smak, ktoś ma podobnie jak ja? tongue Tylko z niesłodzeniem było łatwiej i tu jak pisałam już nie słodzę. No, ale słodycze jakoś nie, więc tylko będę musiała chyba wzmacniać swoją słabą silną wolę. A powiem Wam, że czasem jak nie jem, to same mi do głowy przychodzą obrazy różnych słodyczy, tak bezwiednie heh i ślinotok ;p Nie ma lekko heh ;p Serio, jak jadłam zbilansowanie, nie to co teraz, to też pokusa na słodkie była niezła, chociaż czasem nieco mniejsza. No ma ktoś podobnie jak ja? wink Będzie raźniej, że nie tylko ja mogę nie jeść długo słodkiego, a i tak mnie ciągnie jak nie wiem. No, ale postaram się w końcu dać sobie z tym radę...

A co najlepsze jako mała dziewczynka dużo słodyczy nie jadłam jakoś. No, ale potem widocznie jak poczułam ich smak, to mózgowi ciężko z niego zrezygnować. Jedynie to nie ciągnie mnie do napojów gazowanych Coli itp, ich nigdy nie lubiłam. No, ale do czekolad, ciast itp bardzo mnie ciągnie właśnie. A pieczywo też już ciemniejsze jem zwykle, ale widać nie tak dużo to daje mi ;p No, ale fakt tu zdrowiej chociaż.

48

Ja się trzymam o dziwo dobrze. Zamiast kawy mięta tongue Zamiast ciastek pomarańcze smile
W dwa dni jedyne dwie łyżeczki cukru. Zero słodkich przekąsek.

Teraz pięć trudnych dni przede mną, jutra długa podróż pociągiem - zjadłoby się coś dla zabicia czasu, a później 4 dni na delegacji (z pewnością będą nam dogadzać) i później znów kilka godzin w pociąg (dobrze,że chociaż nocą, to jakoś minie).

49

A mi się udaje;-) A już( dopiero 4 ) ;-) Może dlatego że mam zapalenie spojówek i nie widzę w domu słodyczy

Trwam.

51 Ostatnio edytowany przez Iceni (2015-02-04 11:45:01)

Tez mi sie udaje, wczoraj sie zapomnialam i zjadlam 3/4 jablka (u mnie owoce sa tez zakazane) ale... pewna nagroda jest, jak sie zwazylam dzis rano to sie okazalo, ze jest 1,5kg mniej ;P (taa.. ja wiem, ze to glownie woda itd., ale mimo wszystko poprawia humor big_smile)

52

Na szczęście ja się tylko cukru wyrzekam, z owoców nie zrezygnuję never ever tongue

53

No nie wyrzekam sie tak do konca - jem owoce o malej zawartosci cukru big_smile
Moim hitem sa mrozone truskawki - mozna je jesc jak cukierki (Na dodatek mam polskie, kupione w polskim sklepie big_smile )

54

Chętnie bym do Was dołączyła z racji diety pro-cera. tongue Jednak z bólem przyznaję, że mam słabą "silną wolę" i od czasu do czasu zjem coś słodkiego (ale malutko!). Mogę się w każym razie postarać pod warunkiem, że chipsy bananowe nie zaliczają się do słodyczy. big_smile

55

Jak są sauté, to uznajmy, że są to owoce tongue

56

no gto ja wypadłam z gry sad

zjadłam dziś 3 batony sad mam wyrzuty sumienia, idę ćwiczyć

57

Bubuś, czyli owoce. smile

takaja, nie załamuj się, jesteśmy tylko ludźmi. wink

58

No, ja się dziś zagapiłam i zjadłam znowu pół jabłka big_smile bo Młodej obierałam i jakoś tak odruchowo wciągnęłam  dwie ćwiartki tongue

59

Jezuu dzisiaj tak mnie skręcało i taki miałam ślinotok na słodkie, szczególnie jak otwarłam zamrażalnik, a tam dwa kawałki ciasta od teściowej, takiego z kremem.... masakra.

Ale w nagrodę dostałam hot-doga z BP. Chciałam z Tesco, no ale lepsze to niż nic wink

60

Ja wytrwałam kolejny dzień. Ale w nocy śnią mi się lody, rurki z kremem, batoniki. Śni mi się , że to jem i jest mi tak ogromnie dobrze.

61 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2015-02-05 08:41:43)

Blanka333 napisał/a:

A mi się udaje;-) A już( dopiero 4 ) ;-) Może dlatego że mam zapalenie spojówek i nie widzę w domu słodyczy

To dobrze smile No ale powiedz mimo tego zjedzonego ptysia nie przejmować się i po prostu iść dalej do przodu spokojnie?

Tak to już nie jem słodyczy, no tylko prócz słodkich muesli teraz codziennie, co pisałam, że na razie nie zrezygnuję. Raz jeszcze zjadłam serek waniliowy przez ten czas, a tam w sumie dużo cukru, ale dobra, już nie zjem. Na szczęście po tym już nie miałam tak ochoty na słodkie. No bo to po tym ptysiu już było. No, ale już takich rzeczy nie będę ruszać i będzie ok, nie? tongue

Emilia, to fajnie. Hot dog też spoko, a nie słodycze, więc można wiadomo. A jak to w nagrodę?

Takaja, nie przejmuj się, ja zjadłam tego ptysia i wiesz, ale idziemy dalej hehe. A Ty zapomniałaś się tak jak ja czy tak kusiło, że nie mogłaś wytrzymać? Ja zapomniałam się, ale też ciężko było wytrzymać wtedy jak zobaczyłam ptysia ;p Tata miał ptysie no i wiesz.  No, ale teraz dam radę.

62

Truskaweczko, w nagrodę za rezygnację ze słodyczy wink. Muszę sobie jakoś zrekompensować ten brak smile

63

Aha ok rozumiem smile

64

Dziś też mi się udało ale było ciężko bo koleżanka w pracy częstowała ciastem z okazji imienin.Wzięłam a potem oddałam innej koleżance aby wzięła do domu dla dziecka. Chociaż mi strasznie żal było, ciasto efektowne, wyglądało apetycznie.

65

Kleoma napisał/a:

Dziś też mi się udało ale było ciężko bo koleżanka w pracy częstowała ciastem z okazji imienin.Wzięłam a potem oddałam innej koleżance aby wzięła do domu dla dziecka. Chociaż mi strasznie żal było, ciasto efektowne, wyglądało apetycznie.

No ciężko się powstrzymać w takiej sytuacji. No, ale ja, że się złamałam wtedy, to chyba mam się nie poddawać, prawda? Ważne, że dalej do przodu, mam rację? smile Tak mi się wydaje.

Posty [ 1 do 65 z 191 ]

Strony 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » MIESIĄC BEZ SŁODYCZY- kto się dołączy?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024