Panie i Panowie jakie polecacie książki warte przeczytania i gry warte gry dla mężczyzny????? wiem, że może to nie ten dział, ale moze ktoś podsunie ciekawe pomysły:):)
dla mężczyzn zawsze polecam warcaby, bo uczą cierpliwości i myslenia
no i karty, przy nich te milo mozna spedzic czas w towarzystwie, jesli potrafi sie grac
jest wiele fajnych gier komputerowych, nie mam na myśli tych strzelanek i zabijanek, tylko gry logiczne
jeśli chodzi o książki, to moi znajomi mężczyźni nie lubią czytać, także nie orientuję się, co może być dla nich ciekawego
ja osobiście nie ryzykowała z ksiązkami psychologicznymi, chyba, że kogoś to naprawdę interesuje
O książkach można by pisać i pisać i pisać - trzeba trafić w konkretny gust owego Pana, o którym piszesz reszko:)
Co do gier, to nie ma to jak gierochy planszowe:)! Hammer of the Scots, Ticket to Ride: Nordic, Mare Nostrum są ok.
Nie znoszę tego rozróżnienia na literaturę męską i kobiecą. Że niby czytamy różne książki?! Jakoś nie zauwazyłam. Niemniej uważam,że każdy mężczyzna powinien przeczytać "Życiorysy niepoprawne" Ryszarda Katarzyńskiego ( dostępna tylko na goneta.net). To kawał dobrej literatury, pełnej dojrzałych męskich przemyśleń
Ja polacam panom "Agenta Zigzaga" - to ksiazka Bena Macintyre o podwojnym agencie IIWS Eddiem Chapmanie i scrabble na kurniku.
Jeśli chodzi o książki to polecam "Ulicę Marzycieli" Wilsona Roberta McLiama
I planszową grę Ryzyko ![]()
Grocholaaaa ! Uwielbiam ją !
- trzepot skrzydel
- Nigy w zyciu
- Ja wam pokaze
-Serce na temblaku
-Kryształowy Aniol
- Upowaznieni do szczescia
- Osobowosc cmy
Ah mogla bym czytac w kolko ! ![]()
Nie przepadam za Grocholą i wydaje mi się,że mężczyźnie tego typu literatura nie przypadnie do gustu. Dodam jeszcze,że dobry byłby "Ibis" Rałała Grodowskiego. Jest tam wszystko co w dobrej książce powinno się znaleźć- tajemnica, fascynujący bohater i trzymająca w napięciu akcja. Powinna się spodobać- ja nie mogłam się wprost oderwać .
9 2010-06-08 11:38:25 Ostatnio edytowany przez Emilia (2010-06-26 22:38:54)
hm.. dla mężczyzny to może książki Pana Starowicza:) na pewno nie zaszkodzi a może pomóc.
"Dzikie serce- tęsknoty męskiej duszy" -John Eldredge
nie tylko dla wierzących. ciekawa pozycja.
hej jeżeli chodzi o ksiażki to polecamy J.D.Robb seria in death. To jest nora roberts ale pisze pod pseudonimem.Jest juz chyba 38 ksiązek z tej serii to światowy bestseller, ksiązka opowiada o przygodach Eve Dallas policjantki z wydziału zabójstw,czya się ją jednym tchem bo sa i wątki kryminalne i miłosne i wszystkie jakie moga być. pierwsza część książki to dotyk śmierci, jeżeli któras by chciała to moge podesłac e booka. pozdrawiam i naprawde polecam:)
Dobra książka - "Ogród wiecznej wiosny" Cristina L. Barrio. Polecam gorąco.
Ostatnio czytałam książkę Anny Gavaldy " Kochałem ją". Przepiękna historia miłości starszego, statecznego mężczyzny z młodą piękną tłumaczką. Główny bohater nie potrafi dokonać wyboru pomiędzy żoną, z którą łączą go jedynie dorosłe już dzieci a kobietą, którą kocha całym sercem. Jest już ekranizacja tej powieści, u nas w kinach dopiero od 24.09.2010r. Zwiastun dostępny na facebooku - fanpage "Kochałem ją". Polecam, ja nie mogę się już doczekać:)
Ja polecam ostatnią ksiązkę autora "był sobie chłopiec" - Juliet, Nagą ![]()
15 2010-09-25 12:07:56 Ostatnio edytowany przez moNniaaaa (2010-11-05 11:25:01)
Ostatnio czytałam "Worek Kości" Stephena Kinga
. Świetny dreszczowiec.
"Michael Noonan to poczytny pisarz mieszkający w raz ze swoją żoną w mieście Derry. Pewnego dnia dotyka go tragedia - jego żona nagle umiera na krwiaka mózgu; Michael pogrąża się, co zrozumiałe w głębokim smutku, a co gorsza nie jest dalej w stanie pisać książek. Nawiedzają go także koszmary związane z jego letnia posiadłością w Manderley - domu o nazwie ?Sara Laugh". Chcąc pozbyć się pisarskiej niemocy oraz stawić czoła sennym koszmarom wyrusza do ?Sary ". Na miejscu poznaje młodą wdowę Mattie oraz jej córkę Kyre i próbuje im pomóc w walce z teściem Mattie - milionerem Maxem Devore, który chce przejąć opiekę nad Kyrą. Dodatkowo cała okolica Manderley nawiedzana jest przez dziwne nadprzyrodzone siły związane jak się wkrótce okazuje, z mroczną przeszłością rodziny zarówno Michaela, Mattie i Maxa Devore, jak i całej lokalnej społeczności Manderley. Prowadzone przez Noonana prywatne śledztwo dowodzi, że większość rodzin z Manderley powiązanych było z brutalnym morderstwem sprzed ponad wieku oraz, że śmierć jego żony także była spowodowana przez duchy związane z historią Manderley i ?Sary". Pisarz musi robić wszystko by chronić siebie oraz swoich najbliższych, zarówno tych żywych jak i zmarłych przed straszliwymi siłami drzemiącymi w okolicy i stopniowo zatruwającymi umysły tutejszych mieszkańców".
Gdybym to mnie potraktowano w ten sposób, co Sarę Laugh, to też bym się mściła ![]()