Pierwsze tabletki, Novynette - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Pierwsze tabletki, Novynette

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1

Temat: Pierwsze tabletki, Novynette

Witajcie, drogie NetKobiety smile
Byłam dziś na swej pierwszej wizycie u ginekologa, który zapisał mi tabletki antykoncepcyjne o nazwie Novynette, oczywiście dokładnie określając co i jak mam zrobić, gdy nadejdzie pora, aby je wziąć. Problem w tym, że w aptece dostępne były jedynie Novynette (Deso 20), które podobno niczym się nie różnią, prócz tego, że są nieco tańsze. No i mam zagwozdkę, bo nie mają tak dokładnych oznaczeń jak tamte (tylko dni tygodnia, żadnego "start" ani cyferek) i przez to nie bardzo wiem, od której mam rozpocząć. Byłabym niezmiernie wdzięczna za poradę. Nie obraziłabym się również za opinie forumowiczek, które miały przyjemność dane tabletki stosować.
To jak, pomożecie? smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pierwsze tabletki, Novynette

Przejrzałam apteki internetowe i oba leki mają taki sam skład (0,02 mg + 0,15 mg). Farmaceuta nie może Ci wydać leku, który ma inną ilość substancji czynnych, tak więc te drugie tabletki to tańszy zamiennik.
Na pewno brak ułatwień co do stosowania (start i cyferki) nie będzie problemem, jak przeczytasz zamieszczoną w ulotce instrukcję stosowania. To Twoje pierwsze tabletki, ale w ich przyjmowaniu nie ma nic skomplikowanego :-)

3

Odp: Pierwsze tabletki, Novynette

Dziękuję, Łado smile Mam w sumie jeszcze jedno pytanie. Piewsza tabletkę należy przyjąć pierwszego dnia okresu i dalej brać je o tej samej godzinie. Ale co jeśli dostanę miesiączkę np koło 17, a godzina, o której chciałabym tabletki przyjmować, to powiedzmy 13? Mogłabym tyle zaczekać, czy mimo wszystko lepiej przyjąć tabletkę wcześniej?

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Pierwsze tabletki, Novynette

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024