zostac czy odejsc? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: zostac czy odejsc?

Witam! Nigdy nie korzystałam z forum ale teraz potrzebuje porady bo sama się pogubiłam.
Jestem od roku w związku w którym było cudownie ale od jakiegoś czasu wszystko uległo zmianie. Mój chłopak i ja jesteśmy sasiadami mieszkamy w tym samym bloku kojarzylismy sie z widzenia ale poznaliśmy się przez internet gdy był za granica bo tam przez długi czas pracował gdy zjezdzal do polski sie spotykalismy i tak zaiskrzyło miedzy nami w końcu skończyła mu się tam umowa i podjął decyzje ze zostaje. Ze wzgledu na to ze on mieszka sam a ja jestem samotna matka mam 3 letnia córkę szybko przeniósł sie do mnie do mieszkania ale swoje cały czas opłaca bo tak było nam wygodniej bo mogliśmy być razem. Na początku związku był czuły, opiekuńczy i zawsze we wszystkim mi pomagał był to zwiazek pełen namiętności nie pamiętam kiedy byłam tak szcześliwa. Lecz teraz wszystko sie odmienilo to znaczy on się zmienił wobec mnie nie traktuje mnie już tak jak kiedyś jest oschły, jego jedyne zwroty do mnie to świntuchu itp. Gdy wraca koło 17 z pracy czeka tylko na obiad który mam mu zrobić choć nawet nie da mi na niego pieniedzy bo mimo ze pracuje ciągle mówi ze ich nie ma  ale na swoje potrzeby ma zawsze, a doskonale zna moja sytułację finasowa i wie ze mi i mojej córeczce się nie przelewa bo nie pracuje a wsparcia od rodziców nie mam bo nie żyją. Od pewnego czasu ciągle gdzieś wychodzi wieczorami coś załatwia spotyka z kolegami a jak wraca to tylko idzie sie myc posiedzi w internecie i idzie spać bo jest zmęczony. Nie pisze już do mnie smsów, a jak napisze to tylko parę słów i z reguły zawarte jest w nich to że będzie dłużej w pracy, a w telefonie siedzi cały czas bo widzę go dostępnego na tym cholernym fejsie i tam ma czas żeby pisać oczywiście wszystko pózniej zostaje usunięte. Z moja córka tez nie ma za dobrych relacji nigdy nie przejawiał do niej jakiś uczuć ale myślałam ze z czasem ja zaakceptuje jednak pomyliłam się ona go tylko denerwuje a mi serce pęka na jego obojęność gdy ona się cieszy i mówi że go kocha. O sprawach łóżkowych to szkoda gadać bo bardzo rzadko się kochamy i tylko wtedy gdy on ma ochotę zaspokoi swoją żądze i wszystko. O tym żeby mnie pocałował czy przytulił to mogę pomarzyć. Ja zdaje sobie prawe że po części ja do tego doprowadziłam bo jestem mega zazdrosna zawsze podejrzewałam go o zdradę oskarżałam chciałam kontrolować na każdym kroku i robiłam awantury ale to wszystko dlatego  bo bardzo się bałam ze go stracę i chyba do tego doszło ze on ma mnie dość. Za każdym razem gdy próbuje z nim rozmawiać to mówił ze wymyślam i się czepiam choć ostatnio stwierdził ze on już ma powoli tego dość bo ciągle mi coś nie pasuje i o wszystko robię awantury. Ja nie wiem co mam robić boję się, że mnie zostawi ale z drugiej strony bardziej cierpię gdy jest on przy mnie bo jego obojętność brak rozmów mnie dobija. Nie wiem co mam robić bo też gdy zapytałam czy czuje coś do mnie to powiedział że tak ale jego zachowanie jest zupełnie inne nie wiem czy przez to wmawianie mu spotykania się z inna nie stało sie to rzeczywistościa. A jeśli tak to dlaczego tego nie skończy??

Zobacz podobne tematy :
Odp: zostac czy odejsc?

A moze jest tak ze najpierw nalezalo sie poznac a nie od razu przeskakiwac etapy budowania zwiazku i relacji zeby byc razem nie dla samego bycia z kims ale z milosci. Skoro uklad z rozsadku nie dziala to czego oczekujesz? Bledem sa same zalozenia takiego zwiazku a nie roznice miedzy wami.

3

No jezeli to,co opisalas nie jest przejaskrawione, a Ty masz dylemat zostac czy odejsc - proponuje ZOSTAC! On sie zmieni, bedzie czuly i dojrzaly. Bedzie Was wspieral finansowo.
Skoro sie pytasz o takie rzeczy, to uwierzysz w kazda pierdole jaka Tobie sprzeda.

4

Ja bym poprosiła,żeby się wyprowadził z powrotem do siebie i zobaczyła jak będzie dalej.Po twoim opisie to trochę tak wygląda jakbyś była jego niewolnicą a on sobie żyje jak chce.
Pan i władca jak raczy wrócić to ciepły talerz i dalej robi to na co ma ochotę. Jakby był znudzony,ale był przy tobie z wygody.
Tak to odbieram.

5

Olej go.
On nie daje nic od siebie. Nie daje ci uwagi. Nie daje ci uczuć. Nie wspiera i nie przyjaźni się z tobą. Nie całuje cię i nie dba. Nie wspiera, także finansowo. Nie jest w stanie pokochać ciebie i części ciebie - twojej córki.
A do tego tylko wymaga. Żyje, jak król, a ty? Co z tego masz? Jesteś szczęśliwa?

6

Uważam, że autorka jednak sama sobie zapracowała na pewne zachowania partnera.
Nie mówię tu o odczuciach do córki, czy dokładaniu się do budżetu.
Zastanawiam się jak nasilone były akcje zazdrości, wmawianie, że zdradza, kontrole, podejrzenia?
Takie podejście zdecydowanie odrzuca od partnera, zniechęca etc.

Jak było?

7

Właśnie chodzi o to ze strasznie chciałam wiedzieć o wszystkim i zawsze z nim być wydaje mi się że go zniechęciłam do siebie. Poprosiłam żeby poszedł do siebie bo che dać mu czas na przemyślenie. Powiedział że dobrze będzie jak odpoczniemy od siebie. Czy mam odbierać te słowa jako koniec? A ja go Kocham:((

8

madziula779 napisał/a:

A ja go Kocham:((

A on Ciebie kocha?

9

Tego to ja nie wiem

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :